Zari
ohodnotit

Ženy v běhu

Další název:
Ženy v behu
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2019
„Komedie o ženách, které se nebojí vyběhnout štěstí naproti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v běhu
POZOR SPOILER

Sledujeme starší pár, který evidentně žije v líbánkách.  
Matka středního věku běhá po domě a sbírá prádlo. Při tom stihne oslovit své děti a posléze i manžela. Ten je i přes svůj věk až příliš aktivní. Dělá kde co. A pak jej napadne uběhnout maraton. Bohužel, ihned nato umírá.
Jeho manželka se rozhodne uběhnout maraton s ním. Totiž, s jeho popelem v urně. Proto osloví své tři dcery. Chce to totiž běžet jako štafetu, tedy každá něco přes deset kilometrů. Dcery velmi slušně odmítnou.  
Jedna z nich, Bára, přichází ke svému mládenci, kde jej načapá s druhou. Stěhuje se tedy k matce. 
Druhá dcera Marcela má tři děti, ale přesto není vdaná. Když její děti a jejich otec v polévce s písmenky hledají nějaké slovo, a posléze se jejímu nápadu na běh vysmějí, je rozhodnuta.  
Třetí dcera Kačka dělá úřednici a spí se svým šéfem. Ta odmítá nejzatvrzeleji, ale nakonec přijímá.  
Bára už nechce chlapy ani vidět, a tak hledá ve spermabance. Ovšem jednou v noci vidí naproti v bytě malou Rozárku a naváže s ní kontakt. A Rozárka má tatínka. 
Na sraz „běžců“ přichází trenér Vojta a ženy začínají trénovat.  
Bára se poznává s Rozárčiným otcem, ale toto setkání není moc radostné. 
Kačka se opět setkává s Vojtou, kterého postříká obranným sprejem. Aby mu pak pomohla, bere jej k sobě. A oba se spolu ožerou tak, že se ráno Vojta probouzí ve skříni zrovna, když je tu Kaččina matka.
Když pak jsou ti dva spolu v parku, jede kolem Kaččin šéf. Následuje její vyhazov z práce i z bytu. A tak se Kačka stěhuje k Vojtovi.  
Tatínek malé Rozárky dostává nějaký záchvat a odváží jej sanita. Bára ji tedy bere k sobě.  
Marcelin přítel Karel se s ní vsadí, že ji předběhne i bez tréninku a že pokud ne, tak Marcelu konečně po třech dětech požádá o ruku.  
Rozárčin otec to dal dohromady s Bárou a jsou spokojení, ale jen do doby, než sem ona přivede psa. Takže se stěhuje zpět k matce i se psem. 
Viktor odjíždí pryč a maratón je tady. Je odstartováno…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v běhu
Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit i jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer (Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková) v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít.

Dcery se ovšem do běhání neženou. Mají úplně jiné starosti.

Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů, zatímco jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím neuhnala toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach, a jak Bára sama s nadsázkou říká, asi jí nezbude nic jiného, než si nasadit punčochu na hlavu a vyběhnout vykrást spermabanku. Nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka lpí s vytrvalostí zbloudilého maratonce na vztahu bez budoucnosti, protože její láska je zatím beznadějně slepá.

Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu.

S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat to, když cíl je na dosah …

CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

9 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:15 - 05:45

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama