Duben
ohodnotit

Žena, která ví co chce

Další název:
Eine Frau, die weiss, was sie will; A Woman Who Knows What She Wants
Žánr:
Rok:
1934
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
17.8.1934
Popis / Obsah / Info k filmu Žena, která ví co chce
"Žena, která ví co chce" byl film na tehdejší české poměry neobvykle dobré úrovně, pokud šlo o solidní režii, tak i o výpravu, která byla jistě dost nákladná a ve které se herci i herečky nenuceně pohybovali. Film byl prost jakéhokoliv obhroublého "pepíkovského" chování, kterým byly filmy často zapleveleny.

Představitelka hlavní role Markéta Krausová dostala těžkou úlohu, vezmeme-li, že její role byla vlastně napsaná pro slavnou berlínskou subretu Fritzi Massaryovou, která v této operetě Oskara Strausse slavila své úspěchy. Ale naše herečka se tenkrát do své role dokonale vžila a podala svou umělkyni, obětující vášni pro divadelní slávu manželství, mateřskou lásku, se zdrženlivostí, jež i ve svém poměrně mladistvém zjevu (Markéta Krausová byla velmi hezká žena) zachovala dojem ženy vyzrálé a matky dospívající dcery, kterou s temperementem zamilované žáby zahrála okouzlující "barbie" Truda Grösslichtová.

Z mužských rolí upozornil Vladimír Borský, že je více doma v chtěné groteskní komice, než v té nechtěné, což byly role milovníků. Ve filmu se dobře předvedl nestrojenou hrou nový začínající milovník Franta Paul, kterému na milovnické zaškatulkování scházela trošku postava a mužnější výraz. Děj filmu osciluje mezi dramatem a veselohrou. Žena - herečka za vidinou herecké slávy opouští milujícího manžela a dítě a shledává se s nimi až po létech zrovna včas, aby od podobného poblouznění uchránila svoji dceru. Režii měl Václav Binovec, film byl provázen hudbou Oskara Strausse, která ještě tento snímek o nějaký stupeň účinku na diváky pozvedla. Film se též zároveň natáčel v německé verzi.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Žena, která ví co chce
Operetní komedie o slavné zpěvačce, která se nerada ukazuje ve společnosti své dospělé dcery.
Česká verze souběžně natáčeného německého filmu Eine Frau, die Weiss, was sie will s Lil Dagoverovou v hlavní roli.

Autor/Zdroj: /Popis


Popis / Obsah / Info k filmu Žena, která ví co chce
Po patnácti letech přijíždí do Prahy slavná zpěvačka Manon Cavalliniová. Před lety byla donucena manželem, průmyslníkem Rónem, aby zvolila mezi kariérou a životem s ním a malou dcerou Věrou. Nyní zve Manon manžela na premiéru. Ten odmítá, neboť nechce, aby se Věra s matkou, po které zdědila pěvecký talent, setkala. Rón dokonce propustí mladého tajemníka Veverku, protože se za Manon přimlouval. V téže době je v Praze pan de Gonzáles, prezident jihoamerické republiky Paránas, který chce prostřednictvím konzula Kliky nakoupit lokomotivy. Zakázku by rád získal Rón pro své železárny. Gonzáles je Manoniným dávným přítelem a proto je Rón nucen do divadla jít. Manonin úspěch nezkalí ani facky, které uštědří Veverka Klikovi. Konzul totiž bezohlednou jízdou smetl do příkopu auto, ve kterém jel Veverka s Věrou na výlet. Klika ve strachu, že incident bude prozrazen tisku, udělí kontrakt Rónovi. Věra se setkává s matkou a ta jí varuje před obětí, kterou si žádá umění. Dívka dává přednost sňatku s Veverkou. Rón se s Manon usmíří, ale ta si ještě rozmýšlí, zda se k manželovi vrátí.

Zdroj: NFA


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Žena, která ví co chce (1934/1)

 Žena, která ví co chce (1934/1)
Žena, která ví co chce n
Eine Frau, die weiß, was sie will
Žánr: hudební / komedie
Země: Německo - předválečné
Režie: Victor Janson

(alternativní jazyková verze)

TV Program

ČT1 - Dcera

09:45 - 10:00

8 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

23 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10