Zari
ohodnotit

Závažná stopa [TV film]

The Bull of the West

Žánr:
Rok:
1972
Délka:
90 minut

Komentáře k filmu Závažná stopa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2019
Sestříháním dvou epizod z   populárního amerického TV   seriálu "The   Virginian" vznikl   nesourodý slepenec. Vznik   epizod dělí tři roky a tak   může divák sledovat jak Ben   Justin (Bronson) sleduje   zastřelení Johnnyho Wadea   (B. Keith), ale společně se   v žádném dílu rozsáhlého   seriálu (249 epizod)   neobjevili. Připadá mi, že   film vznikl jen jako   připomenutí seriálu   vysílaného v letech 1962 až   1971 a také oblíbených   herců tehdejší doby -   Bronson, Brian Keith, James   Drury, Doug McClure, George   Kennedy, L. J. Cobb, DeForrest   Kelley, Clu Gulager atd.   Naštěstí obě epizody   alespoň částečně spojuje   boj o stáda a pastviny. Zlá   rančerka se snaží   připravit své sousedy o   pastvu nakoupením   desetitisícového stáda a   strháváním plotů s   ostnatým drátem. V druhém   plánu je úplně jiný   příběh nezkušeného   farmáře se snahou o   založení vlastního chovu.   Mám rád westerny, ale tento   patří do té slabší   kategorie.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2020
Strasti a slasti kolem chovu   dobytka na tzv. divokém   západě v ryze televizním   filmu, alespoň u nás,   tající jednu tvůrčí   zajímavost. Snímek byl   poskládán ze záběrů dvou   na sobě nesouvisejících,   avšak tématem podobných,   epizod ´Duel at Shiloh´ a   Nobility of Kings´ z   televizního westernového   seriálu ´The Virginian´   (1962- 71), který se dočkal   devíti sezón a ve kterém se   vystřídala plejáda   hereckých hvězd své doby.   Charles Bronson, George   Kennedy, Brian Keith a mnoho   dalších. Co chtít víc. Aby   to všechno do sebe sedělo,   scény byly samozřejmě dle   potřeby patřičně upraveny   a nedá se říct, že by se   to nepovedlo. Po shlédnutí   oněch epizod by byl s   největší pravděpodobností   dojem jiný. Charles Bronson   je krapet v netypické roli   daného žánru, který   charakterově sice ctí své   zásady a představy, ale   neúspěšný a pro své   okolí značně depresivní.   Pro svého dospívajícího   syna se snaží být vzorem,   chce, aby ve farmaření   pokračoval, ale zatím v něm   nemá pro farmářskou práci   důvěru. A to se osudově   blíží katastrofa.   Televizní dramatizace je   očekávaně poklidná a   kromě několika málo   pěstních soubojů se   nějaké akci nelze dočkat.   Naprosto nenáročný   odpočinkový film spíše   působící jako z nouze   ctnost.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

16:35 - 17:30

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

86 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

16 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mauricio Isaac

Isaac Mauricio

Naposled navštívené:
Mauricio Isaac

Isaac Mauricio