Závažná stopa (1972) [TV film]

Závažná stopa (The Bull of the West)
70 %
 
 

The Bull of the West

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
Americký televizní western je složen ze dvou epizod populárního TV seriálu "Virginian" (1962-1971, 249 epizod), které jsou umně sestříhány do jednoho děje. Skládá se z epizod "Duel at Shiloh" (1963) a "Nobility of Kings" (1965).

Do malého města ve Wyomingu přijíždí vlakem jako černí pasažéři zkušený kovboj Johnny Wade a nováček na Západě Steve Hill. Johnny se stane mentorem Steva. Najdou práci u panovačné rančerky Georgie Price, která se snaží rozšířit nesmyslně svá stáda na úkor sousedních rančerů. Ti se brání zamezit její snaze zabrat většinu pastvin stavěním plotů. Johnny se stane předákem a také milencem Georgie a pod jeho vedením muži strhávají ploty. Začíná boj o pastviny.

Do příběhu vstupuje nezkušený rančer Ben Justin, který koupí malý ranč, kde žije se svou druhou manželkou Mary a dospívajícím synem Willem. Ben se chystá založit vlastní chov a pořídí si za poslední peníze z Texasu výstavního plemenného býka. Tvrdohlavý muž stojí nejprve na straně asociace rančerů, ale posléze se kvůli své nesmyslné žárlivosti a pýše odcizí sousedům, kteří to s ním myslí dobře. To pozná, když jeho stádo postihne slintavka.  Autor: curil

režie:
Jerry Hopper, Paul Stanley
 
 
hraje:
Charles Bronson (Ben Justin), Lee J. Cobb (soudce Garth), Brian Keith (Johnny Wade), Lois Nettleton (Mary Justinová), George Kennedy (Bear Suchette), James Drury (muž z Virginie), Doug McClure (Trampas), Gary Clarke (Steve), Geraldine Brooks (Georgia Priceová), Ben Johnson (Spinner), DeForest Kelley (Ben Tully), Robert Random (Will Justin), Vito Scotti (Gilly), Clu Gulager (Emmett Ryker)
 
 
námět:
Dee Linford (román), James Duff McAdams
 
 
scénář:
Borden Chase (původní scénář), D.D. Beauchamp (původní scénář), Richard Fielder, Don Ingalls
 
 
kamera:
Benjamin H. Kline
 
 
hudba:
Hal Mooney
 
 
střih:
Gene Palmer
 
 
zvuk:
Lyle Cain, James T. Porter
 
 
výtvarník:
John McCarthy, James M. Walters
 
 
masky:
Leo Lotito, Bud Westmore, Florence Bush (účesy), Larry Germain (účesy)
 
 
asistent režie:
Lester Wm. Berke, Ben Bishop
 
 
výprava:
George Patrick
 
 
producent:
James Duff McAdams, Tony Patino, Harry Tatelman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.