Duben
ohodnotit

Za přední linií

Regeneration

Další název:
Behind the Lines, Mladá válka
Rok:
1997
Délka:
114 minut

Komentáře k filmu Za přední linií

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Tato ojedinělá filmová   adaptace nepotřebuje nutně   diváka se znalostí všech   podrobností a souvislostí.   Strhující děj je odrazem   jatek na frontách 1.   sv.války a způsobem. Divák   je nemilosrdně vtahován do   frustrujících vztahů mezi   těmi, kdo jsou válkou   poznamenání a těmi, kdož   ve válce vidí možnost jak   vyniknout. Jde o film, ke   kterému se patří vracet a   zamýšlet se nad jeho   poselstvím.
jager
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2010
Na přebalu DVD je tato   informace.( tato adaptace nás   zavede do zákopu prní   světové války. V zákopech   jsou mladičcí vojáci   svědky každodeních hrůz.)   Na tuhle informaci jsem   naletěl, očekával jsem film   o strastech vojáků v   promáčených zákopech ale   film se převážně   odehrává v jakési   léčebně nebo blázinci pro   postižené vojáky kteří   prodělali otřes z válečné   mašinérie. Příběhy   léčených vojáků jsou   někdy celkem zajímavé, ale   já jsem očekával přece jen   něco jiného. A snad právě   proto proto mě film sklamal.
Plivník
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2010
Kupodivu vůbec ne špatný   film, zachycující setkání   dvou básníků – Sassoona a   Owena , kteří se proslavili   svými díly o 1. světové   válce. V anglosaském světě   jsou samozřejmě známí, tam   je Velká válka, máky a   vůbec pořád velmi   „populární“. Bez   znalosti tohoto kontextu je   pochopitelně snímek mnohem   méně sdělný a je chyba   režiséra, že film cílí   pouze na „domácí“   publikum. Mě překvapila   vcelku dobře vyvážená   vizualita a psychologie   příběhu a postav. Owenova   báseň Anthem for Doomed   Youth (v níž napsal   „jaképak umíráčky pro   ty, kteří umírají jako   dobytek“ a Sassoon mu s ní   výrazně pomohl) patří   vedle In Flanders Fields od   Johna McCrae v anglicky   mluvících zemích k   nejznámějším dílům o   válce vůbec. Jen téma   homosexuality je ve filmu   naprosto opominuto, byť   knižní předloha filmu se   jí zabývá, asi režisérovi   nezapadala do obrazu hrdinů.   Kdo se bojí, nesmí do lesa.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764352
Plakátů: 376796
Obsahů a biografií: 178338

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10