Zari
ohodnotit

Vynes na horu svoj hrob [TV film]

Další název:
Vynes na horu svůj hrob
Rok:
1979
Délka:
76 minut
„Filmová rekonstrukce tragické události, která na začátku 70. let postihla československou expedici při výstupu na jeden z himalájských vrcholů.“

Obsah filmu Vynes na horu svoj hrob

 
Príbeh o výstupe horolezcov na jeden z vrcholov Himalájí sa opiera o skutočnú tragickú udalosť československej horolezeckej výpravy na začiatku 70. rokov.Vo výške 8000 m došlo k vážnemu zraneniu jedného z troch horolezcov. Keďže za daných podmienok mu nebolo možné pomôcť, dvojica druhov v poslednom tábore musí riešiť ťažkú dilemu-zostaťpri zranenom až do konca a ohroziť tým vlastný život alebo zostúpiť a zanechať nešťastníka svojmu osudu? Film sa usiluje podať svedectvo o hrdinstve človeka v situácii, ktorá donúti mobilizovať všetky fyzické a morálne kvality ľudskej bytosti. V tejto snímke boli použité zábery z filmu Vladimíra Ondruša...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
slovenská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vynes na horu svoj hrob >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Expedíce na Makalu, 8463 m vysokou horu
Drsné, chlapské, pravdivé, smutné.
Toto je   opravdový film o horolezectví, o chlapské touze   překonávat nejtěžší překážky. O   chlapském přátelství, o silné vůli pomoci   kamarádovi, přestože jeho situce je ztracená -   expedíce na Makalu, 8463 m vysokou horu.

Na   film navazuje jeden díl seriálu Zapomenuté   výpravy - v tom dílu mluví skuteční   účastníci té expedice a nutno říci, že   mají slzi v očích přestože jsou to   chlapi.

PS:Možná si někteří lidé   říkají - proč horolezci zlézají ty   nejvyšší vrcholy, když je to tak   vyčerpávající, nesnadné a nebezpečné.   Někdo kdysi řekl: horolezci jsou chlapi, kteří   překonávají ty nejtěžší překážky, oni   jsou oproti ostatním "obyčejným   lidem" zvláštní je možné je přirovnat,   že jsou jak orli mezi slepicema.

/Tenhle   smutný příběh napsal život sám, to není   scifi jako americký film K2.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Vynes na horu svoj hrob (1979) [TV film]Vynes na horu svoj hrob (1979) [TV film]
Reklama