ohodnotit

Vymítač ďábla: Zrození

Exorcist: The Beginning

Rok:
2004
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
28.10.2004
„Zrodilo se zlo. Ani ten váš Bůh vám dnes nepomůže …“

Komentáře k filmu Vymítač ďábla: Zrození

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Úspěšné navázaní asi jo   ten to horor jde čekal jsem  
zklamání ale   byl jsem docela mile   překvapen sice to na první   díl nemá ale je to dobré.
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Velmi dobře natočený film.   Ten děj se pomalu   rozjíždí,ale po proniknutí   do chrámu dostane spád. Při   sledování filmu Vás často   zamrazí v zádech a čekáte   čím Vás režizér opět   překvapí.
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2010
zajímavý, působivý a   uvěřitelný je z celkového   hlediska film vymítač   ďábla: zrození, jemuž   nechybí rytmus, spád,   napětí a finální   poslání. vymítač ďábla   rozhodně nedělá ostudu   svému žánru, což dokazuje   razantní střih filmu s   patřičnými vizuálními   efekty. škoda jen, že ve   zrození je jich místy   daleko víc, než dílko samo   o sobě unese. s dějem šli   autoři ve vymítači ďábla:   zrození možná také až   příliš daleko, což s   dalším vývojem srazilo film   z nejvyšších příček   zlatých pater světové   kinematografie o pár   políček níž.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Tak tohle je jeden z dost   dobrych hororu,na ktery je   treba se podivat.
Stellan Skarsgard v dost   zajimave roli otce Merina.
Nektere zabery byly   desive.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2010
film sa mi páčil veľmi. bol   to film čosi medzi Indiána   Jones, hororom.
Bola tu   zobrazená i surová   rasistická nadradenosť   britských vojakov voči   domorodcom, ktorých   považovali za divochov. A   práve títo domorodci, mali   viac rozumu, než oni, keď   nechceli, aby odhaľovali to   prekliate miesto.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2004
Pro skalní fanoušky tohoto žánru
Myslím si, že první film je   i po natočení tohoto   čtvrtého dílu   nepřekonatelný. Dnes mají   tvůrci více možností k   vytváření triků a   speciálních efektů, ale   často mám pocit, že se   filmy v USA točí spíše   kvůli těm ekektům (také   hvězdám) než kvůli   vlastnímu příběhu.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Přesně ten typ hororu, od   kterýho raději nic nečekat   a být překvapen, než   zklamán. Mě čtvrtý   vymítač docela potěšil, i   když s těma ostatníma nemá   moc společného. Je to   výborně natočené, jen ty   digitální triky jsou   místama trochu příliš.   Třeba ty hyeny, to se   vážně moc nepovedlo. Čekal   jsem spíš něco   skromnějšího než takový   velkofilm. Skarskard sice   není ten Merrin, ale herec je   to dobrej. Trochu horší je   to s dějem, zvlášť k   závěru je to už jen   typická hororová patlanina.   Lekačky taky moc nevylekají.   Naštěstí je to celý docela   zábavný, takže podívat se   na to určitě dá. Na   jedničku to samozřejmě   nemá ani náhodou, trojka je   taky lepší, ale zase   určitě lepší než dvojka.
fairgame
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Tak tento film mě   nepřekvapil, ba naopak, jsem   trochu zklamán, čekal jsem   do toho více, jak po stránce   dějové, tak i po stránce   efektů... Je to lehce   nadprůměrný film, ale pokud   chcete vypnout a odreagovat   se....tak u tohohle filmu to   jde....
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.5.2019
Není to tak úplně klasický   horor. Je tam plno   zajímavých a dobrých   momentů. Plusem je   prostředí a vynikající   kamera, pokulhávalo to   trošku víc v trikové   stránce.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $41,821,986║Tržby   Celosvetovo $78,000,586║   Nechutne odpackaní prešľap,   bezvýznamná planina, čo po   prvých 20minutách začína   byť nehorázne utrpenie   spadajúce úrovňou   prevedenia do béčkových   vôd. /20%/
Faye
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Paskvil, který víc než   třicet let starému hororu   Williama Friedkina nesahá ani   po kotníky. Podivná   slátanina všemožných   témat smíchaná stylem   páté přes deváté.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Zajímavé snad jen závěrem.   Téma je příliš ojeté.   Efektů je velmi málo a   spousty hluchých míst. Mne   snímek nezklamal, protože   jsem od něj nic nečekal.   Takže vlastně nej. je   retrospektivní hororová   scéna páchání zvěrstev   nacisty. Podprůměrná   podívaná bez vyšších   ambicí. Prima 141208   10150/10846

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17783minih17783Remington Steele (1982) [TV seriál] 
Remington Steele n
minih23168minih23168Vzestup (1976) 
Voschoždenije n
minih48421minih48421Kat: Válečná zóna (2008) 
Punisher: War Zone n
minih41509minih41509Jolly Roger: Masakr v zálivu (2005) 
Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove n
minih55359minih55359Bratrstvo (2001) [Video] 
The Brotherhood n
minih16281minih16281Policajt nebo rošťák (1979) 
Flic ou voyou n
minih31622minih31622Uprchlíci (1986) 
Les fugitifs n
minih53758minih53758Nevěsta s velkýma nohama (2002) [TV film] 
Nevěsta s velkýma nohama n
minih17536minih17536Psycho (1960) 
Psycho n
minih51144minih51144Hrobník (2008) [TV film] 
Hrobník n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vymítač ďábla: Pod nadvládou zla (2005)

 Vymítač ďábla: Pod nadvládou zla (2005)
Vymítač ďábla: Pod nadvládou zla n
Dominion: Prequel to the Exorcist
Žánr: drama / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Paul Schrader

(pokračování)

Vymítač ďábla III. (1990)

 Vymítač ďábla III. (1990)
Vymítač ďábla III. n
The Exorcist III
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: William Peter Blatty

(pokračování)

Vymítač ďábla II: Kacíř (1977)

 Vymítač ďábla II: Kacíř (1977)
Vymítač ďábla II: Kacíř n
The Exorcist II - The Heretic
Žánr: horor / drama / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Boorman

(pokračování)

Vymítač ďábla (1973)

 Vymítač ďábla (1973)
Vymítač ďábla n
The Exorcist
Žánr: horor / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: William Friedkin

(pokračování)

Hodnocení filmu

61.9 % (116)
8   - curil
1   - Pitryx
6   - green-tea
8   - řepešínský
6   - hvezdyn
7   - gabikazava
8   - M.A.G.
7   - ajaajena
5   - LenC2
7   - ignac1
9   - BinLADIN
6   - PORTER
2   - mat.ilda
2   - T2
7   - vojtam
6   - Robinson
5   - Snura
8   - AGAMEMNON
6   - catamount
6   - Akana
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155667
Osobností: 643264
Fotografií: 595697
Plakátů: 284708
Obsahů a biografií: 142778

Poslední komentáře

A.I. Rising (2018)

A.I. Rising
Intimní vztah mezi člověkem   a androidem coby test hranice   lidské přirozenosti je téma   srbského sci-fi snímku po   divácké stránce   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

I corpi presentano tracce di vio...

I corpi presentano tracce di violenza carnale
Maskovaný vrah a rozhýrelé   študentky v osamelej vilke je   tradičná slasherová   kombinácia, ktorá končí   takmer vždy rovnako. Toto nie   je více >

Autor: Manučao | Hodnocení: 6 / 10

Ztraceni (2004) [TV seriál]

Ztraceni
Rozhodně skvělý seriál.   Skvělý děj a postavy.   Skvělý nápad. První série   byla zhlédnuta za chvilku,   podobně druhá. Pak už mě   to více >

Autor: Izzy8635 | Hodnocení: 7 / 10

Titanic (2012) [TV minisérie]

Titanic
Další dvojdílné televizní   zpracování o nejznámější   lodní katastrofě, které se   zdá být protentokrát   naprosto zbytečné. Co se   týče více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Hrdina Max 2: Chlupatý bodyguard...

Hrdina Max 2: Chlupatý bodyguard
Bomba, pokleslá hvězda   amerického filmu Lochlyn   Munro jako americký   prezident? Když vidím dnes   jméno herce (kdysi   nadějného) v více >

Autor: curil | Hodnocení: 2 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.265/0.225