Cerven
ohodnotit

Vrah bydlí v č.21

L'Assasin habite... au 21

Žánr:
Země:
Rok:
1942
Délka:
84 minut

Obsah filmu Vrah bydlí v č.21

 
"Vrah bydlí v č.21". Ze tří francouzských detektivek, které byly uvedeny v protektorátních biografech "Bylo jich šest", "Komisař Maigret zasahuje" a "Vrah bydlí v čísle 21" (nepočítám-li Raimuho kriminální film), je poslední druhá ze série příběhů komisaře Woroboitschika, z nejž už křehký a filozofický Pierre Fresnay vytvořil populární filmový typ evropské pověsti.

Film "Vrah bydlí v čísle 21", má všechny znaky francouzských detektivek válečné výroby, totiž převahu prvků spekulativních, nadvládu fantazie a duchaplnou dějovou konstrukci, jejíž průběh zde určuje konec, rozřešení předem pojaté, diváky však ne snadno proniknutelné. To je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Na film si pamatuji z roku 1968, kdy v uvolněné   atmosféře konečně byla možnost vidět filmy,   které nebyly uvedeny v české distribuci. Tzv.   PONREPO s postavičkou pana Prokouka na začátku   titulků bylo uváděno v ústeckém Domě kultury   pouze každé nedělní dopoledne v 1O.OO. Jedno   představení pro celé město a široké okolí.   Mezi prvními filmy byl Robin Hood, Jesse James,   Texasští jezdci, Šerifská hvězda, Muž ze   Západu a také Vrah bydlí v č. 21.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marc Seal

Seal Marc

Naposled navštívené:
Marc Seal

Seal Marc