Duben
ohodnotit

Vendeta

Seeking Justice

Další název:
Solo per vendetta; The Hungry Rabbit Jumps; Neľútostná pomsta (SK); Spravodlivosť
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
101 minut
„Každá služba něco stojí. Zvláště když jste za hranicí zákona.“

Komentáře k filmu Vendeta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2015
Líná ryba skáče
Jsou všude mezi námi,   nevidíme je, nepoznáme je,   sledují nás, trestají nás,   jsou nám stále v patách,   nic jim neunikne. Líné ryby,   leklé ryby, hladoví   králíci.... Ale vážně,   další variace na téma   spiklenců mezi námi,   tentokrát jako stoupenci   "spravedlnosti".   Nechce se mi rýpat v   detailech a hledat hloubku   myšlenky, jako například,   že hledaného podezřelého v   kradeném autě pronásleduje   jedna jediná policejní   hlídka, nebo, že organizace   nakonec nechá svého   dlužníka jen tak běžet,   protože mě to prostě   bavilo. Je to docela povedený   napínák pro sobotní večer.
fandaaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2014
Líbilo moooc! Film si   zaslouží víc, než   necelých 68%. Plně   souhlasím s prvosenkou, jež   se tu pěkně rozepsala. :-)
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
SEEKING JUSTICE
nic moc okrem zaverecnej   prestrelky skoro ziadna   akcia,a ani ten pribeh nebol   bohvie co.plusom boli sice   pearce a cage,ale cakal som od   toho ovela viac!!!!!!!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Seeking Justice
Původně jsem si film Vendeta   nechtěla ani pouštět,   Nicolase Cage mám ráda nebo   tedy měla jsem až do bodu v   jeho filmografie, kdy začal   natáčet totální   slátaniny. Díky bohu Vendeta   mezi takové filmy nepatří.  
Zápletka má   rozhodně něco do sebe,   nenudila jsem se, tedy opět   do jisté chvíle, kdy film   začne vyznívat přehnaně,   ale to dělá zbytečně   dlouhá stopáž, kdyby to byl   normální 90 minutý film,   nemuseli bychom se potýkat s   tím, co vzniklo s poslední   půl hodinou. Dlouho jsem   neviděla Cage v roli, která   by mu ta sedla, a přesně   středoškolský učitel   zachraňující svou ženu,   tak tahle role mu sedla.   Jannuary Jones mohla dostat   trochu více prostoru, skvěle   se na ní kouká a navíc jako   herečka také není k   zahození. Záporák v tomto   případe Guy Pearce, toho   chlapa je v poslední době   všude plno a není divu.   Jinak filmu nechybí akce a   přiznávám, že se jedná o   jeden z těch lepších   thrillerů.
Jinak   musím přidat komentář k   tomu heslu - líná ryba   skáče, proč to? Čeho jsme   se to dopustili, že nám   dabingová studia podsouvají   něco, co jim přijde   zajímavější!!
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.9.2012
Vendeta
uvod do zapletky, alebo ak   chcete hlavna myslienka je   fajn (malo pouzivana, alebo ak   sa chceme hrat na slovicka,   tak standardne pouzivana, ale   sikovne pozmenena), ale! to je   asi tak vsewtko, kde je   myslienka. dalej bezime podla   sablony. na tom by nebolo nic   zle, ak by to kociruje schopny   kapitan s dobrou posadkou. a   to sa nesalo, alebo to aspon   nefunguje tak, ako by malo.  
+ January Jones je   mnam
+ Guy Pearce   skvely
+ ha, mam rad,   ked sa hajzlikom dostane kus   olova (nie, v system uz   neverim)
- Cage je ako   mokra trava - tlie, ale   nehori
- scenaristicke   barlicky (a ani s ich pomocou   miestami dej nedava zmysel)
- 1000x obohrany scenar   bez snahy invencie
-   posledna scena je take   klise... az to tomu filmu   patri
co zaverom? ako   jednohubka na uprsany vecer   neuskodi, ale vracat sa k nej   urcite nebudem. 5* s odretymi   usami
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Pokud nebudete film brát   úplně vážně a   scénaristům odpustíte,né   moc velkou reálnost,bude vás   to asi bavit.Odepisovaný   Nicolas Cage(kterého mám   rád)je zde dobrý a   uvěřitelný.Guy Pearce   správnej slizák a hajzl a   January Jones se jako   manželka k N.Cageovi hodí a   věřím jim to.Film od druhé   půle přidá do pedálu a   nechybí i akce,zajímavý   nápad i téma.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2012
VENDETA

Solidní akční thriller,   který má docela povedenou a   ne moc okoukanou zápletku o   organizaci, která vám v   určitých chvílích   pomůže, ale na oplátku bude   chtít v budoucnosti zase   pomoc od vás. V různých   situacích, kde nestačí   zákon, má zřejmě Amerika   konspirační jednotku, která   v rámci vyššího dobra   zbavuje svět zlosynů. Od   začátku se film sice   tváří jako romantický, ale   posléze se změní v   perfektní akčňák, kde   začíná boj o spravedlnost.   Když Nicolasi Cageovi surově   zmlátí a znásilní   manželku January Jones, je   třeba zjednat jednou provždy   nápravu. A tak se zrovna   hodí, že za ním v zoufalé   chvíli zajde seriozně   vyhlížející chlápek Simon   s tváří Guy Pearce, který   reprezentuje tajnou   organizaci. Ta zaručuje   sjednání spravedlnosti v   okamžiku, kdy právní   systém selže. Od této   chvíle se život   středoškolského učitele   angličtiny Willa Gerarda   změní v jednu noční můru.   Obrátit se na policii je   nemožné, protože věřit se   nedá nikomu. A zbavit se   Simona a jeho nohsledů, je   také zhola nemožné.   Hlavního hrdinu čeká   obvinění z vraždy,   psychické vyčerpání a   sáhnutí si až na dno. Ale   jak mohl na začátku tušit,   že to takhle dopadne? V   žánru thrilleru přišli   tvůrci zase jednou s něčím   originálním a napínavým.   Zkušený Roger Donaldson   natočil spletitý thriller,   ve kterém se nelze dobrat   absolutního rozuzlení. Film   staví na tajemném, pozvolna   se rozbíhajícím příběhu,   který se možná inspiroval v   jiných thrillerech, ale to   základní zůstalo původní.   Konec je asi takový   standardní a možná tak   úplně nezapadnul do kontextu   s tím předchozím postupným   odhalováním tajemné   organizace, ale takové   finále se dalo čekat.

Dost mně   překvapilo nízké hodnocení   filmu. Myslím si, že je to i   tím, že v poslední době   jsme zvyklí spíše na   nejrůznější komiksovky,   plné neuvěřitelných akcí,   nepřetržitého napětí,   triků a ve srovnání s   těmito akčními nářezy pak   tyto krimi příběhy z   obyčejného, skutečného a   reálného světa působí   béčkově. Každý divák by   měl posuzovat tyto příběhy   objektivně. Nečekat od nich   totéž, co od komiksovek.   Vendeta je uvěřitelný film   ze současnosti, ale v   porovnání s výše   zmíněnými filmy skutečně   působí obyčejně a   průměrně. Sice se z té   škatulky pokouší vymanit   efektivními zvraty v   příběhu a vytvořit z něj   napínavý áčkový thriller.   Bohužel tato snaha je místy   až příliš průhledná.   Příběh někdy přece jen   trošku pokulhává v   dramatické složce.   Naštěstí má film svižný   děj, který dokáže zahnat   nudu do kouta. Přestože   Vendeta neoplývá žádnými   převratnými efekty, které   by diváka omráčily, je   zdravou a jednoduchou   klasikou, kde hlavním   těžištěm filmu se stává   herec.

Tím se   dostáváme k hereckému   obsazení. Guy Pearce, v roli   hlavního záporáka, byl   velmi dobře vybraný a svůj   part si odehrál s nechutným   maniakálním výrazem ve   tváři až do svého   hořkého konce. Líbil se mi.   January Jones, trochu neslaná   nemastná, ale přijatelně   civilní.

V   hlavní roli se objevil   Nicolas Cage. Herec, který se   v poslední době stává   snadným terčem kritiků a   zejména diváků. Je pravda,   že jeho herecká dráha jde   pomalu dolů, ale je také   zajímavé, že tento trend je   patrný v podstatě až od   doby, kdy se objevily zprávy   o údajných daňových   podvodech. Myslím si, že   veřejné mínění je přece   jen hodně ovlivněno těmito   bulvárními články.   Přestože se okolnosti této   kauzy již vysvětlily a   uvedly na pravou míru, zcela   jistě negativně ovlivnily i   profesní kariéru tohoto   herce. Nezakrývám, že pro   Nicolase Cageho mám osobní   slabost. Bohužel pryč jsou   ty časy, kdy Nicolas co by   drsňák, kosil soupeře   holým pohledem. Každý   stárne, a tak teď holt   přišla doba, kdy se akční   hrdina vrátí nohama na   pevnou zem, do rolí   civilních učitelů a   „obyčejných“ lidí.   Myslím si, že Cage pořád   hraje skvěle, jen nejsme   zvyklí na to, že už tolik   nepřehrává a nešaškuje   jako dřív. Jeho projev je   teď opravdovější a   civilnější. Ve filmu bylo   zcela jasné, že Cage, který   původně využil služeb   organizace, nechce být jejím   pěšákem a nechce plnit   jejich rozkazy. Toto   nabízené dilema dokázal   Cage s bravurou a   přesvědčivě zahrát. Ve   filmu několikrát dokazuje   že pořád umí hrát   výborně. Vendeta je v   poslední době nejlepší   Cegeův film, je podstatně   lepší než poslední film   Tresspass.

Ještě poznámka k   dabingu, ve původní verzi   "Hungry rabbit   jumps" přeložili   tvůrci českého dabingu na   DVD jako „líná ryba   skáče“? Možná logicky   přesnější ale i tak?

Celkově mě film   zaujal, žánr krimi byl   naplněný, s dobrou akcí.   Hlavně je to solidní   napínák a neřeším jestli   to všechno bylo až tak   dokonale propracované,   logické nebo jakkoliv   inteligentně podané. Mě   film zaujal a ani na chvíli   nenudil, dobře jsem se bavila   a příjemně jsem si   odpočinula. A víc   neřeším. Mně se to docela   líbilo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6507minih6507Do noci (1985) 
Into the Night n
minih34323minih34323Taxi 3 (2003) 
Taxi 3 n
minih68571minih68571Pan Popper a jeho tučňáci (2011) 
Mr. Popper's Penguins n
minih67918minih67918Jack a Jill (2011) 
Jack and Jill n
minih52329minih52329Jak jsem přežil (2009) [TV seriál] 
Ako som prežil n
minih45748minih45748Slídil (2007) 
Sleuth n
minih28157minih28157D-Tox (2002) 
D-Tox n
minih71973minih71973Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 
The Hobbit: The Desolation of Smaug n
minih67895minih67895Bláznivá, zatracená láska (2011) 
Crazy, Stupid, Love n
minih48659minih48659Star Trek (2009) 
Star Trek n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:25 - 16:05

28 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:25 - 16:10

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

18 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

18 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10