ohodnotit

Ve spárech Yakuzy

Brother

Další název:
V zajatí Jakuzy (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
109 minut
„Krvavá válka gangů začíná.“

Komentáře k filmu Ve spárech Yakuzy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
Hugin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Klasický Kitanovský pomalý   snímek s prostředí yakuzy a   amerických mafií a jejich   vzájemný boj o sféry vlivu.   Oproti evropským a americkým   akčním snímkům, ve   kterých jde hlavně o rychlý   sled akčních scén, střelbu   a výbuchy, se Kitano spíše   věnuje postavám. I když je   zde spoustu násilí a   brutality, není samoúčelná   a je podávána chladně a bez   emocí, jakož to nedílná   součást života gangsterů.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Pro mě jeden z nejlepších   (a nejbrutálnějších)   Kitanových filmů. Je sice   pravda, že sem se ztrácel v   množství postav a občas sem   ani nevěděl kdo, koho a   proč vlastně zabíjí ale   vůbec mi to navadilo a film   sem si náležitě vychutnal   (hlavně akční scény nebo   spíše krvavé scény).
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Hodně našláplá gangsterka   japonského specialisty   Takeshiho Kitana.   Nejdrsnější jsou scény   uříznutej malíček a   sebeobětování. A skvělěj   závěr: "Holy   shit".
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Oproti jiným filmů s   mafiánskou tématikou   (především italská   tradice) tento postrádá   jakoukoli myšlenku. Zde jde   jen o akci a efekt. Čím   více krvavých scén, tím   lépe. V příběhu Ve   spárech Yakuzy se vraždí   bez logického vývoje   děje.Často vůbec nevíme,   kdo jsou oběti střelby a   jaký je vůbec motiv jejich   zabití. I skrze tuto kritiku   dávám hodnocení sedm. Ale   je to taková hodně slabá   sedmička.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Klasika o yakuze děj je   dosti pomalej ale ujdeto   dostává to svuj podpis od   tvůrce ale můj názot je   že za skouknutí stojí
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Další snímek, ve kterém je   typická Kitanova chladná   postava bez emocí. Trochu mi   připadalo, že Kitano v   určitých fázích filmu   opouštěl klasické pomalé   tempo a film v nich pak byl   stříhán poněkud   klipovitě.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Film měl dost předpokladů k   úspěchu - byl mým osmým   Kitanem v pořadí, takže   bych si měla začít zvykat,   v hlavní roli mistr sám (v   některých snímcích jsem   jeho nepřítomnost nelibě   nesla, protože býval   zpravidla tím jediným, na co   mě bavilo se dívat) a   disponoval přímočarou   dějovou linkou. Bohužel mě   zasáhlo poznání, že už   mám vlastně dost věčně   stejného kamenného projevu,   hedvábné bílé košile,   yakuzy i podivně mrtvých   zabijáckých scén a spásu   nepřináší ani přihlouplý   závěr, zavánějící   hollywoodským dochucovadlem.   Přesto zde klady   převážují zápory a já se   s falešným pocitem   "kitanovce"   přehupuju přes šedesát   procent :-)
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2019
Uříznuté prsty a kopy   mrtvých. To je život   uprchlého zabijáka Yakuzy.   Tak nějak rozvláčně plyne   film k nevyhnutelnému   zúčtování.
Kuvik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Tento triler sa vyznačuje   bezduchým, nezmyselným,   miestami až nudným dejom. Do   USA príde nejaký chytrák z   japonskej Yakuzy a chce tam   nastoliť svoje pravidlá,   jeho spôsob komunikácie je   obmedzený na strieľanie zo   zbrane, kde brutálnym,   bezcitným a chladnokrvným   spôsobom zneškodňuje   svojich oponentov. Čo sa   týka popisku k tomuto filmu -   toto že má byť príbeh o   bývalom ganstrovi, veď to je   na zaplakanie, veď to je   obyčajný vraždiaci netvor.   Je to taký primitívny dej,   už aj z toho hľadiska, že   predsa mafiáni v USA   nemôžu byť taký blbý a   čakať, že ich nejaký   japončik postrieľa ako   kačice na poľovačke.   Takéto individuá, neviem či   to možno nazvať ľuďmi, by   čím skôr mali byť za   mrežami, hrôza čo len   pomyslieť, že takéto   beštie pobehujú medzi   slušnými ľuďmi. Film som   ani nedopozeral, keďže ma   už začal nudiť, stále   dookola to isté, nejaké   stretnutie mafiánov a   následná brutálna masová   vražda. Takéto niečo nech   si pozerajú medzi sebou   mafiáni.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37514minih37514Zkrocená hora (2005) 
Brokeback Mountain n
minih56448minih56448Třetí planeta (1991) 
Treťja planeta n
minih39242minih39242Zahulíme, uvidíme (2004) 
Harold & Kumar Go To White Castle n
minih9837minih9837Kabinet dr. Caligariho (1920) 
Das Cabinet des Dr. Caligari n
minih12662minih12662Mlčení jehňátek (1991) 
The Silence Of The Lambs n
minih27268minih27268Přísně tajné! (1984) 
Top Secret! n
minih42863minih42863Ichi the Killer (2001) 
Koroshiya Ichi n
minih15111minih15111Ostrov pokladů (1982) [TV film] 
Остров сокровищ n
minih29290minih29290Soudný den (2008) 
Doomsday n
minih20756minih20756Ten kluk je postrach 3 (1995) [TV film] 
Problem Child 3 n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

68.3 % (69)
5   - curil
7   - hvezdyn
8   - Hugin
7   - BinLADIN
3   - Kuvik
8   - Chrustyn
6   - Bara.40
6   - mat.ilda
6   - RM
4   - Misantrop
9   - jirry
7   - REKBRIT
7   - Faye
7   - lion71
7   - MildaX
6   - davidek
5   - red.mann
6   - Andrejevna
7   - Phreaker
8   - Petak69

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesty do krajin půlnočního slu...

18:15 - 18:45

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Co na to Češi (2016) [TV pořad...

17:25 - 18:25

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:50 - 18:55

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 156043
Osobností: 644075
Fotografií: 596609
Plakátů: 285878
Obsahů a biografií: 143191

Poslední komentáře

Transformers: Zánik (2014) [2k d...

Transformers: Zánik
Zbytečné pokračování   zbytečné série. No, v   jedničce byly aspoň občas   vtípky. Tohle byla vysloveně   slabota. A výběr hrdinek je   fakt více >

Autor: rimmerova-motorka | Hodnocení: 3 / 10

Podporujte svého šerifa (1969)

Podporujte svého šerifa
Popravdě nic moc, humoru   málo, nebo já se moc   nesmál, akce také, vtipné   scénky nebo tak pomálu.   Celkem nezáživný film,   který není více >

Autor: FLA | Hodnocení: 4 / 10

Jája a Pája (1986) [TV seriál]

Jája a Pája
Dá se říci, že postava   lakotného řezníka   Krkovičky v různých   přirovnáních vstoupila do   české lidové slovesnosti.   Klasický loutkový více >

Autor: curil | Hodnocení: 9 / 10

Neuvěřitelné železnice (2018) [T...

Info:

Neuvěřitelné železnice
seriál: 12 x 47 - 49'
Vlaky,   které se nezadržitelně   rozmohly na počátku   19.století, jsou neustále   středem pozornosti,ať už   jde o více >

Autor: Addams | Hodnocení: 6 / 10

Mistr Kickboxu (1992)

Mistr Kickboxu
Tento film se mi docela   libi.Videl jsem ho uz kdysi a   zaujal me vykon Chucka Norrise   a Jonathana Brandise.Jejich   spoluprace je dobra...Tento více >

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 5 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.13/0.096