Duben
ohodnotit

Van Helsing

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
6.5.2004
„Jediné jméno, ze kterého má zlo strach!“
Popis / Obsah / Info k filmu Van Helsing
Hluboko v karpatských horách se nachází mytická a záhadná Transylvánie. Svět, kde zlo je všudypřítomné, kde nebezpečí přichází se západem slunce a příšery nabývají podoby nejhrůznějších nočních můr…

Sem přijíždí na pokyn tajného spolku legendární lovec přízraků Van Helsing (Hugh Jackman), aby přemohl krvežíznivého svůdníka hraběte Draculu. V boji proti Draculovi (Richard Roxburgh) se staví po bok nehrožené Anně Valeriousové (Kate Beckinsale) a snaží se zbavit její rodinu po generace trvající kletby….

Režisér Sommers, který oživil klasické monstrum ve filmech Mumie a Mumie se vrací, přivedl do nového projektu celou plejádu tradičních přízraků –Frankensteinovo monstrum, Draculu, Vlkodlaka – a staví proti nim osamělého bojovníka na straně dobra – Van Helsinga. Plátno přízraků dále zalidňují Shuler Hensley jako Frankensteinova zrůda, přední tanečník Will Kemp, který představuje Annina mužného bratra Velkana, který se za úplňku převtěluje ve vlkodlaka, a Kevin J. O'Connor jako Igor, proradný asistent dr. Frankensteina. Elena Anaya, Silvia Colloca a Josie Maran hrají tři krvelačné Draculovy nevěsty, které se nezastaví před ničím, jen aby pomohly svému pánu v plánu podmanit si lidskou civilizaci a nastolit hrůzovládu.

Van Helsing je nejdražším americkým filmem, který byl dosud realizován v České republice. Film je nabitý ohňostrojem nápadů a neuvěřitelných vizuálních efektů, které diváka zavedou do zcela nového, dosud nevídaného světa.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Van Helsing
Scenárista a režisér Stephen Sommers (nar. 20.3.1962) si vypůjčil titulní postavu velkofilmu Van Helsing z románu Brama Stokera Dracula. Z inteligentního učence a znalce upírů udělal akčního superhrdinu, pověřeného tajným církevním řádem likvidací ďábelských monster po celém světě. Podle zjevných indicií jde dokonce o nesmrtelnou bytost, „levou ruku Páně“ archanděla Gabriela. - Při svém poslání se Van Helsing (považovaný jednou za zabijáka a jindy za světce) ocitá v Transylvánii s úkolem zlikvidovat nebezpečného upíra, hraběte Draculu. Nelítostný mstitel se na místě setkává s poslední žijící osobou z rodu Valeriů, odvážnou cikánskou princeznou Annou, a spolu s ní podstoupí boj proti zdánlivě nepřemožitelnému nepříteli, jemuž vypomáhají podřízené bytosti: tři létající nevěsty-upířice, vlkodlaci a zrůdný sluha Igor. Van Helsing úkol samozřejmě splní, Anna však přitom zemře. – Sommers se nespokojil jen s převzetím postav či motivů z Draculy, ale připojil k nim další figury z klasických literárních a filmových hororů: doktora Frankensteina a zejména jeho monstrum, vlkodlaky a dokonce i druhé já doktora Jekylla, tedy děsivého pana Hydea, jenž připomíná obřího Quasimoda, známého zvoníka od Matky Boží. Van Helsingovým pomocníkem je vynálezce fráter Carl, upomínající pro změnu na bondovského pana Q. – Režisér se před časem prosadil nečekaně úspěšným snímkem Mumie, čerpajícím z klasického filmu Karla Freunda z roku 1932. Celkem logicky se proto znovu pokusil navázat na další slavné horory společnosti Universal z třicátých let (jež u nás právě vyšly na DVD). Jenže zatímco Mumie měla ještě svou vlastní poetiku a působivou atmosféru, Van Helsing je už jen sebestředným, těžkopádným a temným akčním hororem, přeplněným triky a ambiciózními scénami. – Film se natáčel převážně v České republice (se službami společnosti Stillking Films); za zmínku stojí plesová scéna z malostranského mikulášského chrámu.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/6


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Van Helsing
Hluboko v karpatských horách se nachází mýtická a záhadná Transylvánie. Svět, kde zlo je všudypřítomné, kde nebezpečí vychází se západem slunce a příšery nabývají podoby nejhrůznějších nočních můr. Režisér Sommers, který oživil klasické monstrum ve filmech Mumie a Mumie se vrací, přivedl do nového projektu celou plejádu tradičních přízraků – Frankensteinovo monstrum, Draculu, Vlkodlaka - a staví proti ní osamělého bojovníka na straně dobra - Van Helsinga. Tento legendární lovec přízraků (Hugh Jackman), jehož literárním otcem je sám Bram Stoker, přijíždí na pokyn tajného spolku do Transylvánie, aby přemohl krvežíznivého svůdníka. V boji proti hraběti Draculovi (Richard Roxburgh) se staví po bok nehrožené Anně Valerious (Kate Beckinsale) a zbavuje její rodinu po generace trvající kletby.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Van Helsing (2019)

 Van Helsing (2019)
Van Helsing n
 
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(remake)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/

16:10 - 16:35

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

41 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

41 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10