Duben
ohodnotit

V tátově stínu

Being Flynn

Další název:
Another Bullshit Night in Suck City
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
97 minut
„Všichni jsme pořád ve vývinu.“
Popis / Obsah / Info k filmu V tátově stínu
Starší z úspěšné dvojice scenáristů, režisérů a producentů (mj. první část série Prci, prci, prcičky) Paul Weitz se po rozchodu se svým sourozencem Chrisem věnuje především režii komediálních snímků, ale nevyhýbá se ani ostatním žánrům. Hrdinou filmu V tátově stínu (2011) je Nick Flynn (Paul Dano), snící o dráze spisovatele a pracující v jednom z bostonských útulků pro bezdomovce. Tam se po letech setkává s otcem Jonathanem (Robert De Niro), který se sám považuje za velkého autora (svůj stěžejní román ale stále dokončuje), který přišel o práci i o střechu nad hlavou. Jeho syn, který vyrůstal s matkou (Julianne Mooreová) se na něho nepamatuje a jeho pocity k němu jsou přinejmenším rozporuplné. Starý paličák odmítá synovu pomoc a chová se násilnicky, takže musí útulek opustit. Mladík má zase strach, že po rodičovi zdědil víc, než je na první pohled patrné. Snímek vznikl podle poetických memoárů skutečného Nicka Flynna a oběma hlavním představitelům nabízí vděčné dramatické úlohy. Zvláště Robert De Niro si užívá svou další postavu taxikáře s averzí k černochům a záchvaty násilného vzteku. Jeho herecký partner Paul Dano patří navzdory svému mládí (nar. 1984) k vyhledávaným charakterním interpretům (např. fanatický kněz v dramatu Až na krev nebo zkažený rančerský syn ve sci-fi westernu Kovbojové a vetřelci) a své kvality dokazuje i v této roli. Film doprovází nekonvenční hudba britského zpěváka a multiinstrumentalisty Damona Gougha, známého pod uměleckým jménem Badly Drawn Boy.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu V tátově stínu
Spisovatel a režisér Paul Weitz se tentokrát pustil do tématiky otec a syn a nechal se inspirovat skutečným příběhem. Film sleduje Nicka Flynna (Paul Dano), kterého znenadání osloví jeho excentrický otec, kterého léta neviděl. Nick je v šoku. Stále se nevzpamatoval ze smrti své matky (Julianne Moore) a kromě toho klíčí semínko lásky mezi ním a Denise (Olivia Thirlby)... Poslední, koho chce Nick vidět, je jeho otec. Jenže osudu neuniknete a Nick pomalu zjišťuje, že má možnost vytvořit skutečnou budoucnost nejen pro sebe, ale i pro svého otce.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu V tátově stínu
Nick Flynn je mladý spisovatel, který se pokouší najít sám sebe. Jeho otec Jonathan, který se prodírá životem po svém, neviděl svého syna celých 18 let. Až když přijme Nick práci sociálního pracovníka v útulku pro bezdomovce, nachází smysl svého osobního i pracovního života. Jednoho dne se zde náhle objeví Jonathan, který přišel hledat nocleh a útočiště. Pro oba je to přímý výstřel do skutečné a možná i společné budoucnosti. Přijme Nick vlastního otce a podaří se mu nahradit prázdné vzpomínky skutečnou budoucností?
V tomto přesvědčivém snímku o neporušeném, a přesto velmi křehkém, poutu mezi rodičem a jeho potomkem podali Robert De Niro, Paul Dano a Julianne Moore neuvěřitelné herecké výkony. Scénáře a režie se ujal úspěšný Paul Weitz (Jak na věc).
Magic Box DVD


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

32 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

37 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10