Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Uri: The Surgical Strike

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2019
JAI HIND:-)
Idický filmy nesleduju a   neznám v podstatě se jim   vyhejbám obloukem. Zde jsem   udělal vyjímku a hle   žádná romantická zpívaná   přebarvená pičičanda co by   trvala tak 190 minut. Moderně   a poutavě natočený   válečný thriller, který   má sympatické herce, emoce,   solidní akci a pěkný lokace   a vizuál obecně i ta hudba   není vůbec zde špatná.   Nevím jak moc to bylo   pravdivé, ani kdo začal   válku o Kašmír, nebo zda je   hodnej Pákistán či Indie,   ale film mě překvapil - 80%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2019
Indických akčních filmů se   k nám moc nedostane, ale   když už, tak minimálně po   divácké stránce stojí za   to. A ani nevadí fakt, že co   film, to věrné kopírování   dějových šablon či přímo   scén z hollywoodských a   asijských předloh.   Tentokrát se jedná o silný   nacionalistický sentiment   (ostatně jakých z Hollywoodu   známe také spousty) o   vojenské pomstě   speciálních sil poté, co   pákistánští militantní   teroristé ve spánku zabijí   devatenáct indických   vojáků. Inspirací k   natočení tohoto snímku byl   skutečně snímek   hollywoodský pod českým   distribučním názvem '30   minut po půlnoci' (2012). Oba   mají společné hlavně to l,   že se zakládají na   skutečné události. A ano,   natočeno je to dobře.   Ohromná výprava,   vynikající kamera,   přívětivý soundtrack,   uvěřitelné herecké   výkony. Scénář se také   zdá být pevný už v   kramflecích. Roušku   nejistoty však dodávají   silné emocionální scény,   které jsou i v místech, kde   by být ani nemusely. Scéna   posledního rozloučení s   oběťmi útoku a vzdávání   pocty však rozhodně   předčí očekávání a   není možné, aby to s   někým emocionálně ani   nehnulo. Tohle Indové prostě   umí. Aby však toho nebylo   málo, tak příběhem   samozřejmě inklinuje i   nějaká ta romance. Stopáž   snímku je přes dvě hodiny,   ale i tak se nelze zbavit   dojmu, že je do hlavní   dějové linky nacpáno až   moc vedlejších motivů.   Každý je sice dostatečně   rozvinutý, ale pouze v sebe   sama, a tak ve filmu   vyznívají spíše   epizodicky, čímž v   příběhu jako celku docela   vytváří zmatek. Zkrátka a   dobře, tvůrci měli nemalé   problémy vše sporadicky a   řádně propojit a vytvořit   tak celkově přijatelně   plynulý dějový vývoj.   Každopádně v první   polovině všeho dějství   máme kombinaci emocí,   dramatu a akce a v druhé už   jen nepřetržitou akci,   která je svou choreografií   pastvou pro oči filmového   fanouška akčních filmů.   Poutavý vlastenecký   příběh, který by i přes   své neduhy mohl oslovit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

155 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Irsko, toulky po keltské zemi

08:30 - 09:20

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

159 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:20 - 08:50

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vladimír Huber

Huber Vladimír

Radovan Lipus

Lipus Radovan

Naposled navštívené:
Vladimír Huber

Huber Vladimír

Radovan Lipus

Lipus Radovan