Zari
ohodnotit

Ulice Cloverfield 10

10 Cloverfield Lane

Další název:
Ten Cloverfield Lane; The Cellar; Ulica Cloverfield 10 (SK)
Rok:
2016
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
7.4.2016
Popis / Obsah / Info k filmu Ulice Cloverfield 10
POZOR SPOILER

Mladičká Michelle už má dost svého přítele Bena, proto od něj prchá. Jenže havaruje.

Probouzí se ve sklepě, připoutána za nohu ke zdi. Přichází sem muž jménem Howard. Chová se celkem slušně, ani její pokus o vyvolání poplachu kouřem ho moc nevzruší. Také tvrdí, že jí zachránil život, protože na Zemi vypukla katastrofa, jejíž původce mu není znám. Michelle zde také objevuje mladíka jménem Emmett. Ten pomáhal Howardovi stavět, v čem se nyní nalézají. Je to podzemní bunkr. Michelle tomu vyprávění o zamoření Země zrovna moc nevěří, proto Jí Howard ukáže dvě zdechliny prasat. Jsou venku za průzorem. Ani to Michelle nepřesvědčí nadobro, a tak jednou Howarda udeří a prchá s jeho svazkem klíčů k východu, kde ležela ona prasata. Dostane se až ke druhým dveřím, ale tu se tam objeví nějaká žena a chce dovnitř. Evidentně není v pořádku, vypadá skutečně jako nakažená. Jednou přestane fungovat vzduchotechnika a Michelle je jediná, kdo se protáhne úzkými větracími šachticemi. Dostává se k druhému východu z bunkru, kde restartuje vzduchový systém. A pak dostane nápad a začne jej s Emmetem realizovat. Ovšem z malých drobností Howard usoudí, že se něco chystá a chce vědět co. Emmet bere vinu na sebe, za což je potrestán. Bohužel se později i Michelle dopustí chyby a Howard odhaluje její spády. Dochází ke rvačce a Michelle se snaží dostat ven. Když se jí to konečně podaří, čeká ji největší překvapení, co v životě zažila.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ulice Cloverfield 10
Probouzíte se sami v neznámém pokoji. Nevíte, kde jste a jak jste se tam dostali. Vysvobodit vás přijde týpek, který vlastní ten bunkr, ve kterém se nacházíte, a aby toho nebylo málo, tak tvrdí, že okolní svět, tak jak jste ho znali doposud, už neexistuje. Nějaká strašlivá katastrofa zamořila ovzduší a tohle má být pro vás jediné možné útočiště. Budete hostiteli věřit? Jak ověřit, že vás jen netahá za nos? Na to všechno odpovídá tenhle snímek, který vyniká především propracovanou atmosférou a budovaným napětím.


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu Ulice Cloverfield 10
Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor...

CinemArt CZ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

The Cloverfield Paradox (2018)

 The Cloverfield Paradox (2018)
The Cloverfield Paradox n
Cloverfield Movie
Žánr: horor / mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Julius Onah

(pokračování)

Monstrum (2007)

 Monstrum (2007)
Monstrum n
Cloverfield
Žánr: katastrofický / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Reeves

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ashton Kutcher

Kutcher Ashton

Naposled navštívené:
Ashton Kutcher

Kutcher Ashton