Zari
ohodnotit

Tři bratři [2k digital]

Další název:
Traja bratia
Rok:
2014
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
14.8.2014
„...jdou do světa na zkušenou a jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, kde je čekají nástrahy, nečekané příhody a možná i láska.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tři bratři



Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství.

Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska…

Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Režie se ujal Jan Svěrák, který již dlouho hledal vhodný pohádkový námět, na kterém by mohl spolupracovat se svým otcem. Nabídku podílet se na filmu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let přijali Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Ivana Chýlková, Boleslav Polívka a mnoho dalších skvělých herců.

zdroj: Bioscop


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tři bratři



Poslední film Jana Svěráka, pohádka Tři bratři, se stal v distribuci Bioscopu nejúspěšnějším českým filmem roku 2015. K dnešnímu dni (10.6-2016) Tři bratry vidělo v kinech 701.716 diváků.
Jana Šafářová


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tři bratři



Žili, byli bratři tři. Jan, Pepa a Matěj. Nejstarší Jan je zapomnětlivý a nepořádný, takže neustále něco ztrácí. Prostřední Pepa je zbrklost sama a benjamínek Matěj je tak nerozhodný, že jejich rodičům nezbývá nic jiného, než je poslat do světa na zkušenou. Aby se tam trochu otrkali, našli si nevěsty a mohli po nich jednou převzít hospodářství na statku. A tak se chlapci na koních vydávají vstříc boji s vlastními zlozvyky. Na svém putování vstoupí do děje tří pohádek. Nejstarší si vezme za ženu Šípkovou Růženku a stane se oním princem, jenž ji osvobodí ze staletého spánku. Prostřední se stane manželem Marušky, kterou zlá macecha posílá ke dvanácti Měsíčkům pro jahody, a ten nejmladší vysvobodí Červenou karkulku ze spárů vlka vydávajícího se za její babičku.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Tři bratři



Pohádku Tři bratři natočil Jan Svěrák opět podle otcova scénáře. Zdeněk Svěrák v něm spojil známé pohádky O Šípkové Růžence, O Červené Karkulce a O dvanácti měsíčkách, přičemž k tomu použil tři miniopery, jež napsal s Jaroslavem Uhlířem původně pro TV pořad Hodina zpěvu a jež uvádí Dětská opera Praha na Nové scéně Národního divadla pod názvem Miniopery. Rámcovým dějem jsou osudy tří bratrů, selských synků, kteří se vydají do světa pro nevěsty: zapomnětlivý Jan osvobodí Šípkovou Růženku, benjamínek Matěj jako myslivec zachrání Červenou Karkulku z břicha monstrózního vlka a zbrklý Pepa se zamiluje do Marušky, která musí posluhovat zlé maceše a nevlastní sestře. Mládenci při překonávání překážek dospějí a zbaví se svých špatných vlastností. – Vyprávění má podobu hudebního filmu s četnými zpívanými pasážemi. Navazuje na tradici české filmové pohádky započatou Pyšnou princeznou (1952; r. Bořivoj Zeman) a přizpůsobuje se jí ve výběru lokací i v kostýmním pojetí. Zároveň se nevyhýbá určité stylizaci a jeho součástí jsou i zcizovací efekty, spojené především s postavou vypravěče a zároveň zapisovatele i ilustrátora v podání autora scénáře. Ten se místy přímo obrací k malým divákům, kteří jsou před ním v hledišti kina jako stínové obrysy. – Důležité jsou trikové efekty a reprezentativní herecké obsazení. – Zdeněk Svěrák podobným způsobem využil už dvě pohádky v čapkovském snímku Lotrando a Zubejda (1997; režie Karel Smyczek), zatímco Jan Svěrák se se zdarem pokusil o moderní pohádku Kuky se vrací (2010). Zdá se však, že jejich pátý společný snímek přináší na rozdíl od těchto titulů jen profesionálně naplněné zadání. Je ovšem jasné, že malým divákům se nová pohádka bude líbit a že se stane významnou součástí českého filmového pohádkového fondu. – Souběžně s premiérou vyšla i kniha Darka Šmída Příběh filmu Tři bratři s bohatou obrazovou přílohou (nakl. Mladá fronta, Praha 2014).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

55 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

55 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

70 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Le verità

Le verità
Le verità

Naposled navštívené:
Le verità

Le verità
Le verità