Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Trestanec



POZOR SPOILER

Jacob Harton píše z vězení svému synovi dopis na rozloučenou. Následně je puštěn na svobodu. Na jednom z bujarých večírků se jej někdo pokusí zastřelit, ale nepodaří se mu to. Jacob si k sobě bere mladého kluka Howieho, který byl v Afghánistánu.

Před lety byl Harlon velmi úspěšný obchodník. Po jednom večírku jel autem a přejel na červenou s kamarádem Tomem a Jennifer. Tom při této havárii zemřel. Za to byl Jacob odsouzen.

V kriminále se však změní. Poučen, že se nesmí jen tak dát, začne při prvním konfliktu útočit jako první. Nato je osloven šéfem dvorku a dostává úkol. Pronést balíček se zbožím. Ten řádně splní.

V současnosti probíhají přípravy na velký obchod se zbraněmi. Bohužel policie již o něm ví a Johnův kurátor Kutcher se snaží dozvědět, kde a jak proběhne. Proto je napíchnut jeden člověk, Frank, a ten má policii přivést na stopu.

Další Jacobův úkol ve vězení je účast na vraždě. I toto Jacob splní. Následuje velká pranice dvou vězeňských gangů, do které se Jacob zamotá. Přes varování, aby se vyhnul kamerám, zachraňuje jednoho kriminálníka. Je obviněn z napadení spoluvězně s bodnou zbraní a fasuje devět let navrch. Přes další potíže a problémy je přece jen navržen na podmínečné propuštění. Jenže už je v „bratrstvu“ a přichází zakázka. Obrovská dodávka zbraní. Jacob ukecává měsíční odklad s tím, že vše vyřídí na svobodě a je mu vyhověno. Tak se spojí minulost se současností a začátek akce se blíží. Jacob zabije Franka, který spolupracoval s jeho probačním pracovníkem Kutcherem. Po převzetí zbraní dává mladému Howiemu k hlavě kolt, protože tuší, že mu něco zamlčel. On se ihned přiznává a je nucen vyskočit z jedoucího vozu. Samotný obchod probíhá v poklidu, než začne přestřelka s policií...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Trestanec



Úspěšný obchodník (Nikolaj Coster-Waldau) je poslán do vězení za to, že řídil opilý a zavinil smrt svého přítele. Za mřížemi je nucen opustit svůj dosavadní život a přizpůsobit se brutalitě nového prostředí.

Snímek "Shot Caller" sleduje trýznivou a mnohdy srdcervoucí cestu úspěšného obchodníka Jacoba Harlona (Nikolaj Coster-Waldau), kterého jedna nešťastná nehoda dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musí si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává lhostejný a bezcitný vězeňský gangster, který si říká Money. Zatímco si zvyká na brutalitu svého nového domova a přizpůsobuje se jeho násilným etickým kodexům a přechodovým rituálům, pomalu ztrácí vztah k předchozímu životu, včetně své ženy a syna. Přijímá identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. Money, který je po svém propuštění pronásledován donucovacími orgány a ohrožován svými uvězněnými “ochránci,” musí zorganizovat poslední nebezpečný zločin. Nic není tak, jak se na první pohled zdá. Krutý proces plnění Moneyho povinností se zároveň stává jeho cestou k obětování, odplatě a sebeurčení.

Zdroj: HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:15 - 09:45

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

2 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

22 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10