Trestanec (2017)

Trestanec (Shot Caller)
73.5 %
 
 

Shot Caller

    Žánr: krimi / drama / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 121 min.
POZOR SPOILER

Jacob Harton píše z vězení svému synovi dopis na rozloučenou. Následně je puštěn na svobodu. Na jednom z bujarých večírků se jej někdo pokusí zastřelit, ale nepodaří se mu to. Jacob si k sobě bere mladého kluka Howieho, který byl v Afghánistánu.

Před lety byl Harlon velmi úspěšný obchodník. Po jednom večírku jel autem a přejel na červenou s kamarádem Tomem a Jennifer. Tom při této havárii zemřel. Za to byl Jacob odsouzen.

V kriminále se však změní. Poučen, že se nesmí jen tak dát, začne při prvním konfliktu útočit jako první. Nato je osloven šéfem dvorku a dostává úkol. Pronést balíček se zbožím. Ten řádně splní.

V současnosti probíhají přípravy na velký obchod se zbraněmi. Bohužel policie již o něm ví a Johnův kurátor Kutcher se snaží dozvědět, kde a jak proběhne. Proto je napíchnut jeden člověk, Frank, a ten má policii přivést na stopu.

Další Jacobův úkol ve vězení je účast na vraždě. I toto Jacob splní. Následuje velká pranice dvou vězeňských gangů, do které se Jacob zamotá. Přes varování, aby se vyhnul kamerám, zachraňuje jednoho kriminálníka. Je obviněn z napadení spoluvězně s bodnou zbraní a fasuje devět let navrch. Přes další potíže a problémy je přece jen navržen na podmínečné propuštění. Jenže už je v „bratrstvu“ a přichází zakázka. Obrovská dodávka zbraní. Jacob ukecává měsíční odklad s tím, že vše vyřídí na svobodě a je mu vyhověno. Tak se spojí minulost se současností a začátek akce se blíží. Jacob zabije Franka, který spolupracoval s jeho probačním pracovníkem Kutcherem. Po převzetí zbraní dává mladému Howiemu k hlavě kolt, protože tuší, že mu něco zamlčel. On se ihned přiznává a je nucen vyskočit z jedoucího vozu. Samotný obchod probíhá v poklidu, než začne přestřelka s policií...  Autor: Pitryx

režie:
Ric Roman Waugh
 
 
hraje:
Nikolaj Coster Waldau (Jacob Harton), Lake Bell (Kate), Jon Bernthal (Frank), Jeffrey Donovan (Bottles), Omari Hardwick (Kutcher), Holt McCallany (Zvíře), Jessy Schram (Jennifer), Benjamin Bratt (Sanchez), Michael Landes (Steve), Emory Cohen (Howie), Evan Jones (Chopper), Juan Pablo Raba (Herman Gomez), Chris Browning (Redwood / Toby Simms), Sarah Minnich (Janie), Matt Gerald (Phil Cole), Monique Candelaria (Hermanova žena / Lola), Brendan Kelly (velký motorkář), John Trejo (strážný SHU), Matthew Page (strážný SHU), Dylan Kenin (Trustee), Mark Sivertsen (poručík Roberts), David House (kapitán Freeman), Eric Martinez (hispánský vězeň), Cru Ennis (Jason Horvath), Esodie Geiger (soudkyně), Ivan Brutsche (strážný SHU), Howard Ferguson Jr. (protivník v basketbalu), Keith Jardine (Rozparovač), Jonathon McClendon (Joshua), J. Nathan Simmons (vězeň), Danny Winn (Doyle), Derek Dinniene (mladý Joshua), Bobby Lee Osborn (Lenny), Jetto Dorsainville (soudní vykonavatel)
 
 
scénář:
Ric Roman Waugh
 
 
kamera:
Dana Gonzales
 
 
hudba:
Antonio Pinto
 
 
kostýmy:
Kelli Jones
 
 
střih:
Michelle Tesoro
 
 
zvuk:
Victor Ray Ennis (supervize), Sean Byrnes, Mitch Dorf, Darryl L. Frank, Tony Lamberti, David Sickles, Kenneth L. Johnson
 
 
zvláštní efekty:
Robert House
 
 
koproducent:
Bill Wohlken
 
 
koordinátor kaskadérů:
Freddy Bouciegues
 
 
vizuální efekty:
Tony Lupoi (supervize)
 
 
masky:
Ken Diaz, Heather Mages, Rick Stratton
 
 
asistent režie:
Dave Halls
 
 
výprava:
Guy Barnes
 
 
výkonný producent:
Matthew Rhodes, Jeff Skoll, Jeffrey Stott, Lisa Zambri
 
 
producent:
Jonathan King, Michel Litvak, Gary Michael Walters, Ric Roman Waugh
 
 
kaskadér:
Edward A. Duran, Jace Jeanes, Efka Kvaraciejus, Eric Martinez, Mike Mukatis, Ruben Rivera Laguna, Jimmy N. Roberts, John Stoneham, Kurly Tlapoyawa, Jay Torrez, Tommy Truex, Danny Winn
 
 
casting:
Lindsay Graham, Mary Vernieu
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.