Zari
ohodnotit

Tetsuo

Další název:
The Ironman; Tecuo; 鉄男
Žánr:
Země:
Rok:
1988
Délka:
67 minut

Obsah filmu Tetsuo

 
Jak již bylo mnohokrát uvedeno, pro kyberpunk představuje tělo jedno z klíčových témat. A to tělo lidské i nelidské. Většina kyberpunkových opusů se zaměřuje na kyborgy, tělesné implantáty a interpretaci těla ve světě pokročilých technologií jako pouhé schrány na duši. Tetsuo představuje radikální punkovou konstrukci proměny člověka v chodící kovový šrot.

Šinja Cukamoto se pro natáčení filmů nadchl ve čtrnácti letech, kdy mu otec zakoupil klasickou 8mm kameru. Postupem času kolem sebe nadšený filmař shromáždil stálý okruh spolupracovníků, kteří se rekrutovali původně z prostředí experimentálního divadla. Spolu pak točili amatérské krátké...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Jazyková verze:
japonská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tetsuo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.6.2020
Bezvadný film dokonale pokažený černobílou   kamerou a stupidním podáním. To si zase někdo   hrál na umění.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Zde není co řešit.   Psychedelicko-metalmorfózní punk-industriální   postsurrealismus ve švankmajerovském stylu s   prvky brutálního technoporna, není zrovna to   nad čím bych vrněl blahem. Na můj vkus   příliš kovotrubkoidní a ke konci až   neuvěřitelně drátoidní. Postupně se   zvyšující dynamika děje a stále větší   množství monstróznosti a bizarnosti mají ale   něco do sebe. Některé scény, v kombinaci s   hudbou, jsem i ocenil, např.zběsilý „tanec“   ve slévárně, jež se dozajista stal inspirací   pro mnohé tvůrce hudebních videoklipů. Tento   snímek nemá s filmem příliš společného,   přívlastek experimentální úchylný videoart   by byl zcela na místě.
Topi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Jeden z mých nejodpudivějších filmových   zážitků. Je to tak moc jiné a úchylné, že   úplně chápu jeho kultovnost. Přesto, kdybych   měl vybrat jeden film, který už nikdy vidět   nechci, bude to právě tento.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Tetsuo (1988)Tetsuo (1988)Tetsuo (1988)Tetsuo (1988)
Reklama