Jeden svět
ohodnotit

Svěrací kazajka

The Jacket

Rok:
2004
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
14.7.2005
„Adrien Brody putuje časem... ve svěrací kazajce.“

Komentáře k filmu Svěrací kazajka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Děkuji, nemusím. Pro mne   ztráta času. Směs   ptákovin, které nejdou ani   zařadit, pokud šlo o   psychologickou sondu, možná   to bylo dobré. Ale pro mne   jen nuda a nuda.   201111255000/9147/9844
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Úžasný film, který mě   dostal svým zpracováním i   námětem. Velmi originálně   zpracovaný příběh, který   vykresluje naprosto   věrohodně atmosféru   jednotlivých obrazů,   skvělé herecké výkony   hlavních hrdinů, kteří se   mohli opřít o kvalitní   příběh - to je svěrací   kazajka. Také hudba dále   dokresluje příběh a vtahuje   diváka do děje, který je   střídáním času možná   malinko spletitý, ale aspoň   není nudný a předvídavý.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2013
Dlouho jsem se chystal   podívat na tento film.Už   před pár lety mě zaujal   trailer, ale dostal jsem k   tomu až nedávno.
Trailer nelhal :-).Ten   film fakt stojí za to   vidět.
Ten nápad s   tou svěrací kazajkou byl   výborný.Nereálný, ale   výborný.
Dalším   plusem je hvězdné herecké   obsazení.Adrien Brody sice   nepatří k mým oblíbencům,   ale ani ho nezatracuju.Tady se   mi jeho role líbila.
Dalším, kdo mě taky   zaujal ( možná i víc než   Brody ), byl Daniel Craig.Jeho   roli mu skutečně uvěříte.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Hodně jsem od toho čekal,   ale žádný hluboký   zážitek ve mně nezůstal.   Jen pocit, že to byl slušně   natočený film a čas   strávený před obrazovkou   nebyl zas až tak moc   ztracený. Především díky   Adrienu Brodymu. Jinak jsem se   ale, stejně jako hlavní   hrdina, tak trochu v těch   časových zvratech, ztrácel.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Dle mého skromného mínění   je to nejlepší film "na   dané téma" od doby   Dvanácti opic. A závěr   rozhodně není mainstreamové   uhlazení či popření toho   předchozího! Závěr je   totiž ukazuje, že smrt je   jako uklidňující dávka   sedativ...těšíte se na to,   co přijde. A v tomto   případě může přijít   cokoliv. Film o "druhých   šancích a hypotetické   budocoucnosti" se bude   líbt všem, které potěšil   závěr 25. hodiny. Adrian   Brody rulezzz, od   mlčenlivého vojáka v Thin   Red Line to dotáhl na   chlapíka, který mluví jak   beze slov, tak se dokáže   opřít do jediného   citloslovce tak, že aparatura   nestíhá! John Maybury   rulezzz as well! (90%)P.S.   Osudový dotek je po   vizuální stránce nudně   simplistní
Tom_Hardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Buď mé schopnosti, skládat   si jednotlivé dějové   střípky, dosáhly během   sledování Svěrací kazajky   maximální hranice a nebo je   děj filmu v zásadě   triviální, přičemž je   ovšem vždy chytře zahalený   do určitého otazníku. Jako   celek ve mě Svěrací kazajka   ani omylem, narozdíl od   některých žánrových   kolegů (12 opic, Osudový   dotek), nenechala nějaký   výraznější dojem.   Postpuné rozuzlení mi   přislo celkem průměrné a i   když samotný konec se dá   vyložit mnoha způsoby,   vzhledem k poměrné   jednoduchosti zbytku dost   pochybuji, že by těch   několik vášnivých teorií   mělo šanci a spíše se   přikláním k jednoduššímu   výsledku. Pro mě osobně   "pouze" slušný   nadprůměr, ale možná jsem   to jenom nedocenil...
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2007
Málokdo považuje   psychiatrickou léčebnu za   místo, kde si člověk   odpočine a kde si s ním   příjemní lékaři budou   láskyplně povídat. Ovšem   zařízení, ve kterém se   díky verdiktu soudu ocitnul   Jack, je přece jenom o hodně   horší, než jaká panuje   všeobecná představa.   Nadopovat, nacpat do svěrací   kazajky a nechat uležet v   boxu márnice. Jeho zmatená   mysl se "léčbě"   brání útěky do minulosti a   budoucnosti. Jenže ani   budoucnost nevěstí nic   dobrého. Další film o   cestování v čase, další   film zabývající se věčnou   otázkou, jestli je možné   změnit budoucnost? ...   "Občas žijeme, abychom   mohli být jiní." Pro   mě příjemné překvapení.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Zajímavý film s velmi dobrou   atmosférou, která vás   doslova vtáhne do děje. Ten   sice působí tak trochu jako   klišé, ale v tomto   případě se to dá odpustit.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Adriena Brodyho si vybavuji   pouze v Pianistovi a tam mě   uchvátil. I zde odvedl   excelentní výkon a jak už   řekl Tosim i Keira Knightley.   Závěr se dá tušit. Fakt   jednoduchá kostra filmu, ale   dotažená do maxima.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Na to, jak obal působí   depresivně, ten film ve mě   překvapivě zanechal dobrý   pocit (to samé se mi stalo u   Pianisty - může za to   Brody???)
TILL.87
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2009
dost dobrej psychologickej   film na námět hrátky s   osudem, který snad může   překonat jedině film 12 opic
vampyer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Zvieraciu kazajku som si   pozrela kvoli hviezdnemu   obsadenie. Herecke vykony by   dostali skvele hodnotenie.   Film, to je uz cosi ine.   Myslienka bola dobra, ale v   istych miestach to bolo   zvlastne spracovane. Sem-tam   sa clovek stracal, ci je v   roku pred al po jeho smrti,   voditkom bola iba Keira. Tu   vsak nechapem ako sa spolu   mohli vyspat, ked uz vonal   fialky odspodu :( smutna 6/10
beretap
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2010
beretap
Psychologický thriller s   prvky sci-fi a s poměrně   hvězdným obsazením nás   zavede do Vermontu, kam se   vrací titulní hrdina,   válečný veterán. Trpí   amnézií – a jednoho dne je   obviněn z vraždy. Dostává   se do rukou lékaře, který   mu možná zachrání život:   začne mu podávat   experimentální léky,   uvězní jej do svěrací   kazajky a v té jej zavře do   jakési tělesné schránky v   márnici. Díky tomuto procesu   se Jack dostává do   budoucnosti. Spatří v ní   svou vlastní vraždu, která   se má odehrát za čtyři dny   – ovšem nedozví se to, jak   zemřel a čí rukou. Ve své   budoucnosti také potkává   ženu – a nastává otázka,   jestli je v jejích   možnostech mu zachránit   život…
zdroj:   kfilmu.net
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Film o útěku z reality   trpké do ještě trpší   budoucnosti. V chladícím   boxu na mrtvoly, ve svěrací   kazajce měl přijít k   rozumu, ale jeho mysl a poté   i tělo začalo unikat do   dějů budoucích a poté se   vracel zpět s náskokem před   ostatními. Film mě pobavil -   doporučuji shlédnout.
sarcofago
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Tulák po hvězdách
Mě tento námět trošku   připoměl knihu Jacka Londona   - Tulák po hvězdách. Ale   zpracování je opravdu   povedené. Může být noční   můrou to, co jsme napáchali   na jiných? Máme věřit   tomu, že se jednoho   krásného dne vrátí a   převrátí vše bez jediného   smyslu? Takhle se vracel Jack   stažen ve svěrací kazajce   do minulosti... Možná je   tento snímek poselstvím jak   lze překročit hranice a taje   reálného světa. A také to,   že vše co se může stát   nemusí být jen souhra   náhod. Především to, že   jsme nejednou ve správný   čas na správném místě.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.10.2020
Scéna se vsazením   svázaného Jacka do boxu je   velice silná. Mám   klaustrofobii a tady bych se   zbláznil do pěti minut. Film   vzdálené připomíná 12   opic, ale bez konce světa.   Jde jen o Jacka, malou holku a   její matku feťačku.   Příběh mě docela zaujal,   ale konec zklamal. Že se   těžká feťačka po   přečtení dopisu hned   napraví je fakt blbost. Jim   je všechno fuk. Konec to   zabil. Škoda.
Michal1667
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2006
Kvalitní film, už jsem jej   viděl 3x a asi ani počtvrté   mě nebude nudit. Nekomerční   tvůrci "vtažení do   velkého filmu" se   podepsali na tomto snímku   více než dost a pro svoji   netypičnost i technické   provedení je mi velmi   blízký hodně jsem si jej   oblíbil. Kvalitní herecké   obsazení zde rozehrává   dobrý příběh ke kterému   se rádi občas vrátíte.
aduliatko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2007
aduliatko
tento film nam nacrtava obaraz   ake to je, ked konecne najdeme   milovanu osobu, ale nemozeme s   nou byt. pribeh muza, ktory   cesuje pomocou zvieracej   kazajky do buducnosti, aby   zistil co sa s nim vlasne   deje, cice nie je nic extra,   ale obsadenie Adama Brodyho do   ulohy Jacka Starksa, dava   filmu to, preco mu davam cislo   9.
Mgb
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Originální námět. Když se   k tomu přidají skvělí   herci v čele s vynikajícím   Adrienem Brodym, tak film   stojí za to zhlédnout.   První polovina má dobrý   spád a vtáhne vás do   příběhu. Druhá část je o   poznání pomalejší a taky z   mého pohledu slabší. Trochu   mě mrzel nedostatek prostoru   pro Daniela Craiga. Škoda.   Keira nám ukázala, že taky   umí zahrát a že nestaví   své herectví jen na hezké   tvářičce.
xmatasek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Dal sem na názory, který   jsou pode mnou a zkouknul sem   tento film. Byl jsem zklamán,   film se neuvěřitelným   způsobem táhne, je nudný.   Výkon hlavního hrdiny je na   oskara, ale zbytek stojí za   velký kulový...nejlepší   jsou v tomto filmu   závěrečný titulky, s nima   si animátoři opravdu   vyhráli a ty záběry do jeho   očí...
Lipíček
Hodnocení:
Přidáno: 2.12.2005
Vřele doporučuji
Velice vydařený film. Adrien   Brody, jako veterán z války   v Perském zálivu, neprávem   obviněný z vraždy policisty   se ocitne v blázinci, kde   jsou na něm zkoušeny metody   vymívání mozku zakázané v   70. letech při kterých   prožívá výlety do své   vlastní budoucnosti. Film   připomíná mix mezi   Butterfly Effect a snímkem 12   opic.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50896minih50896Kde bydlí štěstí (1987) [TV inscenace] 
Kde bydlí štěstí n
minih2315minih2315...ani smrt nebere (1995) 
...ani smrt nebere n
minih39649minih39649Láska na inzerát (2005) 
Must Love Dogs n
minih163750minih163750Vrahův advokát (2018) [TV film] 
La mort dans l'âme n
minih47300minih47300Mamma Mia! (2008) 
Mamma Mia! n
minih107820minih107820Mimoni (2015) 
Minions n
minih110066minih110066Hledá se Dory (2016) 
Finding Dory n
minih38403minih38403Smím prosit? (2004) 
Shall We Dance? n
minih122638minih122638My 2 (2014) [2k digital] 
My 2 n
minih70758minih70758Nájemní zabijáci (2011) 
Assassination Games n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

10 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

40 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10