Zari
ohodnotit

Superman ieotdeon sanai

Další název:
A Man Who Was Superman; 슈퍼맨이었던 사나이
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
102 minut

Komentáře k filmu Superman ieotdeon sanai

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Hugin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Zpočátku mě zarazil   hudební doprovod filmu, byl   jsem jím zklamán, teprve po   té co se film přehoupl do   vážnější polohy a s ním   se změnila i hudba, jsem   pochopil, že se jedná o   záměr. Ač film s tragickým   koncem, přec veskrze   pozitivní. První polovina   filmu by mohla některé   diváky bezpochyby odradit,   nevědět do čeho jdu, také   by mně to stálo nějaké   přemáhání. I když   některé scény nebyly   marné, především   konfrontace supermanových   schopností (představ), s   realitou, např. paprsky z   očí vs. odraz světla z   kapesního zrcátka, létání   na koncertě atd. Druhá   polovina se nese ve zcela   jiném duchu a je nám v ní   objasněna příčina jeho   chování. Jako nejsilnější   scéna je nám ve filmu   nabízeno dění kolem   záchrany holčičky z   hořícího domu, a následné   události. Nebudu prozrazovat.   Citově působivá je,   alespoň pro nás měkoty co   se necháme rádi dojímat,   ale na můj vkus příliš   prvoplánová. Na mě nejvíce   zapůsobila scéna, ve které   došlo na rozhodnutí, již   vyléčeného „supermana“,   zda zůstat normálním, nebo   se vrátit do imaginárního   světa. Mám rád filmy o   „bláznech“, těch   víceméně neškodných,   neboť jsou bezprostřední,   dle mého názoru přirození,   a neskrývají se pod maskou   zavedených klišé a   smyšlených pravidel. Na   místě je však otázka, zda   se snažit takové lidi   navracet do „běžného“   života a tzv. je   normalizovat. Aby si znovu   prožívali svá traumata a   psychické utrpení? A co je   vlastně normální? Nejsme   nakonec nenormální my   normální?

Cituji:
„Každý   má moc pomáhat ostatním.   Pomáhej jim, dokud si to   neuvědomí.“
a   dodávám:
„Superman   v každém z nás. A možná   by byl svět o něco   lepší.“
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2011
Film žánrově rozdělený   přesně na dvě půlky. V   první komediální polovině   se seznamujeme se Supermanem,   podivným bláznivým   chlapíkem pobíhajícím a   konajícím po městě   všemožné dobré skutky.   Druhá část je pak   osvětlování toho, kdo   vlastně tento muž je, jaká   byla jeho minulost a jaký je   vlastně jeho skutečný   příběh. Tato polovina se   hodně zaměřuje na témata   jako je lhostejnost nebo   odvaha pokusit se změnit svou   či cizí budoucnost a to jak   z pohledu jednotlivce, tak z   pohledu masy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

59 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

114 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

124 minut již uběhlo
131 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

54 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Reklama