Zari
ohodnotit

Stín vlka

Shadow of the Wolf. Agaguk

Země:
Rok:
1992
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
21.10.1993
„Dramatický příběh lovce, který riskoval všechno, aby zůstal sám sebou.“

Komentáře k filmu Stín vlka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Chápu, že to asi je   součást jejich víry, ale   změna muže padajícího z   letadla v ptáka... Nebo ho   tak možná viděli jen oni.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Snímků o životě eskymáků   není tolik, aby jsme si mohli   vybírat, a tak když se   nějaký objeví, vždy budí   pozornost. Příběh tohoto   snímku se odehrává někdy   ve třicátých letech   dvacátého století a svou   myšlenkou se nijak neliší   od tradičních westernů   zvýrazňující problémy a   kulturu indiánů. Tady místo   indiánů máme právě ty   eskymáky, kteří se, kromě   místa žití, ničím   neodlišují. V tomto   případě eskymácký kmen   Inuitů má taktéž co do   činění s bílými muži   ohrožující jejich   přirozené bytí. Natáčelo   se na skutečných inuitských   místech, takže jsou zřejmě   přímo tito lidé v komparzu,   ale to je tak všechno. Třeba   Donald Sutherland v roli   bílého policisty není nic   proti ničemu, ale takový Lou   Diamond Phillips v roli   rebelského Agaguka   bojujícího s nepřízní   osudu, Toshirô Mifune, coby   japonská samurajská legenda,   v roli Kroomaka, který je   otcem Agaguka a náčelníkem   vesnice a Jennifer Tilly v   roli Igiyook, pohybující se   po boku Agaguka, už nemusí   divákovi vyhovovat. Všichni   tři mají v genech všechno   možné, jen ne eskymáckou   krev. Jsou to ale herecká   jména a hlavně herečtí   profesionálové, takže smysl   jejich angažovanosti je tedy   zřejmý. Z kmene Inuitů by   to takto po herecké stránce   určitě nikdo nezvládl,   takže této castingové   podivnosti je, z tohoto   důvodu, lepší si vůbec   nevšímat. Divoká mrznoucí   arktická krajina je zachycena   dobře a i při troše   představivosti lze pocítit   mráz na tvářích. Vesnice   Inuitů je už vůbec vlivem   jejich angažovanosti naprosto   nezpochybnitelná. Vrcholem   všeho se dá považovat lov   velryby, který se řadí mezi   jedny z nejnapínavějších   scén s jedinečnými a   úchvatnými záběry. Výhrad   by se tu našlo více než   dost, ale na druhou stranu,   proč si zase až tak moc   kazit snímek, který v rámci   dobrodružného žánru není   zas až tak špatný, jak by   mohl vypadat. Děj příběhu   je značně jednoduchý a   místy snad i   předvídatelný, ale jak je   psáno výše, snímků o   životě eskymáků není zas   tolik, aby jsme si mohli   vybírat. Svůj potenciál už   má z toho důvodu, že   natáčení snímku v   mrazivých podmínkách   nemohlo být procházkou   růžovým sadem, takže   kvůli tomu lze určité chyby   tvůrcům odpustit.
Lynette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Inuité
Díky tomuto filmu jsem se   začala více hlouběji   zajímat o eskymáckou   kulturu. Příběh, který ve   vás jistě zanechá silný   zážitek, nebo alespoň   donutí k zamyšlení. Trochu   depresivní, ale herecké   výkony jsou prostě skvělé!   Dávám 8/10.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

25 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

21:55 - 22:25

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

20 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anatole France

France Anatole

Hanna Putnam

Putnam Hanna

Edgar Pauly

Pauly Edgar

Sůl země

Sůl země
Sůl země

Naposled navštívené:
Anatole France

France Anatole

Hanna Putnam

Putnam Hanna

Edgar Pauly

Pauly Edgar

Sůl země

Sůl země
Sůl země