Zari
ohodnotit

Srpnová rapsodie

Hachi-gatsu no kyôshikyoku

Další název:
Hachigatsu no rapusodî; Rhapsody in August
Žánr:
Země:
Rok:
1991
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Srpnová rapsodie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Vždy, když se podívám na   nějaký film od A. Kurosawy,   tak si říkám, že musím   vidět všechno co natočil a   již se těším na další,   protože zcela jistě vím,   že mě nezklame. I když   tento film nepatří zdaleka k   jeho vrcholů je prodchnut   dojemnými scénami,   lidskostí a krásnými   záběry. Obsahuje i kritiku,   především pragmatické   vypočítavosti dospělých, a   morální poselství. U filmů   mám většinou problém s   projevem dětských herců,   ale zde působí, zřejmě v   důsledku mistrovského   režijního vedení, zcela   přirozeně. Jedinou výtku   bych měl k obsazení Richarda   Gereho, jež svým pojetím   role, typu „keep smiling“,   působí mezi projevem   japonských herců jako   „jeliman“.
Andrejevna
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Vždy, když se podívám na   nějaký film od A.Kurosawy,   tak si říkám, že další   už vidět nechci. Ovšem po   čase na toto své dobré   předsevzetí nepochopitelně   zapomenu a opět se dívám na   další s tím, že tentokrát   už mě to určitě chytne.   Bohužel nestalo se tak ani u   tohoto filmu. Bylo zde sice   pár krásných scén, třeba   ta v níž si děti u   památníku obětí atomové   bomby, prohlíží sochy   darované městu Nagasaki   různými zeměmi světa a   jedno z dětí pípne, že   nikde nevidí nic z Ameriky-to   je opravdu silný moment.   Také záběr na babičku   dětí, modlící se za   svého též bombou zabitého   manžela je krásně udělán.   Tím bylo ale mé nadšení   vyčerpáno a i přes svou   nezvykle krátkou stopáž, se   mi film neskutečně vlekl.   Zvláštní byla účast   R.Gera, který ač rozhodně   nepatří mezi mé oblíbence,   zde mezi těžkopádně   hrajícími Japonci zářil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama