Zari
ohodnotit

Souboj Titánů

Clash of the Titans

Další název:
Súboj Titanov (SK); Kampf der Titanen
Žánr:
Rok:
1981
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
1.3.1985
„Dobrodružný příběh z řecké mytologie o věčném boji dobra a zla.“
Popis / Obsah / Info k filmu Souboj Titánů
Mocný bůh Zeus zničí království krále Acrisia jako trest za to, že dal vlastní dceru a jejího právě narozeného syna Persea svrhnout do moře. Zatímco poslední z titánů Kraken ničí království, Perseus, který je ve skutečnosti Diovým potomkem, i jeho matka jsou bezpečně dopraveni na ostrov Serifos. Kalibos, syn bohyně Thetis, už takové štěstí nemá, protože ho Zeus změní v netvora jako trest za to, že vyhubil Diovo stádo létajících koní. O princeznu Andromedu, kterou si měl vzít za ženu, se tak sice mohl ucházet každý, jenže všichni zatím skončili na hranici, protože nedokázali uhádnout její hádanku a tím zlomit prokletí. Perseus, kterého Thetis z pomsty přenesla do fénického města Džopy, je okouzlen krásou Andromedy a rozhodne se ji získat. Využije magických zbraní, kterými ho vybavili bohové na příkaz Dia, a v nebezpečné noční výpravě se mu podaří odhalit odpověď na novou hádanku. Radost však netrvá dlouho, protože marnivá královna Kasiopeia urazí Thetis a bohyně žádá jako odplatu smrt pro Andromedu. Kasiopeia ji musí za třicet dnů na mořském břehu obětovat Krakenovi. Pouhých třicet dnů má tak Perseus na to, aby své milované zachránil život. Společně s přáteli se nejprve vydá ke Stygijským čarodějnicím, aby od nich získal radu, jak vykonat nemožné, totiž porazit Krakena. Poté, veden jejich radou, se vydá na dalekou cestu, až na samý konec podsvětí, na Ostrov mrtvých, aby se pokusil získat hlavu nestvůrné Medůzy, jejíž jediný pohled mění vše živé v kámen.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Souboj Titánů
Tento příběh se odehrává v době, kdy ještě nad světem vládl mocný bůh Zeus (2. p. Dia) a jak už to bývá, nejen na Zemi, ale i na Olympu, vše začalo láskou k ženě. Tentokrát se samotný Zeus zamiloval do krásné pozemské dívky a zplodil s ní dítě - syna Persea. To se dozvěděla Diova manželka - bohyně Héra. Tím začíná Perseova odyssea, cesta, na jejímž konci je získání princezny Andromedy, dívky půvabné tak, až se mužům z její krásy tají dech.

Začíná cesta, při které půjde Perseovi o život, bude muset podstoupit strastiplnou pouť, při které se setká s podivnými bytostmi, které obývají tehdejší svět. Vše musí překonat, aby získal dívku svých snů. Pomocníka má ve svém koni Pegasovi a skupině ozbrojenců, kteří ale jeden po druhém podléhají v hrozných soubojích se strašnými tvory tehdejšího světa - se stygijskými čarodějnicemi, dvouhlavým psem Dioskulosem, strašlivou Medůzou, ohromnými štíry, Calibosem - netvorem z bažin, Titánem Krakenem.

Vydejte se s námi na pouť, která se stane legendou, na pouť, která se nesmrtelně zapíše do historie dění na Zemi i na Olympu, a na jejíž počest září na nebi souhvězdí, která podle ní lidé pojmenovali - Souhvězdí Persea, Souhvězdí Andromedy, Souhvězdí Pegase, Souhvězdí Kassiopeji.


Autor: jmenuji.se.libor

Popis / Obsah / Info k filmu Souboj Titánů
Pojďte spolu s hlavními hrdiny britského filmu vstoupit do pohádky, která při svém vzniku představovala pokrok v oblasti filmových triků. Dnes, v době znovu oživlých nrontosaurů, vám možná některé z kouzel připadat legrační, přesto však tento film zůstal příjemnou podívanou pro děti i dospělé. Uvidíte příběh statečného mladého muže Persea bojujícího o život a lásku milované princezny Andromedy. Proti Perseovi stojí odporný Calibos, netvor žijící v bažinách, jenž si za svou choť taktéž vyvolil krásnou princeznu. Perseus je nucen absolvovat strastiplnou cestu, aby přemohl netvora i posledního žijícího Titána Krakena. Jeho první kroky vedou do doupěte stygijských čarodějnic, poté svede souboj s legendární Medúzou, jejíž smrtelný pohled změní člověka v kámen. Nakonec se střetne tváří v tvář se svým největším nepřítelem Calibem.

Autor/Zdroj: /ano


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Souboj Titánů (2010)

 Souboj Titánů (2010)
Souboj Titánů n
Clash of the Titans
Žánr: dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Louis Leterrier

(remake)

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:30 - 00:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Čas zabíjet (1996)

22:10 - 00:35

100 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

20 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

5 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ludmiła Tsekh

Tsekh Ludmiła

Naposled navštívené:
Ludmiła Tsekh

Tsekh Ludmiła