Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Smrt panen

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Celý film je jeden perfektní   soundtrack a na téma, které   je s oblibou   zamlčováno..................   ..
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Smrt panen
Dá se říci, že se jedná o   obstojný dramatický kousek.   Postavy jsou zde pěkně   vykresleny, atmosféra graduje   až do konce a mimo jiné i   děj je poměrně poutavý.   Nemůžu si ovšem pomoct, ale   film na mě působí nějak   prazvláštně a nedokážu mu   uvěřit. Přece jenom pět   sebevražd v jedné rodině   není něco obvyklého. A   konec konců nejsem zrovna   fanouškem depresivních   filmů.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2014

Tak tohle snad nemohlo oslovit   ani skupinu, které byl film   určen. Po velmi dlouhé době   jsem nedokoukal do konce. Po   35 minutách jsem to vzdal.   Nudný film. 201108058725/9241
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Zachytit neuchopitelné a   přesto dál tápat ve tmách   - dokonale propojeno - a   výsledkem je okouzlující   film, kde tajemný svět   Lisbonovic děvčat - plný   náznaků a dohadů,   prchavých záblesků blond   vlasů, nesmělých pohledů i   výmluvných úsměvů v domě   plném holčičích   nezbytností - je tolik   přitažlivý pro partu   zasněných chlapců, jejichž   pohled na dívčí svět je   natočen mužským vnímáním   z ženského úhlu, což se   zdá být nejsilnější   zbraní snímku. Samozřejmě   se neodbytně vtírá otázka   PROČ?, která má zrovna   tolik odpovědí, kolik může   být důvodů vedoucích k   tragédii - od bigotní matky,   tlaku společnosti, izolace od   vrstevníků a rodinné   zátěže až k hormonálním   změnám u již tak citlivých   bytostí, podporujících se   navzájem v nevratném   skutku..., nebo možná od   každého něco. Nemalou   zásluhu na celkové   atmosféře má výběr   herců, pro mě nečekaně   příjemní Kirsten a Josh, i   málem nepoznaná K.   Turnerová.
mildaaxe
Hodnocení:
Přidáno: 31.1.2011
Dům Lisbonových je terčem   číslo jedna pro většinu   mladých kluků z okolí.   Kromě jejich učitele   matematiky totiž skrývá   pět krásných dívek ve   věku 13 až 17 let, které   díky silně katolicky   založeným rodičům s velmi   přehnaným ochranitelským   pudem tráví celý svůj   dosavadní život odříznuty   od veškerého běžného   dění v místním městečku.   Situace se začne měnit po   sebevraždě nejmladší z   dcer. Nakonec dochází k   tomu, že sestry Lisbonovy se   dočkávají první účasti   na společenské události.   První a také poslední.
S klanem Coppolů mám   zatím jenom ty nejlepší   zkušenosti, i když nutno   podotknout, že se o to   postaral prozatím pouze   slavný F.F.Coppola se svou   trilogií Kmotrů. Dcera se   potatila a svým debutem mě   řádně zmátla. Do snímku   podle předlohy Jeffreyho   Eugenidese se jí podařilo   nalákat mnoho různorodých   jmen jako jsou James Woods,   Kathleen Turner, Danny DeVito   nebo budoucí hvězdy a   hvězdičky Josh Harnett,   Kirsten Dunst nebo Hayden   Christensen. Pochvalu si   zaslouží za odvahu vybrat si   pro debut takto netuctový   námět, vytvoření   uvěřitelné a na první   pohled pohodové atmosféry   obyčejného městečka   sedmdesátých let. Nenuceně   působící charaktery   mladých herců, které   přesto (právě proto?)   působí velmi reálným   dojmem je další klad.   Snímku prospívá také   částečně dokumentární   způsob ztvárnění (Tripovy   postřehy po letech,   komentování událostí),   který sice potlačuje   atmosféru napětí, ale na   druhé straně přidává   celému snímku na   zajímavosti a působivosti.   Zajímavé také je, že   Lisbonovu rodinu a její osud   nikdo nerozpitvává –   všechny sice zajímá, celý   film je téměř plně   zaměřen jenom na ní, ale   stejně se téměř nic   nedozvíme. Říkal jsem, že   mě Coppola (nebo autor   předlohy?) řádně zmátla   – za celou dobu svého   hodnocení filmů jsem neměl   takto velký zmatek ve   výsledném hodnocení. Já   totiž nevím jestli jsem   viděl skvělý film, nebo   jenom film zajímavý, jiný,   ale jinak průměrný!
Proto až do dalšího   shlédnutí počkám s   hodnocením, snad poté budu   mít jasněji...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2010
The Virgin Suicides
The Virgin Suicides je   bezpochyby vynikajícím   filmem, ten styl vyprávění   je neuvěřitelný. Je hezké   vidět, že Sophia Coppola se   potatila. Sledování tohoto   filmu se dá nejlépe popsat   prostě,jde o filmový   zážitek, který se vás bude   držet a už se vás nikdy   nepustí. Film plný   skvělých postav a výborné   hudby, tohle je filmový   skvost.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Zajímavě podaný příběh o   jednom nelehkém dospívání   - o ukončeném životě, ale   hlavně o životech těch, kdo   přežili. Výmluvný je   hlavně pohled nyní   dospělých mužů na situaci,   jak ji viděli jako hormony   zmítaní mladíci. Přestože   není nutné film vidět   víckrát, určitou kvalitu   má - ukazuje nevinnost... Na   počátku své kariéry se zde   objevily hvězdy jako Kirsten   Dunst nebo Josh Hartnett, což   filmu po herecké stránce jen   prospělo.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Smrt panen
Souhlasím s příspěvkem   pode mnou, že postavám bylo   ponecháno strašně málo   prostoru. Film byl o pěti   dívkách, z toho něco víc   jsme se dozvěděli jen o   Kirsten Dunts (opravdu sexy   kočka) a její lásce Joshu   Harnettovi (mno, ten jeho   účes nic moc).
Vynikající scénka při   pálení gramofonvých desek,   mohl jsem se potrhat   smíchy:-D
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Celovečerní debut dcery   "kmotra" Coppoly je   už od pohledu typická   ženská záležitost. Hlavní   part zde mají ženy (nebo   spíše dívky) a jejich   problémy s dospíváním.   Pět sester by si rádo   užívalo života, rády by   randili ale jejich rodiče to   neschvalují a když se vše   dostane do fáze, kdy rodiče   dají dívkám přísný   zákaz vše skončí   tragédií, která má hodně   společného s temným   tajmestvím, které tato   rodina dlouhou dobu skrývala.   Na to, že se týká o debut   poradila si s ním Sofia   velice dobře a prokázala   svůj talent práce s herci,   který dovedla k dokonalosti o   4 roky později ve   "Ztraceno v   překladu". Zde se zatím   jen učila a tudíž se   žádný zázrak nekonal což   se na výsledné kvalitě   podepsalo. Stojí to za   vidění ale nedokáže to   nějak výrazně zaujmout nebo   dokonce strhnout.
Pardal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.6.2006
Tento film se snáží bejt   zajímavej, chvíli sem si to   o něm aji myslel ale po   chvíli žačínal bejt   strašná nuda, spousta věcí   které vyprávěl nebyla   potřeba ukazovat protože   neměli s dějem skoro nic   společného (místo toho bych   se raději soustředil na   hlavní postavy a ne na   adolescentní puberťáky).   Např. otec s matkou byly   docela klíčovými postavami   a přitom se v záběru zas   tak často neukazovali díky   čemuž se ne zcela ukázalo   jací teda vlastně jsou (i   když to byl problém všech   postav). Podle mě je film   ukázkou jak se dá zkazit   dobrej námět.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2006
Zajímavý film o   dospívání, na který je   však třeba se dívat v   klidu. Naplno zde září   Kirsten Dunst, přestože   její role není hlavní. Byl   jsem rád i za Kathleen   Turner, i když je na ní   příliš znát její   (doufám) překonaná   závislost na alkoholu.
Ziidgaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2004
Jeden z filmů, u kterých   zase moc nechápu, o čem   vlastně jsou. Ale dívalo se   na něj dobře.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26833minih26833Eden a potom... (1970) 
L'éden et après n
minih64555minih64555Zkouška (2009) 
Exam n
minih49199minih49199Temné patro (2008) 
Dark Floors n
minih12167minih12167Maturita za školou (1973) 
Maturita za školou n
minih8038minih8038Halloween 3 (1982) 
Halloween III: Season of the Witch n
minih47143minih47143Neuvěřitelný život rockera Coxe (2007) 
Walk Hard: The Dewey Cox Story n
minih8021minih8021Hadí jed (1981) 
Hadí jed n
minih56065minih56065Poznáš muže svých snů (2010) 
You Will Meet a Tall Dark Stranger n
minih37537minih37537Princezna Pampeliška (1967) [TV inscenace] 
Princezna Pampeliška n
minih15369minih15369Pane, vy jste vdova! (1970) 
Pane, vy jste vdova! n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama