Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Smrt panen

 
Život kluků jednoho amerického předměstí 70.let se díky pěti krasným sestrám úplně změní.
Sledujte příběh poskládaný ze vzpomínek dnes již dospělých mužů, rozhovorů a novinových článků.
Nejedná se jen o sentimentální vyprávění o ztracené nevinnosti. Snímek popisuje temnou událost v rodině - smrt nejmladší sestry. Smrt panen je jemný, humorný a svěží pohled na tuto tragédii a těžkosti dospívání. Natočeno podle knihy Jeffreyho Eugenidese jako působivý režisérský debut vycházející hvězdy Sofie Coppoly.
DVD Express

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Sofia CoppolaSofia Coppola  
hraje:
James WoodsJames Woods.....p. Lisbon [51]   
Kathleen TurnerKathleen Turner.....pí. Lisbonová [44]   
Kirsten DunstKirsten Dunst.....Lux Lisbonová [16]   
Josh HartnettJosh Hartnett.....Trip Fontaine [20]   
Michael ParéMichael Paré.....dospělý Trip Fontaine [39]   
Scott GlennScott Glenn.....otec Moody [58]   
Danny DeVitoDanny DeVito.....Dr. Horniker [54]   
A. J. CookA. J. Cook.....Mary Lisbon [20]   
Hanna HallHanna Hall.....Cecilia Lisbon [14]   
Leslie HaymanLeslie Hayman.....Therese Lisbon   
Chelse SwainChelse Swain.....Bonnie Lisbon [15]   
Anthony DeSimoneAnthony DeSimone.....Chase Buell   
Lee KaganLee Kagan.....David Barker   
Robert SchwartzmanRobert Schwartzman.....Paul Baldino [16]   
Noah ShebibNoah Shebib.....Parkie Denton   
Melody JohnsonMelody Johnson.....Julie [16]   
scénář:
Sofia CoppolaSofia Coppola  
námět:
Jeffrey EugenidesJeffrey Eugenides  
hudba:
 Air Air  
Jean-Benoît DunckelJean-Benoît Dunckel.....NEUVEDEN [29]   
Nicolas GodinNicolas Godin.....NEUVEDEN [29]   
Dennis DeYoungDennis DeYoung.....píseň "Come Sail Away"   
Barry GibbBarry Gibb.....píseň "How Can You Mend a Broke Heart?" [52]   
Robin GibbRobin Gibb.....píseň "How Can You Mend a Broke Heart? [49]   
kamera:
Edward LachmanEdward Lachman  
střih:
Melissa KentMelissa Kent  
James LyonsJames Lyons  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Smrt panen >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Celý film je jeden perfektní soundtrack a na   téma, které je s oblibou   zamlčováno....................
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Smrt panen
Dá se říci, že se jedná o obstojný   dramatický kousek. Postavy jsou zde pěkně   vykresleny, atmosféra graduje až do konce a mimo   jiné i děj je poměrně poutavý. Nemůžu si   ovšem pomoct, ale film na mě působí nějak   prazvláštně a nedokážu mu uvěřit. Přece   jenom pět sebevražd v jedné rodině není něco   obvyklého. A konec konců nejsem zrovna   fanouškem depresivních filmů.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2014

Tak tohle snad nemohlo oslovit ani skupinu, které   byl film určen. Po velmi dlouhé době jsem   nedokoukal do konce. Po 35 minutách jsem to   vzdal. Nudný film. 201108058725/9241
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Zachytit neuchopitelné a přesto dál tápat ve   tmách - dokonale propojeno - a výsledkem je   okouzlující film, kde tajemný svět Lisbonovic   děvčat - plný náznaků a dohadů, prchavých   záblesků blond vlasů, nesmělých pohledů i   výmluvných úsměvů v domě plném holčičích   nezbytností - je tolik přitažlivý pro partu   zasněných chlapců, jejichž pohled na dívčí   svět je natočen mužským vnímáním z   ženského úhlu, což se zdá být nejsilnější   zbraní snímku. Samozřejmě se neodbytně   vtírá otázka PROČ?, která má zrovna tolik   odpovědí, kolik může být důvodů vedoucích   k tragédii - od bigotní matky, tlaku   společnosti, izolace od vrstevníků a rodinné   zátěže až k hormonálním změnám u již tak   citlivých bytostí, podporujících se navzájem   v nevratném skutku..., nebo možná od každého   něco. Nemalou zásluhu na celkové atmosféře   má výběr herců, pro mě nečekaně příjemní   Kirsten a Josh, i málem nepoznaná K. Turnerová.
mildaaxe
Hodnocení:
Přidáno: 31.1.2011
Dům Lisbonových je terčem číslo jedna pro   většinu mladých kluků z okolí. Kromě jejich   učitele matematiky totiž skrývá pět   krásných dívek ve věku 13 až 17 let, které   díky silně katolicky založeným rodičům s   velmi přehnaným ochranitelským pudem tráví   celý svůj dosavadní život odříznuty od   veškerého běžného dění v místním   městečku. Situace se začne měnit po   sebevraždě nejmladší z dcer. Nakonec dochází   k tomu, že sestry Lisbonovy se dočkávají   první účasti na společenské události. První   a také poslední.
S klanem Coppolů mám zatím   jenom ty nejlepší zkušenosti, i když nutno   podotknout, že se o to postaral prozatím pouze   slavný F.F.Coppola se svou trilogií Kmotrů.   Dcera se potatila a svým debutem mě řádně   zmátla. Do snímku podle předlohy Jeffreyho   Eugenidese se jí podařilo nalákat mnoho   různorodých jmen jako jsou James Woods, Kathleen   Turner, Danny DeVito nebo budoucí hvězdy a   hvězdičky Josh Harnett, Kirsten Dunst nebo   Hayden Christensen. Pochvalu si zaslouží za   odvahu vybrat si pro debut takto netuctový   námět, vytvoření uvěřitelné a na první   pohled pohodové atmosféry obyčejného   městečka sedmdesátých let. Nenuceně   působící charaktery mladých herců, které   přesto (právě proto?) působí velmi reálným   dojmem je další klad. Snímku prospívá také   částečně dokumentární způsob ztvárnění   (Tripovy postřehy po letech, komentování   událostí), který sice potlačuje atmosféru   napětí, ale na druhé straně přidává celému   snímku na zajímavosti a působivosti. Zajímavé   také je, že Lisbonovu rodinu a její osud nikdo   nerozpitvává – všechny sice zajímá, celý   film je téměř plně zaměřen jenom na ní, ale   stejně se téměř nic nedozvíme. Říkal jsem,   že mě Coppola (nebo autor předlohy?) řádně   zmátla – za celou dobu svého hodnocení filmů   jsem neměl takto velký zmatek ve výsledném   hodnocení. Já totiž nevím jestli jsem viděl   skvělý film, nebo jenom film zajímavý, jiný,   ale jinak průměrný!
Proto až do dalšího   shlédnutí počkám s hodnocením, snad poté   budu mít jasněji...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2010
The Virgin Suicides
The Virgin Suicides je bezpochyby vynikajícím   filmem, ten styl vyprávění je neuvěřitelný.   Je hezké vidět, že Sophia Coppola se potatila.   Sledování tohoto filmu se dá nejlépe popsat   prostě,jde o filmový zážitek, který se vás   bude držet a už se vás nikdy nepustí. Film   plný skvělých postav a výborné hudby, tohle   je filmový skvost.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Zajímavě podaný příběh o jednom nelehkém   dospívání - o ukončeném životě, ale hlavně   o životech těch, kdo přežili. Výmluvný je   hlavně pohled nyní dospělých mužů na   situaci, jak ji viděli jako hormony zmítaní   mladíci. Přestože není nutné film vidět   víckrát, určitou kvalitu má - ukazuje   nevinnost... Na počátku své kariéry se zde   objevily hvězdy jako Kirsten Dunst nebo Josh   Hartnett, což filmu po herecké stránce jen   prospělo.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Smrt panen
Souhlasím s příspěvkem pode mnou, že   postavám bylo ponecháno strašně málo   prostoru. Film byl o pěti dívkách, z toho něco   víc jsme se dozvěděli jen o Kirsten Dunts   (opravdu sexy kočka) a její lásce Joshu   Harnettovi (mno, ten jeho účes nic   moc).
Vynikající scénka při pálení   gramofonvých desek, mohl jsem se potrhat   smíchy:-D
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Celovečerní debut dcery "kmotra"   Coppoly je už od pohledu typická ženská   záležitost. Hlavní part zde mají ženy (nebo   spíše dívky) a jejich problémy s   dospíváním. Pět sester by si rádo užívalo   života, rády by randili ale jejich rodiče to   neschvalují a když se vše dostane do fáze, kdy   rodiče dají dívkám přísný zákaz vše   skončí tragédií, která má hodně   společného s temným tajmestvím, které tato   rodina dlouhou dobu skrývala. Na to, že se   týká o debut poradila si s ním Sofia velice   dobře a prokázala svůj talent práce s herci,   který dovedla k dokonalosti o 4 roky později ve   "Ztraceno v překladu". Zde se zatím   jen učila a tudíž se žádný zázrak nekonal   což se na výsledné kvalitě podepsalo. Stojí   to za vidění ale nedokáže to nějak výrazně   zaujmout nebo dokonce strhnout.
Pardal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.6.2006
Tento film se snáží bejt zajímavej, chvíli   sem si to o něm aji myslel ale po chvíli   žačínal bejt strašná nuda, spousta věcí   které vyprávěl nebyla potřeba ukazovat   protože neměli s dějem skoro nic společného   (místo toho bych se raději soustředil na   hlavní postavy a ne na adolescentní   puberťáky). Např. otec s matkou byly docela   klíčovými postavami a přitom se v záběru zas   tak často neukazovali díky čemuž se ne zcela   ukázalo jací teda vlastně jsou (i když to byl   problém všech postav). Podle mě je film   ukázkou jak se dá zkazit dobrej námět.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13744minih13744Nebezpečná rychlost (1994) 
Speed n
minih50329minih50329Franklyn (2008) 
Franklyn n
minih20833minih20833Texaský masakr motorovou pilou (1974) 
The Texas Chainsaw Massacre n
minih19632minih19632Statečný Osceola (1971) 
Osceola n
minih30769minih30769Animální přitažlivost (2001) 
Someone Like You n
minih17536minih17536Psycho (1960) 
Psycho n
minih74217minih74217Díra (2009) 
The Hole n
minih75195minih75195Amanda Knox: Vražda v Itálii (2011) [TV film] 
Amanda Knox: Murder on Trial in Italy n
minih127766minih127766Krvavé peníze (2014) 
Good People n
minih89696minih89696Bez kalhot (2012) 
Magic Mike n


Hodnocení:n12345678910
Smrt panen (1999)Smrt panen (1999)Smrt panen (1999)Smrt panen (1999)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10