ohodnotit

Signum laudis

Rok:
1980
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
30.10.1980
„Příběh z posledních dnů první světové války, který je obžalobou krutosti militarismu“

Komentáře k filmu Signum laudis

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Divím se, že v té době   komunistická garnitura tenhle   film vůbec pustila do   široké distribuce. Zřejmě   nepochopila (jako téměř   vždycky) o co jde. Film   Signum laudis nekompromisním   způsobem odsuzuje všechny   nešvary jakýchkoliv   nesvobodných režimů, které   všechny uměle vyvolané   problémy řeší válkou,   násilím, útlakem ....   tudíž vrcholnou tupostí a   nevědomostí.
qerulant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Kaprál Hoferik je bezesporu   životní role Vlado Müllera   (nikoli ten hajný "s   výkřikem sojky")...   životní a děsivá! Je to   dost dávno, co jsem měl   čest Signum Laudis spatřit,   ale dodnes pana Müllera   jasně vidím a slyším   fanaticky řvát rozkazy...   Brrrr! Pokud někdo neviděl a   má zájem o kvalitní   válečné psychologické   drama z 1.světové války,   pak vřele doporučuju právě   tenhle snímek. Určitě bych   ještě dovětkem upozornil na   rovněž úchvatného Josefa   Bláhu coby hejtmana Koeniga.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Za cisára pána
Vyložene, že by ma totálne   nadchol, to zas nie, ale treba   uznať, že snímok má svoju   silu. Zaujímavý vojnový   (alebo ešte lepšie   označenie je protivojnový)   film zo zákopoch prvej   svetovej vojny, ktorý sa   neskôr zvrháva na pokus o   prebitie sa z ruského   obkľúčenia. Kaprál, čo   fanaticky plní rozkazy,   obyčajní vojaci, ktorých   hlavnou starosťou je prežiť   a neuveriteľné pokryteckí   dôstojníci na čele s   neskutočne vypočítavým   hejtmanom. Ja len dúfam, že   im to v tom ruskom zajatí   riadne osolili. No a totálne   ma dostala veta, ktorá je   snáď i čiastočne o   samotnom filme: "Čomu vy   svine vlastne veríte?"
Manučao
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2019
Po vojne je každý generál,   ale počas vojny je generálom   "kaprál". A   nehocaký, ale v podaní   skvelého Vlada Müllera   rázny, čestný a neústupný   človek. Pre svoje hodnoty,   ktoré väčšine nevyhovujú,   musí niesť následky.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2016
Škoda, že to má tak trošku   hloupý děj. Velmi slušné   exteriéry, výborní herci,   ovšem ten scénář prostě   kulhá. Lze doporučit.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2013
Psychologické,válečné   drama z 1.SV a natočené zde   společně se   Slováky.Takových filmů tu   moc nemáme.Kdysi dávno jsem   ho viděl a chtěl jsem si ho   znovu připomenout.Vlado   Muller je výborný,taktéž   ostatní herci,dobrá   kamera,lokace,ale jako celek   hodnotím 60%.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32740minih32740Santa je úchyl! (2003) 
Bad Santa n
minih14933minih14933Oldřich a Božena (1984) 
Oldřich a Božena n
minih41807minih41807Hledáme Ydol (2006) 
American Dreamz n
minih3574minih3574Baraka - Odysea země (1992) 
Baraka n
minih44137minih44137Kněz je poděs (2007) 
License To Wed n
minih142644minih142644Šílená matka (2015) 
The Meddler n
minih5729minih5729D.N.A. - Stvoření netvora (1996) 
DNA n
minih24898minih24898Nebezpečný muž (1981) 
Raggedy Man n
minih46533minih46533Zametač stop (2007) 
Cleaner n
minih37170minih37170Drž hubu! (2003) 
Tais-toi n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

80.8 % (92)
9   - cicis
8   - jarda53
8   - Erkul
6   - Pitryx
9   - clara.bow
8   - green-tea
8   - Frolíček
6   - FLA
8   - Hugin
8   - M.A.G.
9   - Agostino
9   - Kuvik
7   - Bara.40
7   - volam.sa.p
5   - Misantrop
8   - payo1555
9   - Krtek
6   - Snura
10 - whack
8   - REKBRIT

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2007) [TV se...

15:35 - 16:35

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejvýznamnější operace 2. svět...

14:55 - 15:55

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Odložené případy (2003) [TV se...

15:00 - 16:00

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

15:30 - 16:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157518
Osobností: 647953
Fotografií: 603772
Plakátů: 288336
Obsahů a biografií: 144481

Poslední komentáře

Vlna za vlnou (2016)

Vlna za vlnou
Záměna dvou hlavních osob,   to je to, oč tu běží. A   tentokrát záměna úmyslná,   protože se Gege ocitne v   bezvýchodné situaci. Co si   více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Skleněný (2019)

Skleněný
Nuda, nuda, dlouhé   komentáře, nebýt McAvoye,   nedokoukala bych to ani do   půlky, kde jsem to vypnula.   Ach jo, a přitom to byl   takový excelentní   režisér...

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Čtyři pokoje (1995)

Čtyři pokoje

Čtyři pokoje
Čtyři režiséři, čtyři   příběhy. Před sledováním   jsem si nepřečetl kdo   režíroval co a dal si to za   úkol uhádnout sám. Lehké,   velmi více >

Autor: MARi0 | Hodnocení: 7 / 10

Strach má velké oči (1980) [TV i...

klasika

Strach má velké oči
Pohádka, kterou prověřil   čas..nemusí být drahé   exteriéry , drahé kostýmy.   Já se u tohohle bavím   pokaždé i po letech...   fantastické obsazení,   skvěle zahrané, jen ve   studiu..paráda..

Autor: Milicent | Hodnocení: 10 / 10

Rambo: Poslední krev (2019)

Rambo!

Rambo: Poslední krev
Tak dal bych klidně 10   hvězdiček nebýt zbytečně   roztahaný úvodní hodinky.   Jak jsem se již zmínil v   první části mohli ubrat na   více >

Autor: p.a. | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.105/0.071