Zari
ohodnotit

Sedmá rota za úplňku

La 7éme Compagnie Au Clair De Lune

Další název:
Siedma rota za úplnku (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1977
Délka:
86 minut
„Hlavně se do ničeho nezaplést... a už je honí celé gestapo!“
Popis / Obsah / Info k filmu Sedmá rota za úplňku
POZOR SPOILER

 Muži z komandatury vtrhnou k nějaké ženě, protože hledají teroristu majora Giva. Ta zapírá že by jej znala, ale po jejich odchodu se značně třese. 
Give je v autě a řidič Gaston navrhuje úkryt u švagra. Tím je již nám známý Paul Chaudard. Ten zrovna opravuje zvonek na dveřích svého obchůdku, když za ním přicházejí jeho dva, nám také již známí, kamarádi Pidivier a Tassin. Ten také ve sklepě zaslechne heslo, které říká major Give paní Chaudardové a domnívá se, že je to její milenec. A to také hnedle Pidivierovi sdělí.  
Chlapi si pak vyjedou na zajíce. Ne s flintou ale drátem. A nechtěně vyšlou signál letadlu, které mělo odvézt Gila. Neodvezlo. Operace byla totiž zrušena, ale to pilot neví. A ti tři jsou opět na útěku, protože i nacisté na toto letadlo čekali. Nakonec se ocitnou v kapli, kde se ukrývají Angličané. Ti posléze v poklidu odejdou a muž,který pro ně přišel za ně považuje naše tři hrdiny. Navíc ještě mají jejich oblečení.  
Pak jim ovšem uteče a oni se setkají s Givem. Ten je označen jako milenec ve sklepě, a proto také Paulem inzultován.  
Pak je situace vysvětlena a plánuje se útok na komandaturu. Ten se však urychleně zruší a nastává automobilová honička. Ta pro naše tři hrdiny končí u řeky. Je potřeba uzmout loď. Dojde opět ke koupání, tentokrát ne zrovna dobrovolnému, ale konečně jsou všichni na lodi. A na ní by chtěli doplout až do Anglie. A kdyby šéf nepustil kormidlo... 
 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sedmá rota za úplňku
Okupace Francie. Tři hrdinove sedme roty museli po svém útěku odejít do civilu. Velitel Choudard se vratil do svého železařství a pozval své bývalé kamarady na navštěvu. Naplánovali si odpočinek, ktery měl být na hony vzdálený všemu, co by jim připominalo válku. Už při první přiležitosti se však mimoděk stanou členy Hnuti odporu a nezbude jim nic jineho, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnymi teroristy.


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Sedmá rota za úplňku
Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšné francouzské válečné komedie Kam se poděla sedmá rota?

Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Sedmá rota za úplňku
Propuštění členové Sedmé roty jsou řádnými občany až do chvíle, kdy zjistí, že v domě jednoho z nich je ukryt před fašisty francouzský důstojník. Začíná dobrodružství, které sice připomíná pomoc při záchraně vojáka, ale ve skutečnosti je to boj o svou kůži.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Návrat sedmé roty (1975)

 Návrat sedmé roty (1975)
Návrat sedmé roty n
On A Retrouvé La 7éme Compagnie!
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Robert Lamoureux

(---)

Kam se poděla sedmá rota (1973)

 Kam se poděla sedmá rota (1973)
Kam se poděla sedmá rota n
Mais Ou Est Donc Passée La 7eme Compagnie?
Žánr: komedie / válečný
Země: Francie / Itálie
Režie: Robert Lamoureux

(---)

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

91 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

31 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Reklama