Sedmá rota za úplňku (1977)

Sedmá rota za úplňku (La 7éme Compagnie Au Clair De Lune)
79.9 %
 
 

La 7éme Compagnie Au Clair De Lune

Další název: Siedma rota za úplnku (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 86 min.
„Hlavně se do ničeho nezaplést... a už je honí celé gestapo!“
POZOR SPOILER

 Muži z komandatury vtrhnou k nějaké ženě, protože hledají teroristu majora Giva. Ta zapírá že by jej znala, ale po jejich odchodu se značně třese. 
Give je v autě a řidič Gaston navrhuje úkryt u švagra. Tím je již nám známý Paul Chaudard. Ten zrovna opravuje zvonek na dveřích svého obchůdku, když za ním přicházejí jeho dva, nám také již známí, kamarádi Pidivier a Tassin. Ten také ve sklepě zaslechne heslo, které říká major Give paní Chaudardové a domnívá se, že je to její milenec. A to také hnedle Pidivierovi sdělí.  
Chlapi si pak vyjedou na zajíce. Ne s flintou ale drátem. A nechtěně vyšlou signál letadlu, které mělo odvézt Gila. Neodvezlo. Operace byla totiž zrušena, ale to pilot neví. A ti tři jsou opět na útěku, protože i nacisté na toto letadlo čekali. Nakonec se ocitnou v kapli, kde se ukrývají Angličané. Ti posléze v poklidu odejdou a muž,který pro ně přišel za ně považuje naše tři hrdiny. Navíc ještě mají jejich oblečení.  
Pak jim ovšem uteče a oni se setkají s Givem. Ten je označen jako milenec ve sklepě, a proto také Paulem inzultován.  
Pak je situace vysvětlena a plánuje se útok na komandaturu. Ten se však urychleně zruší a nastává automobilová honička. Ta pro naše tři hrdiny končí u řeky. Je potřeba uzmout loď. Dojde opět ke koupání, tentokrát ne zrovna dobrovolnému, ale konečně jsou všichni na lodi. A na ní by chtěli doplout až do Anglie. A kdyby šéf nepustil kormidlo... 
 
   Autor: Pitryx

režie:
Robert Lamoureux
 
 
hraje:
Jean Lefebvre (Pitivier), Pierre Mondy (Chaudard), Gérard Jugnot (Gaston Gorgeton), Henri Guybet (Tassin), Patricia Karim (Suzanne Chaudardová), Gérard Hérold (velící důstojník Gilles), André Pousse (Lambert), Martine Kelly (Sophie), Jean-Jacques Steen (automechanik), Jean Carmet (pan Albert, převozník), Jean-François Dérec (Francis), Francis Lemaire (Henri), Yves Peneau (doktor Léon), André Penvern, Eliette Demay (Evelína), Alain Chevallier, Konrad von Bork (plukovník SS), Rachel Cathoud (prodavačka v galanterii), Herbert Fiala, François Germain, Jean-Louis Le Goff, Gérard Lemaire, Philippe Le Mire, Roland Neunreuther, Alec Sabin
 
 
scénář:
Robert Lamoureux, Jean-Marie Poiré (spolupráce)
 
 
kamera:
Marcel Grignon
 
 
hudba:
Henri Bourtayre
 
 
výprava-architekt:
Pierre Cadiou
 
 
kostýmy:
Pierre Nourry
 
 
střih:
Albert Jurgenson
 
 
zvuk:
Daniel Couteau, Guy Maillet, Jacques Maumont, Nadine Muse, Max Olivier
 
 
vedoucí produkce:
Irénée Leriche, Robert Sussfeld
 
 
zvláštní efekty:
Jacques Martin
 
 
asistent režie:
Daniel Janneau
 
 
asistent kamery:
Bernard Cassan
 
 
producent:
Alain Poiré
 
 
asistent střihu:
Jean-Pierre Besnard, Catherine Dubeau
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.