Zari
ohodnotit

Schůzka naslepo

Blind Date

Další název:
Schôdzka naslepo (SK)
Žánr:
Rok:
1987
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1991
„Schůzka naslepo může být značně riskantní, zejména pokud si špatně vyložíte dobře míněné rady.“
Popis / Obsah / Info k filmu Schůzka naslepo
Walter Davis (Bruce Willis) je síce usilovný, ale smoliarsky úradník, ktorému nadriadení priveľmi neveria. Chystá sa dôležitá obchodná akcia spojená s večierkom, ktorý usporiada zámožný zákazník, Japonec Yakamoto (Sab Shimono). Všetci sú varovaní, že zákazník si potrpí na tradície a riaditeľ sa netají pochybnosťami, či Walter dokáže spoločnosť dostatočne reprezentovať a či si bude schopný na večer zaobstarať primeranú partnerku. Walter teda požiada o pomoc svojho brata Teda (Phil Hartman) - a ten mu predstaví krásnu sesternicu svojej manželky Nadiu Gateosvú (Kim Basinger). Hoci ho švagriná Susie (Stephanie Faracy) varuje, že Nadia trpí zriedkavou alergiou na alkohol, ktorá sa prejavuje úplnou stratou kontroly, Walter je presvedčený, že všetko zvládne - a krásna Nadia ho na prvý pohľad očarí... Cestou na večierok sa s ňou zastaví v nahrávacom štúdiu, kde kedysi hrával na gitaru - a pretože zabudne na varovanie, ponúkne žene šampanské! Výsledok na seba nenechá dlho čakať. Spočiatku sľubne vyzerajúca strata kontroly, ktorá sa prejavuje vášnivými bozkami, sa však po príchode na večierok veľmi rýchlo zmení na tornádo, ktoré sa v priebehu krátkej chvíle postará nielen o zničenie niekoľkých oblekov a výzdoby, ale aj o zrútenie tradičných vzťahov v manželstve pána Yakamotu...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Schůzka naslepo
Když se Walter Davis (Bruce Willis) dá dohromady s překrásnou Nadiou Gatesovou (Kim Basingerová), zvrtne se v lechtivé komedii perfektní Schůzka naslepo v totální pohromu. Walter pozve jižanskou krásku Nadiu na firemní večeři a doufá, že kolegy okouzlí její krása. Vše se ale zvrtne, když Nadia nečekaně přebere. Večer i Walterova kariéra jsou rázem v troskách. Aby toho nebylo málo, Nadiin bývalý partner David (John Larroquette) se rozhodne Waltera zničit. Může pravá láska vykvést v takovém blázinci? Dají se Walter s Nadiou dohromoday, nebo budou společně zažívat jen pohromy? Ve filmu Schůzka naslepo může první setkání vést ke sblížení, ovšem toho nejhoršího ražení.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 02.04.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Schůzka naslepo
Úspěšný mladý úředník Walter Davis potřebuje dámský doprovod na důležitý podnikový večírek. Jeho bratr Ted mu doporučí sestřenici své ženy Naďu, ale upozorní ho, že pod vlivem alkoholu se dívka vymyká kontrole a divočí. Walter je Nadinou krásou natolik okouzlen, že zapomene na bratrovo varování. Mírně podnapilá Naďa působí na večírku jeden skandál za druhým a rozzuřený šéf dá Walterovi hodinovou výpověď. Mladík chce Naďu dopravit domů, přičemž musí čelit žárlivým útokům dívčina bývalého milence Davida. Walter se raději opije a na dalším večírku pistolí ohrožuje neúnavného žárlivce Davida. Skončí ve vězení, odkud ho vystřízlivělá Naďa dostane na kauci. Dívka nabídne Walterovi, který je skvělým právníkem, manželství, když Waltera bude obhajovat. Po osvobozujícím verdiktu se Walter rozhodne, že chystanou svatbu Davida s Naďou překazí. Postačí mu k tomu velká bonboniéra, jejíž obsah napumpuje koňakem. Svatební obřad končí fiaskem a Walter s Naďou si mohou konečně padnout do náruče.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Schůzka naslepo
Schůzka s ní znamená pro každého muže splnění jeho snu. Kdo by stál o nějaké hrůzy?

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Bruce Willis a Kim Basinger v bláznivé komedii, která poučuje, že pít se nemá a schůzka s krásnou neznámou se může zvrhnout v pořádný blázinec.

Když se Walter setká s okouzlující Nadiou, netuší, že tato schůzka dokonale a nenávratně převrátí celý jeho život. Nadje totiž nedělá dobře alkohol a po jedné skleničce se dokáže změnit v pořádnou dračici.
A právě touto na první pohled nevinnou schůzkou se odstartuje kolotoč bláznivých a komických situací, které navždy změní Walterův i Nadiin život.

Autor/Zdroj: /DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Schůzka naslepo
Zmatený a dojemně snaživý úředník Walter Davis je přímo předurčen k životní katastrofě. Jejím ztělesněním se stane půvabná Nadia, která za jedinou noc dokáže s naprostým přehledem spřeházet Walterův dosud poklidný život.

Autor/Zdroj: /Cinema


Americká komedie Schůzka naslepo pochází z dílny slavného tvůrce série komedií o Růžovém panterovi, Blakea Edwardse. Příběh perspektivního úředníka, jemuž zkazí slibnou kariéru žena, podivně alergická na alkohol, je plný vtipných dialogů a komických situací, v nichž se nezapře režisérův rukopis: dochází zde k bláznivým automobilovým honičkám a nechybí ani Edwardsowy zamilované pády do bazénů. V hlavních rolích překvapují svým komediálním talentem Bruce Willis a Kim Basingerová. Filmu sice chybí švih a duchaplnost vrcholných režisérových snímků, přesto však je milou komedií na úrovni.

Autor/Zdroj: Rejžek Jan/Filmový přehled


Poučení první - když žena nesnáší alkohol, neopíjejte ji.
Poučení druhé - pokud to uděláte, následky padnou na vaši hlavu. Pánové.
Komedie Blakea Edwardse Schůzka naslepo (Bund Date) sleduje vzorec příběhu, který se v určité době těšil mezi hollywoodskými režiséry značné oblibě - muž narazí na neznámou ženu, jejíž impulsivní jednáni postaví jeho doposud spořádanou existenci beze zbytku na hlavu a téměř ho zruinuje. Tato mužská fantazie (nebo snad lépe fantasmagorie) o divoké, nezkrotné ženě byla už hnací silou např. filmu Martina Scorseseho After Hours (Po zavtrací době) či Demmeova snímku Něco divokého (Something Wild). Před čtyřmi lety se příběhu o svůdné, ale chaotické ženě ujal specialista na komedie Blake Edwards (tvůrce i u nás uvedené série filmů o Růžovém panterovi). Zprvu nenápadný uragán v sukních ztělesnila s velkým šarmem Kim Basingerová, v roli politováníhodné oběti jejích bouřlivých eskapád debutoval na plátně s nemenším půvabem Bruce Willis.
Schůzka naslepo je popravdě řečeno filmem pro bránici. Přesněji - pro divákovu bránici, protože vzdor mnoha starým známým (ale osvědčeným) klišé nabízí snímek sotva dvě tři místa k vydechnutí a osušení slz. Smíchu. Od chvíle, kdy se na plátně poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný", zmatený a snaživý úředník Walter Davis, je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou, protože úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně střižený oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. A už je tu světácký bratříček, který zoufalému Waltrovi domlouvá schůzku - naslepo.
Ovšem - kdo chce kam ... Všechno je to jen otázka mužských interpretací. Iniciativní bratr totiž tlumočí nevinné a zcela věcné upozornění své ženy (Nadia se nesmí opít, jinak se nezná) Waltrovi jako výzvu (když ji opiješ, je tvoje). Nelze se pak divit, že zmámený chudák udělá okamžitě jedinou možnou věc - pozve krásnou neznámou na šampaňské... A tím si pod sebou s úspěchem řeže větev. To, co následuje, se dá jen těžko popsat. A noc teprve začíná...
Po ránu je Walter jen málo podobný svému večernímu obrazu - z úspěšného finančníka se poměrně plynule stala opilá, zmlácená, otrhaná a nezaměstnaná ruina v base. A kdyby to už alespoň byl konec! Do zběsile pádícího děje se totiž už kdesi dříve zapojil i hodný chlapec David, odložený Nadiin snoubenec, který si stále nemůže vyrvat z dětského srdce upřímnou lásku ke své milované. A není schopen srovnat si ve své čtyřicetileté hlavě, že když stále ještě spí s medvídkem, tak tu možná nějaký ten důvod k odložení byl.
Celý svět se spikl, aby Waltera zničil. Nicméně lítost není v nejmenším na místě. Kdo chce kam ... A navíc - v bývalém finančním úředníkovi je dosti pozoruhodná dávka machiavellismu a úpornosti a lze se obávat jen jediného - čím světu svou zkázu oplatí. Co už je ale možné očekávat od mužského mozku. Jediné ...
Režisér Blake Edwards zvolil pro svou komedii velmi uspokojivou směs nadsázky, romantiky a kýče, která nadchla americké publikum a za 19 dní vydělala producentům 21 miliónů dolarů. Těžko odhadnout, kolik film vydělá svému českému distributorovi, jisté je jedno Schůzka naslepo je ideálním „srpnovým" filmem, romantickou burleskou, která má šanci uspokojit takřka všechny vrstvy publika - náročného diváka v nejmenším neurazí, toho méně náročného srdečně rozesměje.
hej Cinema 1991/4/8

Autor/Zdroj: hej/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

67 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

7 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

Reklama