Zari
ohodnotit

Sbohem, pane Chips

Goodbye Mr. Chips

Žánr:
Rok:
1939
Délka:
114 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Sbohem, pane Chips
Pan učitel Chipping (Robert Donat) nastoupí v roce 1870 na anglickou "public school". Svoje přidělené žáky vyučuje s velkým nadšením, které je mu vlastní. Jako čtyřicetiletý muž si konečně dopřeje první dovolenou a při návštěvě Vídně se zamiluje do sympatické Katherine Ellisové (Greer Carsonová) a ožení se s ní.

Katherine však brzy nato při porodu zemře a "Pan Chipps", jak mu přezdívají žáci, má už jen "svou mládež", které se obětavě věnuje. Na smrtelné posteli slyší, jak někdo o něm říká, že je to škoda, že neměl vlastní děti. Pan Chipping ho skomírajícím hlasem opraví: "Nemáte pravdu. Měl jsem jich tisíce a tisíce, byla to moje mládež".


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Sbohem, pane Chips
Sbohem pane Chips z roku 1939 je film USA, který natočila spol. MGM, současně s několika nominacemi na Oscara a jedním Oscarem, kterého proměnil Robert Donat za vynikající ztvárnění profesora Chipse. V Anglii na konci předminulého století v brooklfieldském internátě nastupuje na své první učitelské místo Charles Chips (Robert Donat). Pochopitelně – žáci měli vždy tendenci zkoušet, co jejich vyučující vydrží, jaké vtípky zaberou, a jaké jim neprojdou. Charles si však s nimi brzy poradí, získává autoritu, a stává se oblíbeným, a uznávaným. Setkává se Katherine (Greer Garson, která získala nominaci na Oscara za vedlejší roli), a ta se stane později jeho manželkou. Takovou ženou, na kterou by mohl být každý správný muž pyšný. Děj filmu vlastně mapuje 60 let ze života výborného učitele, člověka i manžela se všemi jeho radostmi i bolestí.

M.H. c.b.


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Sbohem, pane Chips
Vyslouzily ucitel a byvaly reditel internatni skoly se ohlizi zpet za svou karierou i osobnim zivotem v prubehu nekolika desetileti.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

58 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

58 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

73 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
The Runaway Express

The Runaway Express
The Runaway Express

Naposled navštívené:
The Runaway Express

The Runaway Express
The Runaway Express