Zari
ohodnotit

Rytíř de Pardaillan

Le Chevalier de Pardaillan

Další název:
Il Guascone; Clash of Steel
Země:
Rok:
1962
Délka:
89 minut
„Snadněji se získá královská koruna než srdce, které patří jinému.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rytíř de Pardaillan
Na tržišti se strhne rvačka. Na život a na smrt bojují potulní kejklíři s pochopy proradného knížete, který si vybral jejich krásnou tanečnici za svou milenku a zcela sprostě ji koupil od jejího otce. Zdá se, že cvičení šermíři na koních přece jen zvítězí. Ale na scéně se objevuje ještě někdo další – rytíř Pardaillan a jak to tak bývá, muži v černém stačí sotva utéct a krásná panna může na svém zachránci nechat oči. Tím začíná nejen láska mezi rytířem a tanečnicí, ale především četná dobrodružství a boje, které musí šlechtic podstoupit, aby získal srdce a uchránil čest své milované dívky.

Francouzsko-italská „šermírna“ Rytíř Pardaillan je z dílny Bernarda Borderieho, jehož verze Tří mušketýrů patří mezi ty nejoblíbenější. Nelze se ani divit, že do hlavní role obsadil „svého“ d’Artagnana – Gérarda Barraye.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rytíř de Pardaillan
Nacházíme se skokem na konci 16. století a prožijeme jeden dobrodružný příběh chrabého rytíře a krásné dívky. V době, kdy proradný kníže Guise by se chtěl stát francouzským králem, k tomu potřebuje princeznu Fausta Borgiu, politický vliv a zlato. Ale ještě se mu připlete do života krásná Violetta, kterou by chtěl jako svoji milenku. Ta pochází ze šlechtického rodu, kdy její rodiče byli zavražděni a její další život je spojen s partou komediantů a kejklířů.

Violettu musí dát unést svými vojáky, ale to by zde nesměl chybět rytíř Pardaillan (Gerard Barray), který vždy stojí na straně pravdy a bojuje proti bezpráví a když ještě jde o tak krásnou ženu, stojí zato se o ni poprat. Kníže má v brzké době získat množství zlata a starší princeznu Faustu by nejradši vyměnil za krásnou Violettu, kterou drží na svém zámku. O všem se dozví i princezna Fausta a není jí tento úskok knížete po chuti. Vydá Violettu katovi a ten ji má oběsit na náměstí de Gréve. Přijede rytíř Pardaillan včas?...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Rytíř de Pardaillan
Francouzsko-iItalský dobrodružný film z roku 1962, jehož mottem je: Snadněji se získá královská koruna než srdce, které patří jinému. Pozná nejen lásku, ale musí podstoupit mnohé boje, aby získal srdce a uchránil čest své milované dívky.

Na tržišti se strhne rvačka. Na život a na smrt bojují potulní kejklíři s pochopy proradného knížete, který si vybral jejich krásnou tanečnici za svou milenku a zcela sprostě ji koupil od jejího otce. Zdá se, že cvičení rytíři na koních přeci jen zvítězí. Ale na scéně se objevuje ještě někdo další - rytíř Pardaillan a - jak to bývá - muži v černém sotva stačí utéci a krásná panna může na svém zachránci oči nechat. Tak začíná láska mezi rytířem a tanečnicí.


Autor: Jajka.B

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Hardi Pardaillan! (1963)

 Hardi Pardaillan! (1963)
Hardi Pardaillan! n
 
Žánr: dobrodružný / romantický / komedie
Země: Francie / Itálie
Režie: Bernard Borderie

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

34 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

49 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

64 minut již uběhlo
116 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

9 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nikolaj Lie Kaas

Lie Kaas Nikolaj

TGM-Osvoboditel

TGM-Osvoboditel

Holly Grainger

Grainger Holly

Naposled navštívené:
Nikolaj Lie Kaas

Lie Kaas Nikolaj

TGM-Osvoboditel

TGM-Osvoboditel

Holly Grainger

Grainger Holly