Rytíř de Pardaillan (1962)

Rytíř de Pardaillan (Le Chevalier de Pardaillan)
74.6 %
 
 

Le Chevalier de Pardaillan

Další název: Il Guascone; Clash of Steel

    Žánr: dobrodružný / romantický
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 89 min.
„Snadněji se získá královská koruna než srdce, které patří jinému.“
Na tržišti se strhne rvačka. Na život a na smrt bojují potulní kejklíři s pochopy proradného knížete, který si vybral jejich krásnou tanečnici za svou milenku a zcela sprostě ji koupil od jejího otce. Zdá se, že cvičení šermíři na koních přece jen zvítězí. Ale na scéně se objevuje ještě někdo další – rytíř Pardaillan a jak to tak bývá, muži v černém stačí sotva utéct a krásná panna může na svém zachránci nechat oči. Tím začíná nejen láska mezi rytířem a tanečnicí, ale především četná dobrodružství a boje, které musí šlechtic podstoupit, aby získal srdce a uchránil čest své milované dívky.

Francouzsko-italská „šermírna“ Rytíř Pardaillan je z dílny Bernarda Borderieho, jehož verze Tří mušketýrů patří mezi ty nejoblíbenější. Nelze se ani divit, že do hlavní role obsadil „svého“ d’Artagnana – Gérarda Barraye.
Česká televize

režie:
Bernard Borderie
 
 
hraje:
Gérard Barray (Pardaillan), Gianna Maria Canale (princezna Fausta Borgia), Guy Delorme (Maurevert), Michèle Grellier (Violetta / Isabella d'Entraigues), Philippe Lemaire (vévoda d'Angoulèmeme), Kirk Morris (Samson), Caroline Rami (La Fourcaude), Robert Berri (Belgodére), Jean Topart (vévoda de Guise), Claude Véga (Picouic), Raoul Billerey (Bussy), Jacques Hilling (komoří vévody de Guise), Jacques Seiler (hostinský), Robert Dalban (Landry), Hélène Bellanger (Huguette), Yvan Chiffre (rytíř), Henri Cogan (mlynář)
 
 
námět:
Michel Zévaco
 
 
scénář:
Bernard Borderie, André Haguet
 
 
kamera:
Henri Persin
 
 
hudba:
Paul Misraki
 
 
kostýmy:
Rosine Delamare
 
 
zvuk:
René Sarazin
 
 
asistent režie:
Paul Nuyttens
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.