Zari
ohodnotit

Pygmejovia – deti džungle [DVD]

Další název:
Pygmies - The Cildren of the Jungle
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
52 minut

Obsah filmu Pygmejovia – deti džungle

 
Fotograf Ivan Bulík už prešiel celú Afriku, jeho túžba zachytiť život najmenších ľudí planéty – civilizáciou nepoškvrnených Pygmejov, zostávala dlho nenaplnená. Vydal sa teda do strednej Afriky, za pomoci domorodcov prekročil hranice vojnou zmietaného Konga, vyhol sa nebezpečným rebelom a prekonal zradné močiare, aby si napokon svoj sen splnil a hlboko v džungli hľadaných Pygmejov predsa len objavil.
FebiofeskSK 2012

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Pavol BarabášPavol Barabáš  
scénář:
Pavol BarabášPavol Barabáš  
trailer
Typ:
[DVD]
 
 
Jazyková verze:
slovenská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pygmejovia – deti džungle >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2013
Poděkování tvůrcům skvělého filmu
Parádní film o výpravě za "dětmi   džungle" Pygmeji. Hlas vypravěče výborně   a zajímavě doprovází film a přiměje k   zamyšlení o civiliaci o člověku a o jeho   místě v životě. Výborná je kamera i celkové   vyznění filmu - kdo je šťastnější -   primitivní trpaslíci v pralese, kteří nemusí   platit složenky, žít ve stresu civilizace,   nadávat na zkorumpovanéé politiky...,a nebo my,   civilizovaní lidé, kteří neustále musíme   podporovat trvale udržitelný růst národních   ekonomik, aby bohatší byly bohatší a chudší   chudší.

Nejstrašnější ve filmu bylo,   když učastník expedice a vyprávěl jak   místní černoši loví pygmeje, protože si o   nich myslí, že to nejsou lidi ale zvířata a   dokonce ti černoši jedí jejich maso, aby do   nich dle jejich pověry přešly dovednosti   "těch opic z pralesa". Je to hrozné,   ti černoči jsou sami negramotní a jediné co   umí, je nosit samopal. Nevím, kdo z nich je víc   zvíře, jestli černoch, který vraždí pygmeje   a neumí číst, nebo pygmej, který umí poznat a   využít 3000 rostlin pralesa pro svoji obživu   či uzdravení. Položme si i my otázku, kdo z   nás "bělochů" umí poznat 3000   rostlin??? Kdo z nás žije opravdovější   čistší život - pygmej, který radostně   tancuje s rodinou u své chatrče, nebo my kteří   ve střední evropě žijeme "civilizovaný   život" a na zdi nám visí hodiny, které   nám určují kdy můžem a musíme...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Pygmejovia – deti džungle (2011) [DVD]Pygmejovia – deti džungle (2011) [DVD]Pygmejovia – deti džungle (2011) [DVD]
Reklama