Duben
ohodnotit

Prokletí bohů

Immortell (ad vitam)

Další název:
Immortal - Die Rückkehr der Götter; Immortal
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
102 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Prokletí bohů
New York - rok 2095:
Nad městem se vznáší pyramida, ve které sídlí bohové, kteří kdysi dávno stvořili tento svět. Jeden z nich, Horus (Thomas M. Pollard) - bůh nebes, dostane posledních sedm dní pobytu na zemi. Aby zůstal věčný, musí najít dívku s modrými vlasy a sněhobílou kůží a oplodnit ji. Protože jedině takové ženy dokážou rodit bohy. Proto roztáhne své křídla, změní se ve velkého orla, odletá z pyramidy a vydává se takovou dívku hledat.

Do střediska Eugenica přiváží transport nové mutanty. Je mezi nimi i velmi zvláštní žena s modrými vlasy jménem Jill (Linda Hardy). Společnost Eugenica se zabývá transplantacemi orgánů a zkoumáním mutantů. Jill se ujme doktorka Elma Turner a začne ji zkoumat. Ještě nikdy totiž podobného mutanta neviděla. Ve městě
začne také docházet k velmi brutálním a záhadným vraždám, které vyšetřují inspektoři Freobe (Yann Collette) a Huxley (Joel Mitchell). Už je těch vražd sedm a svou brutalitou připomínají řádění vražedných tvorů Dayaků, ty však vyhubili už před třiceti lety.

Jill se setkává se svým tajemným přítelem Johnem (Frederic
Pierrot), jenž je už 5 tisíc let převaděčem vetřelců a mutantů. Z létajícího vězení Globus se při poruše elektroinstalace náhodně a nechtěně dostane na svobodu vězěn Nikopolus (Thomas Kretchsmann), který po pádu z velké výšky přijde o nohu. Bůh Horus jej však zachrání a z kolejnice v metru mu udělá nohu novou.Poté se do Nikopola převtělí. Konečně. Po sedmi nezdařených pokusech mu Nikopolovo tělo vyhovuje a cítí se v něm velmi dobře. Je to proto, že Nikopol byl 30 let v hibernaci a tudíž má v těle všechny orgány svoje vlastní.

Inspektor Freobe, který událost u vězení vyšetřuje, se zde setkává se senátorem Allgoodem (Joe Sheridan) a jeho asistentkou Lili Lang (Corinne Jaber). Ti dva zjevně vědí o celé věci více, než Freobe tuší. Když senátor zjistí, že Nikopol žije, pošle za ním Dayaka - replikanta. Jill přijme nabídku dr. Turner, ubytuje se v hotelu a začne na sobě dělat testy, které jí doktorka dala. Potom Jill zajde do baru, kde s ní v zadní místnosti, v jiném prostoru promlouvá John. Poté se Jill v baru seznamuje s Nikopolem - Horem. Ten ji omámí a odveze do jejího hotelu. Tam se
s ní, zpočátku proti její vůli, potom už ne, pomiluje. To všechno pozoroval detektiv Huxley, kterého v jeho autě přepadne a zabije Dayak - replikant, což později zjistí i inspektor Freobe. Další den ráno se Jill snaží zjistit, co to vlastně s ní ten zatracený chlap, který teď leží vedle ní, v noci vůbec dělal. Odchází za dr. Turner a pak navštíví i vědecké muzeum lidského těla......záhy pochopí.....téměř.

Nikopol se zatím hádá s Horem, protože se moc nelíbí jeho jednání. Poslouchat ho ale musí. Při cestě do hotelu je Jill unesena Eugenicou a Dayakem - replikantem, ale Horus ji zachrání a zabije přitom i Dayka - replikanta. Odnese ji do hotelového pokoje a tam se spolu opět milují. Poté se Jill znovu setkává, tentokrát u vchodu do tzv. zakázané zóny, která se táhne kolem celého města, se svým přítelem Johnem. Ten jí říká, že její přeměna je téměř u konce. Senátor, poté když selhal replikant, vypustí do světa popsledního skutečného Dayaka (jenž před pěti lety pokousal inspektora Freobe), aby konečně našel a zabil Nikopola. Ten se zase miluje s Jill. Nato se dozví od Hora pravdu a také pochopí. Senátor a Lili Ling se chystají na mírové jednání s obyvateli pyramidy. Nikopolus promlouvá s Jill a chce s ní zůstat na pořád. Objeví se tam však pravý Dayak, který jde po Nikopolovi. Zachrání je převaděč John, jenž vrazí do
jejich hotelového pokoje létajícím autem. Pak je odveze do zakázané zóny. Dayak je jim však v patách. Na místě činu je inspektor Freobe a seznamuje se zde s dr. Turner a spolu pak
vyráží po stopách uprchlíků. K vznášející se pyramidě zatím přilétá uvítací výbor. Ta však náhle zmizí i se senátorem, který do ní náhodou spadl. V srdci zakázané zóny má John pro Jill pilulku zapomnění. Ta si ji od něj vezme a poté John zmizí z tohoto světa navždy. Na Nikopola chce zaútočit obrovský Dayak, ale má smůlu. Z Nikopola vystoupí Horus a Dayaka bez milosti zabije. Poté se objeví pyramida bohů, ze které vypadne senátor. Horus se rozloučí s Nikopolem a s Jill a vrátí se vstříc svému osudu do pyramidy. Ta chvíli poté zmizí navždycky. Niopola zatýká policie, musí si totiž ještě odsedět zbývající rok vězení. Než jej odvedou, tak se ho inspektor Freobe marně vyptává, jak ten vrah vlastně vraždil. Jill, která už si po pilulce zapomnění, nic nepomatuje, odvádí dr.Turner.

O rok později - Paříž, Eifelova věž:
Jill sedí v křesle a vedle ní stojí kočárek s jejím malým modrovlasým synem. Přichází k nim Nikopol. V tu chvíli vylétne z kočárku pták a klovne Nikopola do ruky. Jill se mu omluví za drzého synka. Nikopol si sedne vedle ní a začnou si povídat. V duchu však dobře ví, že Horus splnil to, co slíbil.



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Prokletí bohů
POZOR, SPOILER

V nějakém létacím stroji, letícím New Yorkem v roce 2095 stojí zástup tvorů. Jsou to mutanti. Většinou jsou podobni člověku. Najednou se dívka jménem Jill Bioskop pokusí o útěk, ale tento je zmařen ihned v zárodku.

Bůh Horus je odsouzen, ale ještě jednou může navštívit planetu lidí, Zemi. Jen na sedm dní. Vyleze ven přes zeď pyramidy, visící jen tak v prostoru - a hned zapříčiní srážku dvou „vrtulníků“.

Dívku „útěkářku“ si bere doktorka Elma Turnerová ze společnosti Eugenica. Ta se totiž zabývá výzkumem mutantů a také transplantacemi orgánů. Je nalezena další zohavená mrtvola, takto již pátá. Na místo zločinu přilétá detektiv Freobe. Ten posléze upřesňuje počet obětí. Jill se setkává s někým, komu říká Johny. Hned mu sděluje, že za legální pobyt bude pracovat pro Elmu.

Z vězeňského bloku se utrhnou tři kapsle. Dopadnou na most, kde je ihned policie. Ta je však ihned zlikvidována lidmi z Eugenicy. Na místě nechávají jen nohu. To vše se nelíbí senátorovi.

Horus vnikne do těla muže, jemuž patřila ona noha. Je to Nikopolos. Horus zjistil, že jejich těla jsou kompatibilní. Tedy až na chybějící nohu, ale Horus vyková novou z kolejnice. Dá mu ji a opět do něj vnikne. Dává mu i naprostou svobodu rozhodování. Vzápětí nato jej honí a střílejí na něj. Naštěstí může padat z velké výšky - a nic se mu nestane. Zatímco on se honí s nepřáteli, Jill se cpe vším možným v rámci experimentu. Je na hotelu, kde má své bydlení.

Na Nikopolose je poslán rudý obr, jakýsi stroj na zabíjení.

Jill si bere skafandr a v kosmu se opět setkává s Johnem, který jí sdělí, že je převaděč. Ona pak sedí v baru, kde je Nikopolos a v něm Horus. Ten ji sbalí a letí pryč. V hotelu pak spolu konají směšné pohyby a Horus může být spokojen. Dívka je pak unesena lidmi z Eugenicy, ale jen na chvíli, protože sem přilétá Horus jako polopták a donese ji zpátky na pokoj za Nikopolosem. A tak si to ti dva, nebo tři? Užívají. Johna navštíví Elma, chce info o Jill. Johny jí nic neřekne.

Válení v posteli brzy končí, neboť přes koupelnu se sem dostává rudé zlo a přes okno sem najede autovznášedlem Johny. Nastává zběsilá honička, po které pyramidy zmizí i se senátorem. Johny dovede Jill na místo, kde jí dá pilulku, aby se stala celým člověkem. Rudý sem dorazí také, ale je Horem zničen. Jill je člověk, ale vše, co bylo předtím zapomněla. Nikopolos je zatčen a JiIl je odváděna...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Prokletí bohů
V roce 2095 se nad New Yorkem vznáší pyramida, kterou obývají dávní egyptští bohové. Jeden z nich, Horus, dostává propustku na posledních 7 dní svého života. Při nehodě ve vězení zmizel jeden vězeň, Nikopol a objevuje se další postava, tajemná a půvabná žena Jill. Horus, kterému moc času nezbývá, se snaží najít tělo muže, skrz které by oplodnil Jill, aby zanechal svého následovníka. Film vznikl na motivy, ve Francii, úspěšného autorova komiksu Nikopol.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

147 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

17 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:45 - 04:45

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:55 - 04:50

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10