ohodnotit

Princezna nevěsta

The Princess Bride

Další název:
Princezná Nevesta
Rok:
1987
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Princezna nevěsta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2010
Vzorová pohádka
-je tam všechno: obři,   piráti, kouzelníci,   láškaaa..., ale především   vtip. A vo tom to je...Scénou   pro fajnšmekry je   šermířský souboj za   hudebního doprovodu podle   Marka Knopflera z   nedostižných Dire Straits.
miksov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2010
Moje nejoblíbenější   pohádka. V každém dialogu   se skrývá jemný humor,   který dodává filmu   atmosféru. Princezna nevěsta   je prostě   "inconceivable". :-)
Petantino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2013
Princezna Nevěsta se sice   tváří jako pohádka, ale je   to pouze ztřeštěnost,   která mne však   neuvěřitelně pobavila.   Nevím, zda mám dřív   chválit brilantní cynismus   mrtvého Westleyho,   šermířskou eleganci Inigo   Montoyi, smysl po fair-play   obra Fezzika, imponující   zbabělost prince Humperdincka   nebo míry samotné nevěsty,   ale ty v tomto příběhu   nakonec nejsou až tak   důležité. Samozřejmě, že   i tady jde o lásku, ale cesta   k ní je vydlážděna tak   skvělými hláškami, že v   tomto případě se repríze   rozhodně bránit nebudu.
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Poctivá pohádka
Tenhle dnes téměř   legendární film je   opravdovou lahůdkou. Pokud   máte rádi chytré pohádky s   dobrým příběhem,   sympatickými postavami a   příjemným humorem.
Jeden z těch filmů, na   který se rád podívám znovu   a znovu. Rozhodně   doporučuji.
Caiiiczech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2012
Nebýt kamarádky, odpudivě   nazvaného filmu s ještě   odpudivějším přebalem DVD   si ani nevšimnu. Jenže   kamarádka mi Princeznu   Nevěstu přinesla a vecpala   do přehrávače... Prvních   několik minut jsem ji chtěl   bez milosti vypnout. Od dob   Nekonečného příběhu   nesnáším trhání děje   vsuvkami ze čtenářovy   (divákovy) reality a i zde   bych se bez toho obešel.   Naštěstí to je jediná   námitka, kterou mohu vznést.   Vtipné postavy i dialogy mne   brzy přikovaly k televizi bez   postranních, vypínacích   úmyslů. Většinou   studiová, ale povedená   výprava si mne svým   vizuálem též získala.   Nevěřil jsem vlastním   očím a uším, cože mi to   dvacet let unikalo. U scén s   osláblým princem jsem se už   válel smíchy. Kdo nemá   žaludek na českou   pohádkovou produkci   posledních let, může si bez   obav spravit chuť Princeznou   Nevěstou ;-)
dinuczka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Pěkná pohádka s celkem   zajímavým příběhem. Mile   mě potěšila, čekala jsem   nějakou hloupost. Možná je   to tím, že je to už   nějaký ten pátek, co byla   zfilmovaná. Pěkné a   vtipné.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2014
Mix pohádky a fantasy   dohromady. Carymu to s   culíčkem sluší, Errol   Flynn by při šermířském   souboji zaplesal, Robin Wright   z předpenovského období   krásná a nevinná. Občas   vtip, hodně ho obstaral Mandy   Patinkin, Billy Crystal k   nepoznání, pěknou ženušku   to měl. Nicméně takový   Bláznivý příběh Robina   Hooda právě s Carym mě   rozesmál daleko více.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Výborné masky, mnohé herce   bych nepoznal. Mnohé jiné   triky jsou i na svou dobu dost   ubohé; vlastní příběh -   zvláštní. Až tak úplně   pohádkou bych to nenazýval -   pro malé děti to není.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Hej, Zorro?
Náhodne som to zhliadol a   veru nič moc. Nie som si   istý, či je to úplne pre   deti. Ale možno to niekomu   sadne. Ja som ten humor moc   nepochopil a chvíľami mi to   prišlo ako paródia. No ale   niečo z toho sa aj dalo
bizmut
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Přemýšlím, jestli je to   pohádka nebo parodie, ale ani   jedno z toho se nepovedlo,   ačkoliv začátek byl   slibný
(cca 10 min).   Přehrávání herců, trapné   "skeče" a   "humor" pohádkový   děj totálně pohřbily,   ikdyž taky nebyl dobrý.   Přitom námět nemusí být   špatný, jen vědět, že   chci natočit pohádku a ne   trapas, co už:-( Takže   jediné co mi z toho zůstane   je, že je to opravdu odpad.  
Dvě hvězdičky   dávám jen za ten úvod.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih79909minih79909Jack a obři (2013) 
Jack the Giant Slayer n
minih56707minih56707Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief n
minih49095minih49095Návrh (2009) 
The Proposal n
minih82879minih82879Kokainoví kovbojové (2006) 
Cocaine Cowboys n
minih97836minih97836Nadějné vyhlídky (2012) 
Great Expectations n
minih72386minih72386Slečna Emma (2009) [TV minisérie] 
Emma n
minih86565minih86565Zabít tiše (2012) 
Killing them Softly n
minih46485minih46485Imaginárium dr. Parnasse (2009) 
The Imaginarium of Doctor Parnassus n
minih28362minih28362Třináct dní (2000) 
Thirteen Days n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

77.9 % (92)
5   - SvoKar
5   - curil
6   - clara.bow
6   - Frolíček
7   - Edward52
7   - ajaajena
9   - Petantino
6   - salte
9   - georginaa
6   - LenC2
4   - volam.sa.p
8   - jitush.b
7   - beneva
6   - karlosphon
8   - Kycky
6   - K3
10 - Georgie2
7   - kudrna6
10 - svecpetr
10 - dederon

TV Program

ČT1 - Z metropole, Týden v regionech

12:00 - 12:25

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Valdez přichází (1970)

11:55 - 13:25

7 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

NOVA - Koření (2005) [TV pořad]

11:15 - 12:10

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Umění zločinu (2017) [TV seriá...

11:55 - 13:05

7 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 159325
Osobností: 652145
Fotografií: 610717
Plakátů: 292299
Obsahů a biografií: 146487

Poslední komentáře

Přes palubu (1987)

Přes palubu
Příjemná komedie o   nafoukané dámě z lepší   společnosti, která dostane   pořádně za vyučenou a   překvapivě jí to přinese   štěstí. Kurt a Goldie jsou   tady fakt skvělí!

Autor: Alix | Hodnocení: 9 / 10

Pták na drátě (1990)

Pták na drátě
Svižná a rychlá komedie,   kdy nemáte čas se nudit. Mel   i Goldie si tady perfektně   sedli a jediné, co musím   připustit je, že jekot   Goldie už byl fakt moc. Ale i   tak se mi to velice líbí.

Autor: Alix | Hodnocení: 10 / 10

Přemožitel (2019)

Přemožitel
První půlka filmu OK a pak   přijde masírka o bohovi což   mě fakt znechutilo. Za vše   může bůh, fakt vtipný.

Autor: casesik | Hodnocení: 4 / 10

Poslední adresa (1970)

Poslední adresa
Bohužiaľ iba nudná   francúzska kriminálka bez   štipky napätia a akcie, kde   nemastným-neslaným spôsobom   dvojica vyšetrovateľov   hľadá více >

Autor: Manučao | Hodnocení: 5 / 10

Option Two (2018) [TV epizoda]

Option Two
Mimozemská linie mi v téhle   sérii vadí, pořád nemůžu   pobrat jak jim generálka   Haleová všechno sežrala i   bez navijáku. Zato Talbot,   více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.048/0.034