Jeden svět
ohodnotit

Princezna ledu

Ice Princess

Další název:
Ľadová princezná (SK); Denník ľadovej princeznej (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
95 minut
„Aby získala stipendium, musí předložit přijímací komisi originální projekt.“

Obsah filmu Princezna ledu

 
Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tim FywellTim Fywell  
hraje:
Kim CattrallKim Cattrall.....Tina Harwood [48]   
Joan CusackJoan Cusack.....Joan Carlyle [42]   
Michelle TrachtenbergMichelle Trachtenberg.....Casey Carlyle [19]   
Hayden PanettiereHayden Panettiere.....Gen Harwood [15]   
Amy StewartAmy Stewart.....Ann   
Steve RossSteve Ross.....Mr. Bast [22]   
Trevor BlumasTrevor Blumas.....Teddy Harwood [20]   
Kirsten OlsonKirsten Olson.....Nikki [13]   
Jocelyn LaiJocelyn Lai.....Tiffany   
Connie RayConnie Ray.....matka Nikky [48]   
Paul Sun-Hyung LeePaul Sun-Hyung Lee.....otec Tiffany [32]   
Roy BradshawRoy Bradshaw.....trenér Tiffany   
Mark HirdMark Hird.....trenér Nikky   
Ben GilbankBen Gilbank.....Brian [20]   
Elizabeth LoganElizabeth Logan.....krasobruslařka   
Sasha CohenSasha Cohen.....sebe (archivní záběry) [20]   
scénář:
Hadley DavisHadley Davis  
námět:
Meg CabotMeg Cabot  
Hadley DavisHadley Davis  
hudba:
Christophe BeckChristophe Beck  
AJ MichalkaAJ Michalka....."No One" [13]   
Aly MichalkaAly Michalka....."No One" [15]   
" Pink"....."Trouble" [25]   
Kevin KlieschKevin Kliesch  
kamera:
David HenningsDavid Hennings  
střih:
Janice HamptonJanice Hampton  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Princezna ledu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2018
Sportovní pohádka z produkce Walt Disney   pictures o tom, jak se z mladého talentu na   fyziku stane krasobruslařka. Příběh   zaměřením pro mladé dívky, kde nechybí nic   patřičné. Skromné děvče jdoucí za svým   snem, přísná a upřímná trenérka a   nepřející matka. Snímek je natočen jak se   sluší a patří. Nenásilná forma vyprávění   přinášející především fakt, že když jde   někdo usilovně za svým snem a dá toho všechno   k překročení všech překážek, úspěch se   vždy dostaví. A tak ve finále ukápne nejedna   slza. Snímek je sice bez humoru, ale dívkám po   divácké stránce povznášející pocit   přinese.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Jelikož jsem nedbala varovných signálů v   podobě filmů Ledové ostří I. + II. a pokusila   se shlédnout další film ze sportovního   prostředí, byla jsem po zásluze potrestána. V   Princezně ledu se k nekonečnému krasobruslení   připojila ještě navíc fyzika. Ani jsem to   nedokázala dokoukat, ale dobře mi tak!
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.3.2009
Hledá-li člověk vážně opravdu hodně   tuctovej film, kterých je na světě už asi   miliarda, tak Princezna ledu je přesně trefa do   černýho. Ledové ostří je klasa a i to   pokračování nebylo až tak blbý, ale Princezna   ledu je už opradu hodně moc naivní a trapnej   film v podstatě pořád o tom samym a s úplně   stejnym scénářem, jako má víceméně každej   romantický/komedie film. Pravda, i tady pár   scén na city funguje, tak to neni až tak   špatný jak se může zdát, ale pravda je i to,   že minimálně 2 body z těch mých 4 je za   účast a roli Kim Cattrall.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
filmy se sportovnim zakladem se mi libi...a   krasobrusleni nic jineho, takze musim rici: pekny   filmek. I kdyz slecna ktera umi takhle bruslit by   se neschovavala nekde na rybnicku u baraku.   Neprislo by se na jeji talent jen kvuli   fyzikalnimu projektu. Jendou shlednout mi   stacilo... Ledove ostri je nadupanejsi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Veselá, romantická komedie PRINCEZNA LEDU nám   přináší příběh nadějné studentky Casey   (Michelle Trachtenberg), jejímž snem vždy bylo   dostat se na Harward. Aby získala stipendium,   musí předložit přijímací komisi originální   projekt. Rozhodne se tedy o kombinaci dvou svých   vášní: fyziky a krasobruslení.
Pro poznání   fyzikálních zákonitostí závodního   krasobruslení však musí udělat víc než jen   pozorovat spolužačky. A tak se rozhodne také   závodit, aby výsledky svého projektu mohla   dokázat přímo sobě samé. Její přirozený   talent a píle z ní udělají nadějnou   krasobruslařku. Jenže její matce se nová   vášeň její dcery vůbec nelíbí. Čí sen   nakonec zvítězí?
V hlavních rolích se   představí Joan Cusack a Kim Cattrall. PRINCEZNA   LEDU je další teenagerovskou komedií studia   Disney, které natočilo i úspěšný Deník   princezny.
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Tohle není komentář, ale chabá obhajoba mého   vysokého hodnocení. Většinu filmu jsem si   totiž říkala jak je to uhozený a proč na to   vůbec koukám.
Zápletka a dialogy jsou ( podle   mě) ehm naprosto stupidní a chování postav mi   přišlo ehm ještě stupidnější . Někdo mě   podrazí a tak ho/jí jdu požádat o druhou   šanci ... „ nemusím jí mít ráda nebo jí   věřit." :-))) a ona mi ji dá, přestože   jí tím hatím její životní plány :-).   Neobhájeno ! ( to se obhájit nedá) . Královnu   krásy jsme na střední nevolili, takže   poznámce, ... „Nezáleží na tom kolik nám   je, někteří budou královnu plesu pořád   nenávidět...", naštěstí nerozumím. A   raději toho nechám! Obhájit se to dá jen   stěží, ale co by po mě kdo chtěl :-). Talent   na fyziku jsem nikdy neměla. A ze sporadického a   značně amatérského bruslení si pamatuji jen   to, že brusle tlačí a většinou se nazouvají   v zimě, kterou nesnáším. Navíc, dodnes mi   nikdo nevysvětlil proč měly o jeden zoubek   víc, který se (tak jako tak) musel nechat   upilovat, protože jinak byly k nepoužití :-).   A Kim Cattrall mám raději v Sexu ve městě.   Sympatická mi byla snad jen   „roztleskávačka“ ze seriálu Heroes ...   Uzavřu to: asi jsem potřebovala jenom vypnout a   tady je mých ... logicky těžko obhajitelných 6   z 10.
lenca1
Hodnocení:
Přidáno: 21.6.2007
Pohodoví film který vypráví o dívce která   žila se svou matkou a chtěla se dostat na   Harward který byl sen její matky ale Casey šla   za svím snem stát se krasobruslařkou no mohla   bych o tom filmu napsat co se vněm děje ale je   lepší se na to podívat je to pěkný   romantický film doporučuji
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Veselá, romantická komedie Princezna ledu nám   přináší příběh nadějné studentky Casey   (Michelle Trachtenberg), jejímž snem vždy bylo   dostat se na Harward. Aby získala stipendium,   musí předložit přijímací komisi originální   projekt. Rozhodne se tedy o kombinaci dvou svých   vášní: fyziky a krasobruslení.

Pro   poznání fyzikálních zákonitostí závodního   krasobruslení však musí udělat víc než jen   pozorovat spolužačky. A tak se rozhodne také   závodit, aby výsledky svého projektu mohla   dokázat přímo sobě samé. Její přirozený   talent a píle z ní udělají nadějnou   krasobruslařku. Jenže její matce se nová   vášeň její dcery vůbec nelíbí.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2006
no, co dodat...tak trosku romantika, tak trosku   komedie...a hooodne brusleni...v podstate by   tomohla byt propagacni material krasobrusleni,   protoze to ma hlavniroli a vsechno ostatni(myslim   tim herce), ti jsou tam jen do poctu...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13668minih13668Návrat živé smrti III. (1993) 
Return of the Living Dead 3 n
minih148587minih148587Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra (1988) [TV film] 
Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra n
minih116668minih116668Tři bratři (2014) [2k digital] 
Tři bratři n
minih2392minih2392Dalších 48 hodin (1990) 
Another 48 hrs n
minih16075minih16075Podnikavá dívka (1988) 
Working Girl n
minih24282minih24282Železný Schwarzenegger (1977) 
Pumping Iron n
minih11685minih11685Zloději času (1981) 
Time Bandits n
minih94286minih94286Donšajni (2013) 
Donšajni n
minih144393minih144393Bite (2015) 
Bite n
minih154515minih154515Profesor Marston a dvojí Wonder Woman (2017) 
Professor Marston and the Wonder Woman n


Hodnocení:n12345678910
Princezna ledu (2005)Princezna ledu (2005)Princezna ledu (2005)Princezna ledu (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10