Zari
ohodnotit

Příběhy obyčejného šílenství

Další název:
Geschichten des alltäglichen Wahnsinns; Wrong Side Up
Rok:
2005
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
24.2.2005
„Hořká komedie o ženách, mužích, milostných vztazích, drobných vyšinutostech a různých podobách lásky.“

Komentáře k filmu Příběhy obyčejného šílenství

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2021
Petr Zelenka je pro mě něco   jako Quentin Tarantino ve   světě. Každý jeho film mě   nesmírně baví a v každém   jeho díle se najdou různé   bizarní a podivné   postavičky, které jeho   filmovou tvorbu obohacují. To   samé platí i o výběru   hudby, která pasuje v   různých situacích jak prdel   na hrnec a jeden   melancholický kytarový   motiv, který se občas   opakuje je jak od kapely Ulver   z desky Kveldsfanger. Tohle   umí málokdo tak propojit,   proto i v tomto ohledu mě   Zelenka připomíná   Tarantina. Příběhy   obyčejného šílenství   vyprávějí o skupince lidí,   kteří taky nejsou zcela   "normální" a mají   svoje "ujetosti".   Naprosto exceluje Nina   Divíšková (bohužel   nedávno zemřela), co ta tu   předvádí, to je obrovský   koncert!! Ostatní role   netřeba zmiňovat, to je   taktéž paráda! Miroslav   Krobot taky svým výkonem   zabíjel a při seskoku z   letadla skutečně letěl   vzduchem s padákem! A moc mě   rozbíjela přirozená krása   Zuzany Šulajové (namluvená   příjemným hlasem Zuzany   Stivínové), ta holka je   nesmírná kočka! Věřím,   že divadelní představení   musí být stejná sada! Moc   bych si přál, aby Petr   Zelenka nepřestával takové   filmy točit a aspoň díky   němu by český film nebyl   ještě tak úplně v prdeli.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2019
Vcelku povedený český film,   kde se mísí hořká komedie   a tragičnost příběhu.   Výborné herecké příběhy,   obzvláště trojice Ivan   Trojan, Miroslav Krobot a   Nina Divíšková.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2018
PROCESOR!
Mistr Zelenka- klobouk dolu!   Samotáři, Knoflíkáři ,   ale tohle je moje Srdcovka.   Tak vem mobil a náhodně zkus   vytočit nějaký číslo a   začnou se dít věci. Pokud   Ti tedy neobživla deka a   netvoříš a nejezdíš na   " Ještěrce" po   Praze..100%, " No, ale   normální to není"....
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2014
Petr (I.Trojan) mne možná v   hlavní roli zaujal, stejně   jako J.Bartoška nebo   Z.Bydžovská - mne to však   víc než naprostý průměr   nepřipadalo. Každý z nás   má v sobě prvky jistého   šílenství, je otázkou,   jakého a jak se projevuje.   Možná, že až ten film budu   vidět za jiné konstelace,   bude moje hodnocení jiné.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Tak mám divný pocit, že mne   divadlo oslovilo tak nějak   více. V tomto filmu jsou   herci skvělí, jinak by to   asi ani nešlo, ale, ale,   ale… Prostě něco mi tu   vadí, aniž přesně tuším   co. Snad pomalejší tempo??   Nevím, možná na to přijdu,   když se na to mrknu znovu.   Pak možná opravím i své   hodnocení. Zatím hodnotím,   jak hodnotím.   2013080810606/10939
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Příběhy obyčejného šílenství
přesně odpovídají   tématickému názvu   "hořká   komedie".Pobavíte se,ale   zároveň budete   "smutní-nostalgičtí&qu   ot;.Herecké výkony tria   Trojan,Krobot,Divíšková   nemají chybu.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Tak vzdálené a přitom tak   obyčejné, takové jsou   příběhy obyčejného   šílenství...
Herecké výkony Krobota a   Trojana? Podobně jako   soundtrack- na tuzemské   poměry výjimečné.
Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Typicky česká komedie
Tato absurdní komedie je z   mého pohledu o tom, co jsme v   té době - a snad i teď -   jako Češi prožívali.   Všechny postavy i většina   situací jsou dost absurdní,   ale to právě proto, že   zveličují naše špatné i   dobré vlastnosti, ke kterým   máme sklony... Taková by   podle mě dobrá komedie měla   být - smějeme se tomu, co je   ze života, když to uvidíme   v celé absurditě a nahotě.  
Oproti tomu, že   hlavní postavou měl být   zřejmě Ivan Trojan, tu   opravdu exceluje jeho otec -   Miroslav Krobot. Krásný je   tu jeho hlas, s kterým   předčítal socialistické   týdeníky i jeho nová chuť   do života, kterou nabývá v   zamilovanosti k mladé   umělkyni.
TOP scény:   seskok padákem a při něm   probíhající telefonát,   jízda s ještěrkou přes   celou Prahu, hádka Ivana   Trojana s matkou o krev...
Tato komedie se mi velice   líbila v kině, a ráda se na   ni kdykoliv znovu podívám -   stojí to za to!
Duen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Pro mě jeden z nejlepších   českých filmů..Ivan Trojan   prostě skvělý herec a i   film má příběh,,,naprostá   spokojenost..
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2010
Velmi krásné drama,nutné v   každém případě na   zamyšlení a   popřemýšlení co se to   vlastně děje a proč?Spousta   na první pohled stupidně   vypadajících věcí   dokáží být pochopitelné   jen pro toho kdo se pořádně   zamyslí.Souhlasím že scéna   s dekou je lehce   ,,zvláštní,, a souhlasím   že ji nemusí každý   pochopit.Ale srovnejte si to s   denním životem...když máte   v sobě dost lihu tak vám   připadá většina věcí   jiná a rozdílná.
VElmi působivé a k   zamyšlení se nutící drama   si myslím že je moc   působivé.Nikdy jsem   nevěděl proc ale vzdycky me   neco nuti si to pustit   znovu...ikdyz ani sam nevim   co.Film ukazuje jak dokáže   vypadat život normálního   chlapa který má problém jak   s maželkou tak s rodinou.U   mě za 10!

P.S.:Nejlepší je scéna   hádky matky a syna o krev.
,,Tak jestli mě máš   rád tak mi vezmeš tu krev,,
aurora45
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Konečně dnes film přišel u   mne na řadu ke shlédnutí. A   byla jsem podivně   přitahována ke všem   absurdním situacím, které   film nabízí, o standardně   výborném výkonu Ivana   Trojana nemluvě. A   neodehrávají se kolem nás   náhodou denně také podobné   absurdnosti? Film je výjimkou   jen v tom, že je kumuluje.   Jinak lituji, že neuvedené   scény divák uvidí jen jako   bonusový materiál k DVD:-(
sylwikk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Opravdu podivnej film o   podivných věcech a ještě   podivnějších lidech. Název   filmu sedí. Furt ňák   váhám, kolik hvězdiček   mám vlastně dát... Ale za   ten konec si těch sedum asi   fakt zaslouží, ten byl   výbornej. Příběh o fakt   hodně divných lidech - jeden   si s sebou nosí telefon v   tašce, jiná bafá na svýho   manžela, další si vybírá   chlapy v telefonní budce, aby   se s nima mohla vyspat... No a   takhle by se dalo pokračovat.   Má to něco do sebe, ale   přesně nevim, co =) Za   zmínku určitě stojí i   skvělej Ivan Trojan, kterej   fakt hrát umí. Za zkouknutí   to stojí, je to dost   originální film.
kamicek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.8.2009
no tak tento film jsem si   sehnala, proto, že jsem byla   velká fanynka herce Ivana   Trojana, ale tento film mě   ničím nenadchl... byla to   taková blbá kravina bez   nějakého normálního   děje.... :-)aby se deka   hýbala.. no to je i na mě   moc!! :D
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Příběhy obyčejného šílenství
Příběh pocházející z   prken plzeňského divadla. A   když jsem se já, jako   správný plzeňák, který   samozřejmě divadelní   inscenaci už dávno viděl,   dozvěděl, že film bude mít   předpremiéru u nás v kině,   musel jsem prostě sedět v   jedněch z předních řad:-)   Film byl osobně představen   Zelenkou s Trojanem. Když   srovnám snímek s původní   hrou, musím říci, že se   fakt povedl.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Člověk který má určitý   handicap, přemýšlí jinak.   Má jiný styl myšlenek,   obyčejně je rád za každou   maličkost, kterou prožije,   zážitky bývají víc   citové, miluje bez žádných   požadavků, neřeší   nadpřiměřené úkoly,   prostě myšlení je pro nás   dětinské. A v tomto snímku   to přesně režisér vystihl.   A "blázni" tito   lidé opravdu nejsou...jen   myslí s jinými prioritami   než lidé, co mají myšlení   na větší úrovni.
veverka-zrzka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Zmatečné!
Příběh, který mi moc   neřekl. Po půlce filmu jsem   se do děje naprosto zamotala.   Pointa filmu mi nějak unikla.   Navíc lidé-blázni si za   tento svůj stav kolikrát   nemohou. To je jediné, co   jsem z toho pochopila. Film se   zabýval šílenci.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Kolem bude vždy dostatek   šílenců, kteří z Vás   dříve nebo později, ať už   chcete nebo ne, také   udělají šílence. Klasicky   výborný Trojan, pro mne   osobně velice příjemný   Heřmánek a úžasný Krobot.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Mně se to velmi líbilo,   např. Krobotův výkon. A   Zelenkův styl vyprávění je   fajn, nenásilný, ale silný.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Kvalitní Trojan,
jako vždy, takže člověk   ani neví, jestli to jen   hraje:-). I když z podobných   snímků přichází poslední   dobou jistá únava, jejich   základem je kvalitní   herecké obsazení, které v   tomto přípdě vcelku sedlo.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Opravdu hodně podivný film   plný podivných lidí,   kteří dělají podivné   věci. Film je plný   výborných herců ale   nejedná se o komedii u které   by se divák plácal smíchy   do kolen. Ale film celkem   příjemně plyne i když se   tam občas dějí věci,   které nemají rozumné   vysvětlení.
Petra.Barbie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Další z řady těch, co už vidět nemusím...
...asi budu stručná - je to   křečovité, má to být   ironie a humor, ve   skutečnosti jde o trapné   dialogy, scény a to, co je   nazýváno absurditou, je   vrchol uhozenosti. Semtam se   skoro proti své vůli možná   i zasmějeme, ovšem   odcházíme z kina a nějak   nejsme schopni interpretovat   obsah filmu. Děj totiž   není. Jen Ivan Trojan tam   křepčí a odříkává   trapný scénář a   neuvědomuje si, že trapný   je také on sám. Považuji ho   za jinak dobrého herce, ale   tohle je úpadek na celé   čáře!
Plivník
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Ne, ne, tohle už opravdu   není vtipné, jen   křečovité. Zelenka   nedokázal překonat své   Knoflíkáře a patrně to už   nikdy nedokáže. Všichni   herci se nás upachtěně   snaží přesvědčit, že to,   na co se díváme, je absurní   a zábavné a inteligentně   humorné. Není. Možná   absurdní, to ano, ale asi   jinak než režisér   zamýšlel. A nezachrání to   ani všechny filmy   vymetající Ivan Trojan.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Naprosto vynikajici. Presne to   se mi deje :) A herecke vykony   Trojana, Krobota i Diviskove   jsou neskutecne..
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Ani snad nemám co bych dodal,   naprosto excelující pan   Trojan potěší jako vždy a   já jsem musel odvolat názor   že česká kinematografie   nestojí za nic.Musím uznat   že tohle je film, který se   opravdu povedl,zvlášť,když   se Trojan koukal na   dovádějící pár a zazvonil   mu mobil sem smíchy vyprsknul   :). Vřele doporučuju.
lynn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Chvílemi až absurdní, ale   velmi milý a chytlavý film.   Ivan Trojan opět zaválel a   dokázal, že ze všeho   nejvíc mu jdou od normálu   vychýlení magoři s nějakou   tou osobní úchylkou.   Výborně, tleskám jeho   hereckému výkonu. A   ostatním hercům taky. Bavila   jsem se výborně a je to   film, ke kterému se vracím.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Moc hezkej českej film s mým   oblíbeným hercem v hlavní   roli.Trojan zde jen   potvrzuje,že patří ke   špičce českých herců.Moc   se mi líbil taky   zvuk,typickej českej humor a   prostě celej film.Doporučuji   každýmu.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Ja si myslim ze to je tak   trochu ze zivota. Sice po   prvnich 30 min jsem si rikal   ze to je docela nuda,ale   celkem se to rozjelo. Po   schlidnuti a zamysleni se nad   tim co jsem prave videl, bych   se do takovihle situace vazne   nechtel dostat.Takze celkove   zhodnoceni joo bylo to dobry   !!
jedlickaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Český film který snese   neostřejší měřítka. Ten   kdo se bojí že se nepovedlo   přenést hru z Dejvic do   filmu tak a´t nechá strach   za dveřmi. Trojan je jako   vždy výborný a Kolbot mu   perfektně sekunduje. Scéna s   transportním vozíkem   jedoucí po evropské je   nezapomenutelná.
lemurek80
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
doporučuji
Naprosto geniální výkony   herců,nejvíc se mi líbil   Petrův otec Miroslav   Krobot,jeho herectví mi   hodně   voní.Trojan,Bydžovská,Barto   ška,Heřmánek standartně   velmi kvalitní   výkony.Doporučuji
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2006
tak jsem konečně shlédnul i   tento unikát mezi českými   filmy loňského roku a ikdyž   první polovina filmu mi   připadala taková   nevýrazná,ke konci jsem tomu   přišel na chuť a rád si to   časem zopakuji.Souhlasím s   dříve uvedeným,chybí tomu   výraznější dějová linie   a snad i víc lehkosti či   černého humoru.Z herců   vyzdvihuji zvláště Ivana   Trojana,kterému ta role sedla   jak snad nikdy,a Karla   Heřmánka.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Velice originální příběh,   který mě královsky pobavil.   Je to o tom, že v každém z   nás je kus šílence a   úchyla. Režie je výborná,   herci v čele s mistrem   Trojanem taktéž, jen možná   chtělo trochu víc zapracovat   na scénáři, který opravdu   trpí přílišnou   roztříštěností. Ale   nevadí, celkově velmi dobrý   film, na kterej se vždycky   rád podivám.
Ramax
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2006
Úsměvný film plný   šílenství. Šílené   situace, šílené střípky z   našeho šíleného života.   Však to taky má film v   názvu. Ale přes všechno to   šílenství není film   nesmyslný, nýbrž ohromně   laskavý. Hodně příjemně   se na něho kouká, až   člověka zamrzí že už je   konec. Výborný výběr   herců. Viděl jsem někdy   Trojana v   "normální" roli?   Pro mě zatím nejlepší   náš film roku 2005.   Doporučuji!
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2006
Patří mezi ty lepší kousky   české kinematografie,   spíše ze života nežli   komedie, nečekejte žádné   "patky" ale   příběh plný šílených   událostí kterým budete na   100% veřit (pro to ten   název). Je mi trochu líto   Trojana, protože se tímto   snímkem už definitivně   zaškatulkoval do rolí mužů   kteří marně válčí se   životem a začínají z něj   bláznit. Daším plusem   tohoto filmu je jeho milá   Jana, která je strašně   krásná a hrozně pěkně se   na ni dívá.
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2005
Několik výborných fórků   (které jistě zkultovní),   několik všeobecně platných   životních pravd,   vynikající herci a režisér   - ale podle mě se film   rozpadá na jednotlivé   scénky a chybí mu nějaká   výraznější věc, která by   to celé propojila (tedy   kromě vztahu Petra a Jany.)   Miroslav Krobot je   bezkonkurenční a potěšil   mne Karel Heřmánek, který   podobnou roli v českém filmu   neměl již hooodně dlooouho!
horac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2005
Výbornej film pln humoru a   až nemožně možných   situacích v našem   každodením životě!!!po   dlouhé době zase český   film který dokáže vytvořit   divákovi úsměv na tváři   minimálně po dobu trvání   filmu!
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2005
Snad ten nejlepší český   film, jaký jsem kdy viděla.   Film o šílených situacích   plný šílených postav. A ke   všemu v hlavní roli skvělý   Ivan Trojan.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13562minih13562Narozen 4. července (1989) 
Born of the Fourth of July n
minih123558minih123558Colt 45 (2014) 
Colt 45 n
minih42347minih42347Posedlá démonem (V) (2006) 
Ring Around the Rosie n
minih138349minih138349Bod zlomu (2015) 
Point Break n
minih58168minih58168Kuky se vrací (2010) 
Kuky se vrací n
minih41724minih41724Nájemní vrazi (1999) [TV film] 
The Collectors n
minih139967minih139967Noc bezMoci (2015) [DCP] 
Medena Nok n
minih156825minih156825Věčně tvá nevěrná (2018) 
Věčně tvá nevěrná n
minih9149minih9149Interview s upírem (1994) 
Interview with the Vampire n
minih138397minih138397Převrat (2015) 
No Escape n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

00:20 - 01:20

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:55 - 01:30

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:00 - 02:00

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:30 - 01:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bolo raz priatel'stvo

Bolo raz priatel'stvo

Naposled navštívené:
Bolo raz priatel'stvo

Bolo raz priatel'stvo