Zari
ohodnotit

Postal

Další název:
Postal: Der Film / Postal: The Movie / Totálny úlet
Rok:
2007
Délka:
100 minut

Komentáře k filmu Postal

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Bláznivá akční komedie od   Uwe Bolka na motivy hry   POSTAL. Hru jsem kdysi viděl   a chvilinku hrál, ale už si   to nepamatuji, takže nevím   jak film je hře podobný .V   tomto případě je to asi   jedno. Cvaknutý, ujetý,   bláznivý 40%.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2019
Kde nabral toľko opíc?
Je to taká nočná mora a   fakt je ten film obdivuhodný   tým, že nie a nie uveriť   tomu, že niečo také sa dá   vôbec natočiť. Ja sa   priznám, že stále neverím,   že sa niečo také podarilo.   Uwe Boll je už taká svojská   legenda, ale tu som mal pocit,   že si robí prču sám zo   seba a vyžíva sa hlavne v   silnej politickej   nekorektnosti. Ono ak chcete   to pozrieť, tak vedzte, že   je to na vlastné nebezpečie   a chvíľami neviete či sa   rehotať alebo plakať. Ale   fakt je tu zopár elitných   frkov, mačka ako tlmič, Uwe   Boll v malej úlohe, kde si   robí srandu sám zo seba a   potom následný fajt s   tvorcom Postalu (myslím hry),   ako Sami chce kúpiť   motivačnú knihu, ale zistia,   že kreditku má zablokovanú   vo všetkých slobodných   krajinách sveta, neberú   šeky a v hotovosti je švorc   a nepožičia mu ani kumpán.   Treba aj vyzdvihnúť hlavnú   postavu sympatického Duda,   Zack Wardovi asi došlo v akej   šialenosti hrá, tak si to   totálne vychutnával. Je to   úchylná, trápna   záležitosť s niekoľkými   geniálnymi vtipkami a   momentmi a tiež je tu kopec   brutalitiek, viď ako dopadol   Uwe. Fakt sa mi nechce veriť,   že sa dá niečo také   natočiť
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.4.2014
Hru, konkrétně její druhý   díl, jsem kdysi hrával.   Přestože její námět je   mírně řečeno   kontroverzní, skvěle jsem se   u ní bavil. Ne, opravdu jsem   jí neprocházel jako Mirek   Dušín (přestože je takový   postup prý možný, nevím,   nezkoušel jsem to :-D ). Mise   jsem vlastně ani neplnil,   místo toho jsem poléval   nebohé civilisty benzínem a   následně škrtal sirkou,   používal na ně paralyzér   tak dlouho, až jim povolil   svěrač a objevila se pod   nimi loužička, odděloval   pomocí lopaty hlavu od trupu   a tu posléze nechal aportovat   svým psem. Ano, zní to   zvráceně, přesto se kvůli   tomu necítím nijak   provinile. Je to jen hra. Ano,   byla to zábava. Ruku na srdce   – opravdu jste třeba v GTA   nikdy úmyslně nepřejeli   nevinného civilistu? Potom si   neumíte hrát. Tady jsou   jenom možnosti destrukce   poněkud bohatší. A   ujetější. Mimochodem,   nešlo přitom jenom o   vyšinuté násilí, celá hra   byla prošpikovaná humorem,   Pravda poněkud černým.
Na film, podle téhle   brutality jsem se tudíž   docela těšil. Přestože ho   točil jistý Uwe Boll. O něm   jsem toho věděl spoustu z   doslechu, ale…Ano dosud jsem   neviděl jediný jeho film. I   když jejich hodnocení   lecčemu napovídá, já si   rád utvářím vlastní   názor. Ke své škodě,   často.
Úvodní   ztvárnění událostí z 11.   září 2001 mě nechalo zcela   chladným. Ne nesmál jsem se.   Ale také se necítil   uražený z toho, že je to   nevhodné parodizování.   Navazující představení   hlavního hrdiny je neskonalá   nuda. Přesto je zdejší   Postal Dude docela sympaťák.   Pohovor je potom jedna z   nejtrapnějších scén   celýho filmu. Pak to mělo   kupodivu spíše vzestupné   tendence. Obzvlášť od   první Postalovi oběti a jeho   připojení se k Daveovi. Na   jejich sexy plán s holkama v   military bikinách s   hakenkreuzem na pažích se   docela fajn koukalo. Ono   vůbec momenty v „Malém   Německu“ se asi nejvíce   přiblížily mým   představám o nenáročné   zábavě. Kdo že za to   může? Překvapivě Uwe Boll.   Ne kvůli výborné režii či   kvalitnímu scénáři,   nýbrž prostě proto, že   sám sebe obsadil do   role…sebe. Jeho arogantní   inkarnace, chlubící se   vychytralým financováním   svých filmů mě upřímně   pobavila. A konfrontace s   Vincem Desim? Kouzelná .   Škoda jen, že těchto pár   minut mě jako jediných   opravdu rozesmálo, jen o pár   okamžiků později   následující masakr   neviňátek byl naprosto   zbytečný.
Ještě   něco málo ke kladům –   prostředí městečka   Paradise, přítomnost   „Usámů“ (rozuměj   klasicky fousatých arabášů   s klasickýma turbanama),   Dudeho psa, velké malé   otravné „hvězdy“ či   kočky jako tlumiče   příjemně na předlohu   odkazují. Taky posledních   asi dvacet minut je jeden   velkej krvavej masakr, který   i přes poněkud mdlé akční   scény celkem svižně uteče,   těžko říct, proč   vlastně…Daveovi   přisluhovačky a hlavně   kavárnická holka jsou celkem   sexy a Zack Ward je   překvapivě frajer a velkej   sympaťák. A to v rádiu   probíhající apokalyptické   finále je skutečně epické   a závěrečná scéna s   Bushem a „Sammym“ má   nemalý potenciál stát se   skutečně kultovní.
A teď to horší.   Předně Boll je naprostej   lempl. Scénář je jedním   slovem sračkoidní. A ta   režie? Škoda mluvit –   pokud je scénář slušnej,   herci zvládají, kameraman   pustí svojí mašinku,   střihačům neujede ve   střižně ruka a tak dále,   jsem přesvědčen, že i   průměrnej režisér (myslím   spolehlivej rutinér bez extra   talentu) z toho dokáže   vytřískat minimálně   slušnej film. Toť můj   skromnej názor. Když jsem   tudíž viděl Bollovu práci,   měl jsem často dojem, že   snad i já, bych tomu dokázal   vtisknout nějakou osobitost,   nějakej řád, spád, smysl   či zábavnost. Boll točí   stylem, který mi až   připomíná domácí video a   teď nemyslím jeho kladné   stránky ale to, že vás, či   vaši rodinu bavit budou,   souseda už těžko (pokud   nemáte malé děti a on není   pedofil), diváky v kině/ u   TV? To snad ne… Přitom pár   záchvěvů něčeho,   nestydím se říct   kvalitního, se objeví (i   když to dost často i na tom   domácím videu…), jak to?   Uwe si skočil na oběd a   během jeho pauzy zbytek   štábu tvořil něco   hodnotného? Nevím. Nejsem   ten pravej, kdo by dokázal   hodnotit práci režiséra,   nevím co tohle povolání   vlastně přesně obnáší,   ale bezpečně vím, že to,   co dělá Boll to není.
Kontroverze. Film se   snaží co nejvíc šokovat a   co nejvíc lidí (američanů)   nasrat, ať už jde o letecké   útoky, masakr dětí, nebo   sejmutí kočáru s miminem.   Mám ale dojem, že se mu to   vůbec nedaří, z   jednoduchého důvodu.   Všechno je to totiž okatě   prvoplánované a hlavně   totálně mimo. Jediná z   těchle kontroverzí nemá k   „příběhu“ absolutně   žádné pojítko. Kdyby tam   výše jmenované (a nejen to)   vůbec nebylo, o snímku by se   tolik nevědělo, ale   rozhodně by mu to prospělo.   Jsou zde i kontroverze, které   mě bavili – „nacistické   zlato“, vztah Bush/Usáma,   přednáška na téma motivace   podřízených, „Vy jste   americká vláda?“ či   obvinění vlád Číny a   Indie z…
Výsledné   resumé? Lepší, než se   zdálo, horší, než jsem se   odvážil doufat a i přes   mé nepříliš vysoké   hodnocení je tu jistý   potenciál, že až budu mít   pár promile, tak to pustím   bandě podobně momentálně   dobrého vkusu prostých   přátel a MOŽNÁ se budeme   královsky bavit…Nebo si   radši pochčijeme pár   otravných vidláků ve   virtuální realitě Postalu   2jky…
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Ve své podstatě až   zajímavý film:) Málokdy se   sejde tak obdivuhodný   režijní antitalent s tak   pramalou soudností, ohromnou   drzostí, arogancí a ještě   k tomu poměrně solidním   rozpočtem (přeci jen je   vidět, že to nestálo deset   tisíc dolarů). Postal je   fascinující už z toho   hlediska, že v něm Boll   prvně ve své kariéře není   jen filmařsky neschopný, ale   současně je i okatě   namyšlený. Na druhou stranu   se mu v Postalu čas od času   skutečně podaří vstřelit   nějaký povedený vtip   (třeba hledání klíčků mi   přišlo jako roztomilý   nápad). Samozřejmě   většinu času vládne   trapnost a naprosto nesmyslný   průběh děje, je to ale (i   na Bolla) tak přepálené a   absurdní, že to vlastně   docela dobře uteče…
demon.cz
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.2.2009
pozor na srdeční příhodu
No to je tady síla.
Ne   všechny filmy Uweho Bolla   byly vyložené kraviny,ale   tohle tedy fakt přehnal.
Při sledování tohoto   veledíla se o mě pokoušely   mrákoty.V podstatě jsem to   celkově nějak nepobral.
Viděl jsem,zvracel jsem   !
Pro hardcore   vyznavače Uweho Bolla   povinost.
Pro ostatní   pouze na vlastní nebezpečí.   :-)
OverShockTV
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2014
Bláznivě, cvaknutý film.
Film Postal dokonale slaďuje   se stejnojmennou hrou, kterou   jsem hrával dřív. Výborní   herci tomu dávají šmrnc. U   tohohle filmu jsem se nasmál   fakt hodně. Bohužel film   nemá český dabing, takže   se budete muset spokojit se   slovenštinou. Jinak rozhodně   doporučuji pro ty, kteří se   chtějí zasmát s kamarády u   nějakého filmu ve stylu   Scary movie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih89700minih89700Pařba na třetí (2013) 
The Hangover Part III. n
minih40513minih40513Tobruk (2008) 
Tobruk n
minih12662minih12662Mlčení jehňátek (1991) 
The Silence Of The Lambs n
minih158097minih158097Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 
Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw n
minih27118minih27118Nepolíbená (1999) 
Never Been Kissed n
minih44394minih44394Diabeł (1972) 
Diabeł n
minih142647minih142647Co se z nás stalo (2015) [DCP] 
Sorgenfri n
minih71633minih71633Vendeta (2011/1) 
Vendeta n
minih42382minih42382Potomci lidí (2006) 
Children of Men n
minih154072minih154072Alfa (2018) 
Alpha n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama