Zari
ohodnotit

Panenská královna [TV minisérie]

The Virgin Queen

Další název:
Kráľovná Alžbeta I.; Elizabeth I: The Virgin Queen
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
240 minut, čtyřidílný (ČT: dvoudílný)
„Příběh ženy, která se provdala za svou zemi a učinila ji šťastnou.“

Komentáře k filmu Panenská královna

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Skvělé!
Viděla jsem jenom   originální verzi a protože   jsem velká milovnice   historie, byla jsem   uchvácena. Krásné dobové   kostýmy, nádherná hudba,   výprava, úžasné herecké   výkony. Anne - Marie Duff   sice není atraktivní typ   herečky, ale dle mého   názoru jedna z   nejtalentovanějších z celé   Velké Británie. Příjemně   mě překvapil i do té doby   pro mě neznámý Tom Hardy   jako Robert Dudley a už po   několikáté mě   přesvědčil o svém velkém   talentu skotský herec Hans   Matheson, jehož role byla dle   mého názoru jedna z   nejtěžších. Ostatní herci   skvěle sekundovali. Tato   verze mě zaujala víc než ta   taktéž z roku 2005, kde   hraje Helen Mirren a Hugh   Dancy.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Jeden z mnoha zářných   příkladů, jak si vážit   svých dějin a těch, kdo je   pomáhali utvářet. Zatímco   my už čtyřicet let hnípeme   na shnilém vavřínu   burleskní popěvkové   záležitosti jménem   "Noc na   Karlštejně", Britové   neúnavně oblékají svou   historii do nových a nových   kabátců a k jejich   předvádění si vybírají   jen ty nejlepší nositele, a   proto nebyl důvod se bát,   že by, byť televizní   Panenská královna, porušila   dobré tradice. Nepočítala   jsem však, že průřez   vládou obdivuhodné   panovnice, jakož i   celoživotní láskou mezi ní   a Robertem Dudleyem, okouzlí   až takovou měrou. Má   poklona směřuje především   k Anne-Marie Duff, která   svým projevem i osobností   stírá hranice mezi krásou a   ošklivostí a nechává   promlouvat jen majestát a   upozaděnou lidskou touhou po   štěstí, k tomu jí   dopomáhá protestantský   Bůh, Tom Hardy a nebeská   hudba a jen díky tomu znám   vítěze nejromantičtější   platonické lásky všech dob,   a ať už historické prameny   v případě jejich   tělesného souznění mlží,   nebo mu dávají za pravdu,   má romantická duše bere jen   Giedroycovu variantu. Bůh   ochraňuj královnu!
usov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2009
usov
tenhle film je FAKT FAKT   uzasnej!!!! jinak to ani nejde   ja sem naprostej blazen do   historie hodne me zajima rod   tudorovcu ale tenhle film se   mi nelibi jen kvuli me zalibe   ale kostymy herci proste   vsecko je uzasny skvelej film   o alzbete I a ze zacatku i o   jeji sestre Marii vsem   doporucuju nejen tem kdo   miluju historii

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

18:15 - 19:00

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

27 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama