Zari
ohodnotit

Pan Bezchybný

Un homme idéal

Další název:
Pán Bezchybný (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2015
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
7.1.2016
„Nikdy nepracuj s mrtvým mužem...“

Komentáře k filmu Pan Bezchybný

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2020
Po začátku filmu jsem se   nemohl zbavit dojmu, že jsem   podobný film nedávno viděl.   Pak mi svitlo, šlo o   "The Words" s   Bradley Cooperem. Naštěstí   příběh po půl hodině   odbočil z konverzační   slátaniny a změnil téma na   poměrně slušný thriller.   Problém plagiátorství je   starý jako samé lidstvo a to   nejenom v literatuře. Ve   druhé části filmu se   psychická stránka mysli   mladíka změní a začne   jednat nepředloženě. Jeden   průšvih ho žene do   dalšího a není nikde vidět   výchozí řešení. Režisér   dobře vystihl trýznivou   atmosféru a pocity Mathieuho   zahnaného následky svých   činů do kouta. Výkon   hlavního představitele   (Pierre Niney) více než   slušný.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2019
Co je plagiátorství ví   především vysokoškoláci.   Tedy alespoň podle   mediálního dění. Ale co   spisovatelé? Máme tu další   příběh tentokrát o   mladíkovi majícího sen se   stát slavným spisovatelem.   Ale nějak mu to nejde.   Rozhodne se tak k činu,   který bude mít pro něj   dalekosáhlé následky. Za   své použije nikdy nevydané   dílo již zemřelého autora.   A sláva a uznání je tu.   Dlouho však netrvá.   Zajímavý thriller mající   schopnost pomaloučku budovat   atmosféru za neustálého   držení mírného napětí.   Vývoj směle vyvolává   zvědavost co bude dál a jak   to vlastně celé dopadne.   Říká se, že je   francouzský režisér Yann   Gozlan hodně ovlivněn   Alfredem Hitchcockem a po   zhlédnutí snímku se dá   říct, že na tom něco bude.   Trýznivá atmosféra, jaká   je známá právě u   Hitchcocka, je i zde od   začátku do konce. Gozlan   dokázal proniknout do   psychologické stránky onoho   mladíka toužícího po   slávě a uznání naprosto   dokonale. Výrazy obličeje   jsou důkazem utrpení a   zmatku, jakými mladík trpí,   když se dostane do spoustu   slepých uliček. To už je   však herecký výkon Pierra   Nineyho, který byl pro tuto   roli jasnou volbou. Snímek   má mnoho pozitivních prvků.   I dramatické a romantické   dění má svojí   důvěryhodnost. Vše pospolu   souběžně funguje od první   do poslední scény. Konec je   sice od začátku známý, ale   ona myšlenka se projeví   právě až na konci. Dojde k   uznání na pozadí vymazání   své identity nebo vše zmizí   jako on před výkladní   skříní knihkupectví? Tady   už musí rozhodnout samotný   divák. Snímek má svůj   potenciál i když žánrově   není jen tak pro leckoho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War

Bret McKenzie

McKenzie Bret

Naposled navštívené:
Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War

Bret McKenzie

McKenzie Bret