Zari
ohodnotit

Pád do tmy

The Descent

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
99 minut
„Bojíte se tmy? To budete...!“
Popis / Obsah / Info k filmu Pád do tmy
Amatérská sportovkyně Sarah (Shauna MacDonald) přišla při autonehodě o manžela a o svou malou pětiletou dcerku. Až po dlouhé době ji přemluví její přítelkyně, aby se trochu odreagovala a jela s nimi prozkoumat podzemní komplex jeskyní. Tyto jeskyně ještě nikdo nikdy nezkoumal. To si však Juno (Natalie Mendoza), která vše naplánovala,nechala pro sebe.

Řekne jim to až poté, kdy jsou zavaleny skálou a jsou nuceny hledat z podzemí jinou cestu ven. Ostatní jsou také velmi zdatné sportovkyně a tak se nezastavují před žádnou překážkou. Podle různých stop však zjišťují, že už tady před nimi přece jen někdo byl a vypadá to (podle starého nalezeného vybavení), že asi tak před sto lety.

Záhy také nastanou problémy. Holly (Nora-Jane Noone) si dost ošklivě zlomí nohu a také to vypadá, že je někdo sleduje. Díky infrasvětlu objeví na zemi v jedné jeskyni také stovky zvířecích koster a kostí. Zmocní se jich panika a snaží se co nejrychleji utéct.

Zaútočí na ně podivný bílý tvor podobný člověku, který zabije zraněnou Holly. Pak přichází útok dalších bílých zrůd, které Sarah a spol. rozdělí. Juno, která se brání cepínem, zabije nechtěně a v afektu Beth (Alex Reid). Ostatní jsou rozděleny. Sarah je sama a Sam (Myanna Buring) a Rebecca (Saskia Mulder) jsou spolu. Ty jsou však záhy zabity.

Podivní bílí tvorové reagují jen na zvuk, jsou úplně slepí a loví jen podle sluchu jako netopýři. Protože jsou tu i kostry lidí a také dalších zvířat, je zjevné, že musí někudy chodit ven a lovit tam. To je šance pro Sarah a Juno, které se spolu setkaly a pokračují v hledání východu dál společně.

Musí však odrazit další velký útok bílých zrůd, při kterém je brutálně zabíjejí cepíny, ale i holýma rukama. Po útoku Sarah, za zabití Beth, sekne Juno cepínem do nohy a bílé zrůdy dílo dokonají a zabijí ji. Sarah utíká dál, spadne a po ráně do hlavy je v bezvědomí. Má halucinace a pak se jí zjeví její malá mrtvá dcerka.

Poslední záběr filmu je na fotku šesti kamarádek, kterou pořídili dříve, než se vydaly do jeskyně.


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Pád do tmy
Šestice kamarádek před rokem prožila tragédii, ale nyní se opět vydávají za novým dobrodružstvím do systému jeskyň. Uvolněné kameny zablokují cestu ven a v děvčatech se probudí pud sebezáchovy. Rozdělí se a každá hledá východ z uvěznění. Aby byla hrozná situace ještě horší, narazí na nestvůry, které jsou přivyklé tmě a které bez přestávky na dívky útočí...

Zdroj: Axocom


Popis / Obsah / Info k filmu Pád do tmy
Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při skalním sesuvu zatarasily jediný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totální boji s nepopsatelno hrůzou, která útočí bez varování... znovu a znovu a znovu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

34 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama