Zari
ohodnotit

Pád Berlína II

Paděnije Berlina II

Další název:
Padeniye Berlina (2-r seria) / The Fall of Berlin, Part Two
Žánr:
Země:
Rok:
1949
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
10.11.1950

Komentáře k filmu Pád Berlína II

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.1.2014
Propagandistický snímek 2.   dílem pokračuje bitvami a   postupem na Berlín, kterého   také dosáhnou. Ztvárněné   osvobození jednoho   koncentračního tábora   uráží i samotnou trapnost.   Mnohé bitevní scény   vypadají velkolepě a   výpravně. V některých se   viditelně jeví i modely a   miniatury s namalovanými   kulisy v pozadí. To se však   používalo i v jiných   snímcích, takže se nejedná   jen o výsadu tohoto počinu.   Postup vojáků a styl boje   budí úsměv. Vlastenecké   oplakávaní mrtvých vojáků   nijak na tento výtvor   nepřekvapí. Hitler dál   přiblble křepčí, zato   Stalin se objeví na scéně   velice málo. Na konci snímku   však září, že by mu i   Ježíš záviděl. Na dobu   vzniku byla nenávist k   fašismu ještě stále   ohromná, proto se nelze divit   skutku, jak byli Němci   ztvárněni, ale takové   vyzdvihovaní Stalina už   opravdu překračovalo   všechny meze. Tento výtvor   skutečně už dnes pouze   slouží jako názorná   ukázka zhovadilostí a   zneužívání filmu k   obrovské lživé propagandě.   "Sláva Stalinovi, který   skrz plameny války směle   vedl sovětský lid. Aby jak   větry jarní, jak bouřky,   mohl nakonec v Berlíně   zvítězit." Po americku:   NO COMENT.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Já dal pětku.
Z filmu nemůže mít dnešní   divák jiné pocity,než   rozpolcené. Ti co film   točili svojí profesi   ovládali a to je na něm   vidět.
Horší je to s   dějem...
Když jsem   film(budu mluvit o filmu,ne o   dvou..v podstatě jde o dva   díly vzniklé   přestřižením jednoho   filmu)viděl poprvé,smál   jsem se od začátku až do   konce. I když jde o vážné   věci...smíchu se prostě   neubráníte.
Namátkou hned první   scéna: Dětičky si krásně   hrají na socialisticky   rozkvetlé louce a paní   učitelka jim říká: děti   dohrajte si jdeme na exkurzi   do ocelárny...A děti "   jůůů do ocelárny..."   A za malou chvilku již dítka   nechráněněně pobíhají   mezi tavícími pecemi,kde   právě hlavní hrdina Aljoša   Ivanovič vytvořil světový   rekord v tavbě... Brrrr   :-)))
Krutý válečný   osud pak zamilovanou dvojici   rozdělí a nasraný Aljoša   se prokosí tisíci mrtvých   nácků až do Berlína,kde   vyvěsí vlajku na špičce   Reichstagu a se svojí   milovanou Nataškou se shledá   ...světe div se, v davu   vítajícím osvoboditele   Generalissima Stalina.   Nataška vyloudí od   Visarionoviče polibek a pak   už patří jen svému   Aljoškovi.
Kapitolou   sama pro sebe je vykreslení   německých generálů a   samotného Hitlera. Tvůrci z   nich udělali partičku   neškodných   trotlů,prolezlých těmi   nejhoršími vlastnostmi. To   konec konců zas tak   nevadí,ale v dnešní době   to působí dosti   kontraproduktivně. Spíš je   vám Dolfa líto :-))
Naopak herec hrající   Stalina raději moc nehraje a   většinu času jen pózuje a   ukazuje,jak to Generalissimovi   sluší.
Nee fakt   nechci nikoho odradit. Když   budete tenhle film držet v   ruce pusťe si   ho,neprohloupíte. Takhle   královsky se jen tak u   něčeho nepobavíte...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama