Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný muž
Náruživý vynálezce Jack Griffin objeví drogu, která činí člověka neviditelným. Preparát však změní i jeho duši, pod vlivem omamných prostředků propadne nebezpečné touze po moci. Sám a nahý - jakýkoliv kousek oděvu by ho prozradil - bloudí anglickým venkovem a páchá zločiny, až je konečně zneškodněn. Ve chvíli smrti se opět zhmotní, a tak se objeví jeho tělo, zatímco jeho duch mizí.
Film podle románové předlohy H.G. Wellse těží z umění Claude Rainse, z obskurního humoru scénáře R.C. Sheriffa a Philipa Wylea a samozřejmě také ze speciálních efektů Johna P. Fultona.
Neviditelný muž je po Frankensteinovi /1931/ druhým velmi úspěšným filmovým hororem režiséra Jamese Whalea.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný muž
POZOR SPOILER

 Sněhovou vánicí kráčí postava směrem do Ipingu. Zde je hospoda „U lví hlavy“ a v té je až příliš veselo. Ovšem jen do okamžiku, kdy sem postava vstoupí.
Není jí vidět obličej, je omotán hadry a na očích jsou tmavé brýle. Host si přeje pokoj a dostává jej. I s večeří, kterou mu nese majitelka, paní Jenny Hallová. 
Někde zcela jinde se mladá dívka Flora obává o osud svého mládence Griffina. Jeho zaměstnavatel a Flořin otec však tvrdí, že o něm neví. A už je to měsíc, co zmizel. Doktor Arthur Kemp se jí hned nabízí jako náhradník, ale je odmítnut. 
Postava má jiné starosti. Z pokoje v hostinci si udělala laboratoř, na hostinskou řve a tác s obědem jí vyrazí z ruky. Ta to žaluje svému muži Herbertovi a ten na postavu nastartuje. Chce i peníze co zde podivín dluží. Ten jej však srazí ze schodů.  
Proto je přiveden strážník Jaffers. Ten i s dalšími vejde do pokoje a otravuje. Postava si sundává hadry z obličeje paruku a šaty a ukáže se, že je neviditelná. Strážník prchá i ostatními. Ale pak se vrací zpět, a pro změnu prchá neviditelný, a to oknem. Venku vyvádí skopičiny po celé vesnici. 
Doktor Cranley s Kempem pátrají v Jackových věcech, ale ten všechny stopy zničil. Najde se jen známka toho, že asi použil Monocan. Tento prostředek vybělí naprosto vše.  
Kemp slyší v rozhlase hlášení o podivnostech v Ipingu, ale to už je Jack zde. Poví mu o svém vynálezu. Nejprve to byl jen pokus, ale pak si Jack uvědomil, jakou tím získal moc. A on toho chce využít, ale potřebuje viditelného společníka. A vybral si Kempa. Jejich první akce je návrat do Ipingu pro knihy a deník, který tam Jack nechal.
Zde zrovna probíhá vyšetřování obyvatel a vyšetřovatel jim nevěří. Má je za lháře, blázny a podvodníky. Neviditelný mu předvede, kdo je tady podvodník a zabije ho. Pak i s Kempem, knihami a deníkem odjíždějí.  
Policie je na nohou a pátrá se kde se dá. Všude v okolí se vysílá varování. A vystrašený Kemp volá Cranleymu. Jeho hovor zaslechne Flora. Kemp volá i pro policii a strážník slibuje, že někoho pošle.  
Nejdříve se zde ale objevuje Crovley s dcerou. Ta se s Jackem setká o samotě a on tvrdí, že to dělal pro ni, aby byl slavný a získal peníze. Ona jej láká zpět na cestu slušnosti a slibuje, že otec pomůže s léčením. Jenže Jack už je příliš vtažen do své vize vládce světa. Do toho přicházejí policisté. Jack posílá Floru pryč, ale slibuje návrat. A také pomstu Kempovi. Sám se policistům postaví a dělá si z nich legraci. Samozřejmě jim uteče.  
Policie vyzvídá, ale Crovley neprozradí vůbec nic. Vše vyžvaní Kemp a policie tak již ví, kdo je neviditelný. Ten shazuje své pronásledovatele do propasti, omráčí železničáře, čímž vykolejí vlak. Také rozhazuje ukradené peníze. 
Policie připravila velmi důmyslnou past, ze které nelze uniknout. Dokonce lstí chrání Kempa. Ale to jim nevyjde a Jack ho dopadne a pustí v autě ze skály.
Policie čeká marně. Jenže pak přichází sněžení a do toho ještě farmář který hlásí podivnost ve své stodole. Ta je ihned obklíčena a nastává okamžik pravdy… 
  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný muž
Oslňujúci filmový debut slávného Clauda Rainse, ktorý bravúrne ztelesnil tajomného lekára, jemuž sa podarilo objaviť sérum neviditeľnosti.Maskovaný bandážou a čiernými okuliarmi, Rains prichádza na Anglický vidiek , aby utajil svoj ohromný objav. Rovnaké sérum , ktoré mu umožnilo stať sa nevyditeľným , v ňom vzbudzuje nutkanie páchať čím ďalej tým strašnejšie zločiny .Majster hororov James Whale natočil film podľa románu H.G.Wellesa , ktorý ďaleko predbehol svoju dobu a dodnes zostáva nezabudnuťeľným mílnikom svetovej kiinematografie .


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Neviditelný muž
Při vědeckých pokusech se jeden z vědců stane neviditelným. Avšak stává se také vyšinutým a terorizuje okolí jako neviditelný vrah.


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Abbott and Costello Meet the Invisible Man (1951)

 Abbott and Costello Meet the Invisible Man (1951)
Abbott and Costello Meet the Invisible Man n
 
Žánr: komedie / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Charles Lamont

(pokračování)

The Invisible Man's Revenge (1944)

 The Invisible Man's Revenge (1944)
The Invisible Man's Revenge n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Ford Beebe

(pokračování)

Invisible Agent (1942)

 Invisible Agent (1942)
Invisible Agent n
 
Žánr: dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Edwin L. Marin

(pokračování)

The Invisible Man Returns (1940)

 The Invisible Man Returns (1940)
The Invisible Man Returns n
 
Žánr: drama / horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe May

(pokračování)

The Invisible Woman (1940)

 The Invisible Woman (1940)
The Invisible Woman n
 
Žánr: komedie / sci-fi / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: A. Edward Sutherland

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Anakonda - konec mýtu?

10:40 - 11:30

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10