Zari
ohodnotit

Nespavost [TV film]

Rok:
2009
Délka:
75 minut
„Hana Maciuchová v hlavní roli hořké komedie o tom, jak bývá těžké odpustit rodičům. Film byl oceněn televizní cenou Elsa 2010 za nejlepší původní televizní dramatický pořad.“

Komentáře k filmu Nespavost

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2021
Tenhle film a komentář jsem   si vybral záměrně jako hold   včera zemřelé skvělé   herečce a opravdové dámě   paní Haně Maciuchové.   Televizní film natočený v   ostravském studiu ČT je o   vztazích uvnitř jedné   "obyčejné" rodiny.   Příběh samotný není   nikterak mimořádný ale je   dobře obsazený.   Nejzajímavější je ale na   něm právě to jak vysoko   svým výkonem Hana   Maciuchová převyšovala i   tak dobré herce jako   Bořivoje Navrátila,   Vladimíra Javorského, Jana   Vondráčka nebo Pavla   Řezníčka.
Tahle   paní bude před kamerami   hrozně moc chybět!!!
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2010
hereckým koncertem h.   maciuchové v roli matky je   především film nespavost.   snímku nespavost rozhodně   nechybí ani snadno i lehce   uvěřitelný základ pro   psychologické vykreslení   všech dalších   zúčastněných a skvěle   odehraných rolí, což mu   tím dává své   neoddiskutovatelné   poselství. nespavost ale na   druhou stranu oplývá až moc   kolísajícím rytmem,   proměnlivou dynamikou ve   stavbě celku a několika   nedořešenými bočními   liniemi. nespavost ale i přes   své chyby dokáže zaujmout a   to jí dává velkou šanci   uspět v kategorii   nejlepších snímků zlatého   středu světové   kinematografie.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2012
Zrovna jsem dokoukal tuto tzv.   hořkou komedii. Mně to zase   tak k smíchu nepřipadalo,   protože i ty   nejobyčejnější věci   života jsou důležité,jen   si to neuvědomujeme.   Samotnému mi to hodně   připomnělo.Paní Hana   Maciuchová bylo báječná,   ale i ostatní, Klára   Melíšková a Petra   Špalková.Krásná hra, ale   dost krutá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama