Duben
ohodnotit

Neslušný návrh

Indecent Proposal

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
5.8.1993
„Manžel, manželka, milionář a nemorální nabídka.“
Popis / Obsah / Info k filmu Neslušný návrh
Mladí manželé David a Diana Murphyovi jsou milenci, přátelé i partneři. Zdá se, že je nic nemůže rozdělit. Jsou si oporou, i když hospodářská recese zničí jejich naděje a přivede je na pokraj bídy. Zlom přichází, když se rozhodnou riskovat a pokusí se získat peníze v hernách Las Vegas. Po prvním úspěchu zapomenou na opatrnost a prohrají veškeré úspory. Milionář John Gage je Dianou uchvácen a nabídne manželům milion dolarů za jedinou noc s ní. Po dlouhém váhání manželé svolí a slíbí si, že o tom nebudou nikdy mluvit. Domnívají se, že jedna noc sebezapření vyřeší všechny jejich problémy. V Davidovi však narůstá pocit křivdy, zvlášť když zjistí, že se jeho žena nemůže od vzpomínek na onu noc odpoutat a že vysněný dům stejně nezískají zpět. Navíc je tu Gage, který se stal obětí vlastní hry. Zamiloval se a je odhodlán získat Dianu za každou cenu. Žena náhle stojí před rozhodnutím, kterému z mužů dát přednost. Vinou manželovy vzteklé žárlivosti se rozejdou ve zlém a Gage má příležitost získat, po čem touží.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Neslušný návrh
Film Neslušný návrh
ve vás může vyvolat ohromné nadšení či nechuť. Ve mně však zanechal něco velmi silného... je to příběh o zamilovné dvojici, která aby neztratila svůj majetek, se vydává do kasina, aby mohla zaplatit své dluhy. Zpočátku se jim daří, ale nakonec vše prohrají a nic jim nezbývá. Avšak John Gage (Robert Redford) si všimne krásné ženy Diany (Demi Moore) a zamilovanému páru nabídne 1 milion dolarů za jednu noc s Dianou. Manželská dvojice je touto nabídkou zaskočena a připadá jim až absurdní.. . Jenže nabídka se jim stále honí hlavou a nakonec svolí a Diana s Johnem stráví nezapomenutelnou noc.
S manželem se domluví, že o tom již nikdy nebudou mluvit, ale žárlivý manžel psychicky naléhá na svou ženu a to vede až k jejich rozchodu. Mezi tím si však milionář John Gage uvědomí, že na tu noc nemůže zapomenout a začne vyhledávat Dianinu společnost, nakonec mají spolu poměr a manžel Diany David se začne opíjet a ztratí smysl života. Chce si Dianu udržet, ale čím více se snaží, tím více ji ztrácí.
Při jedné dobročinné akci však za Dianou přijde a podepíše jí rozvodové papíry. Ví, že ji ztratil a nechce jí stát v štěstí. John to vše pozoruje z povzdálí a všimne hlubšího citu mezi nimi, rozhodne se, že dá Dianě záminku, aby se k Davidovi mohla vrátit - Nikdy by se totiž ne něj neusmála tak, jak na Davida...
Diana se vrací k manželovi a John Gage je opět sám...
...Jeho peníze nezvítězily nad jejich láskou...


Autor: ajlik

Popis / Obsah / Info k filmu Neslušný návrh
Chudí manželé se vydávají za štěstím do Las Vegas. Tam potkají milionáře, který jim nabídne milion dolarů za noc strávenou se ženou. Po jejím souhlasu se trojlístek ocitá ve víru žárlivosti a zloby.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Víte, co všechno byste byli ochotni udělat pro spoustu peněz? Třeba pro milion dolarů? Mladá manželská dvojice, která se ocitne ve finanční tísni, dostane zvláštní nabídku od výstředního milionáře - za noc strávenou s novomanželkou je ochoten zaplatit milion dolarů. Manželé v podání Woodyho Harrelsona a Demi Mooreové mají nelehkou volbu... Jejich rozhodnutí nezůstane bez následků na jejich společném životě - od reziséra Adriana Lynea ale nečekejte hluboké psychologické sondy, spíše příjemně odlehčený a dobře profesně zvládnutý film.

Autor/Zdroj: /DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Neslušný návrh
Americký režisér Adrian Lyne už ve svém tanečním snímku Flashdance dokázal. že umí vyjit vstříc diváckému vkusu až na samotnou hranici kýče. Snímky 9 l/2 týdne a Osudová přitažlivost potvrdily, že je mu vlastni elegantní klouzání po povrchu věcí třpytivě reklamním způsobem, zatímco film Jakubův žebřík přes svou rozporuplnost naznačil, že Ly-neovi nescházejí ambice vypovídat i o závažnějších problémech. Režisérův nový snímek Neslušný návrh (1993) je brilantní variací na téma ryzího kýče, ovšem ve stylu "A" kinematografie. - Mladí manželé David a Diana Murphyovi se do-stanou do finančních problémů. Velmi nejistou možností, jak rozmnožit skrovný majetek, je pokus o průnik do mámivého světa lasvegaských heren. Tady se baví miliardář Gage, proslulý výstřední sukničkář, jehož zaujme Dianin nenápadný půvab. Nabídne manželům, že zaplatí milion dolarů za jedinou noc s počestnou ženou. Po trýznivém váhání dvojice svolí; věří, že jejich láskou nemůže nic otřást. Jedna noc sebezapření vyřeší jejich problémy, a vysněný dům bude navždycky patřit už jen jim. Manželé si slíbí, že o tom, co se stalo, nebudou nikdy mluvit. ~ Davidovi však postupně roste pocit křivdy, zvláště když zjisti, že jeho žena se .od vzpomínek na onu noc nemůže odpoutat. Miliardář navíc uvízl v tenatech své vlastní hry: zamiloval se a je ochoten vytouženou ženu získat za jakoukoli cenu. Diana musí volit mezi dvěma muži; není to zdaleka tak jednoduché, jak se zdálo na počátku... - V červené knihovně stokrát omletý příběh trojúhelníku vztahů milionáře, chudé Popelky a počestného mládence je v Lyneově podáni , pravou esencí pokleslosti, již poučený tvůrce nabízí publiku s rafinovanou ote-vřeností. Přitažlivé "reklamní " balení banálního příběhu ve spojení s hereckým obsazením (Robert Redford, Demi Mooreová, Woody Harrelson) a s přiznanou zásadou všeobjímající hry poskytuje publiku stoprocentně odlehčenou zábavu, v níž přirozeně nelze hledat jakékoli hlubší záměry.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

107 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Varmužovci z Mistřína

04:20 - 04:45

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:55 - 04:55

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10