Zari
ohodnotit

Nekonečný příběh 2

The Neverending Story II: The Next Chapter

Další název:
The Neverending Story 2; Die unendliche Geschichte 2: Auf der Suche nach Phantásien
Rok:
1989
Délka:
90 minut, 86 Německo
Premiéra v ČR:
18.12.1992
„Nová dobrodružství malého Bastiena v zemi Fantazie.“

Komentáře k filmu Nekonečný příběh 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
Máša13
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.8.2023
Tak to byl hodně slabý pokus   o navázání úspěchu   jedničky. Od námětu,   scénáře, výpravy, výběru   herců a jejich výkonů po   snad úplně všechno...Dost   to připomínalo studenský   film podpořený ne úplně   dobrým dabingem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Úspěch snímku vždy láká   natočit pokračování, což   se týkalo i vynikajícího   Nekonečného příběhu.   Jenže to dopadlo nadmíru   tragicky. Vznikla vzorová   ukázka, jak nemá vypadat   návaznost a touha vytřískat   s námětu další peníze.   Levnost a naivita z výsledku   doslova září a budí   úsměv. Jednoduchý příběh   už tak neokouzluje a tytam   jsou dramatické, či citové   momenty, u kterých jsme tak   tajili dech. Vzniklo zcela   zbytečné dílo, které   ničí představy o říši   fantazie a roztomilost jejích   obyvatel.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2013
Chlapec Bastien se opět   vrací do Říše Fantazie,   které hrozí nebezpečí od   zlé Xaiyde, která ovládá   sny a pohádky a nastoluje   prázdnotu ve Fantazii.   Bastien pomáhá vládkyni   říše a zachraňuje ji před   zničením. S pomocí chlapce   Atreje, psa Falca a   Kamenožrouta odolá všem   úkladům Xaiyde a svět   zachrání. Klasická dvojka   je o dost slabší než   jednička.
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Základní chybou tohoto   snímku je, jak už to u   mnohých pokračování   úspěšných filmů bohužel   bývá, je skutečnost, že   vůbec vznikl. V zásadě   nemám nic proti   pokračováním - pokud mají   (nejlépe též původní)   autoři po ruce kvalitní   scénář, původní obsazení   a také nesmím zapomenout na   dostatečné finanční   prostředky (u fantasy žánru   je to více než potřebné).   Po shlédnutí tohoto sequelu   mám takový pocit, že nic z   výše vyjmenovaného tvůrci   neměli.
Začnu u   výpravy, kostýmů,   efektů... Zatímco o pět let   starší bratříček mě   nadchnul i po pětadvaceti   letech krásným pohádkovým   světem plným   nejrůznějších   fantastických stvoření a   několika úchvatnými   sceneriemi, jeho následovník   předkládá pouze z   povzdálí viděnou   Slonovinovou věž,   ucházející Stříbrné   město s naprosto   nezajímavými obyvateli a pak   staré známé - hrdinu Atreje   v nové (mnohem horší)   inkarnaci, rychlodraka Falka a   naprosto zbytečného   Kamenožrouta. A potom tu jsou   ještě neuvěřitelně levně   působící Giganti, tuctová   čarodějnice (no...občas jí   to docela sluší :-) a   otravná postavička jménem   Nimbly. Prostředí jsou velmi   chudá, nezajímavá a je jich   překvapivě velmi málo. K   tomu musím zmínit ještě   některé nepříliš   povedené speciální efekty a   průšvih začíná...
Co se týče hereckého   obsazení, tak   předcházejícího   dobrodružství se zúčastnil   snad jenom ne až tak   podstatný knihovník   Koreander. Což je opravdu   špatné...Přitom   nepopírám, mladý Jonathan   Brandis má díky zářivě   modrému pohledu nakročeno   dobře, nové Atrejovo   zjevení nepotěší, ale   není vyloženě rušivé,   chce si to na nově obsazené   hrdiny jenom   zvyknout...Jenomže proč   vlastně, když mi vůbec   nepřirostli k srdci?   Průšvih pokračuje.
A   za to může právě   scénář, potažmo příběh   vůbec. Pokud jste viděli   jedničku, tak víte, co opět   postihlo říši Fantazie.   Místo hrozné Nicoty je to   nyní děsuplná Prázdnota.   Ach, ta invence, byl jsem   skutečně až neskutečně   dojat! To by však nebylo   nejhorší. U dobrodružného   příběhu tohoto typu se   potřebuji s hrdinou alespoň   trochu sžít, ale v   případě Bastiana se mi to   vůbec nepovedlo. Promiňte,   že to tak řeknu, ale ten   kluk se chová tak trochu jako   debil. Tedy pokud tím jeho   jednáním tvůrci nechtěli   říct, že desetiletý   chlapec, který přišel o   matku jí začne hledat v   prvním stvoření ženského   rodu, které se objeví v jeho   blízkosti (a vůbec mu   nevadí, že se snaží   zlikvidovat celý svět   Fantazie i jeho samotného).   Ok, ale co potom to jeho   neschopnost si sundat opasek   neviditelnosti, když ho   nevidí?! A potom to dementní   stavění schodů skrze Orin.   Proč je, d pr... staví po   jednom?! Pokud byly nápady na   přání vyčerpány, měly   udělat menší zásobník na   Bastienovi myšlenky a tento   nemusel působit jako   retardovaný. Průšvih tedy   stále pokračuje.
Navíc se to všechno   děsně táhne, přitom je to   naprosto přímočaré a   žádné vedlejší linky se   zde neobjevují, v podstatě   se, narozdíl od originálu   nedočkáme ani žádného   velkého putování - jedna   jízda na Falkovi a jsme v   hlavním sídle zlodcery   (sestry zlosyna), 5ti   sekundové putování a jsme   opět ve Stříbrném městě   (a kam se vlastně poděla   všechna ta kyselina?!). Ach   jo, průšvih je dovršen.
Přesto je tu pár   maličkostí, které mi   brání, tento snímek úplně   zavrhnout. Předně je to   celkem svižně odsýpající   finále, otec čtoucí si   synův příběh (a to jeho   noirové vyšetřování, kam   se vlastně poděl...to byl   vtip:-) vražda přítele,   včetně následné výměny   jeho života za vzpomínky na   matku (nejsem žádný sadista   ale přeci jenom - to se   přece v dětské fantasy,   navíc kladnému hrdinovi, asi   moc často nestává) a potom   jeden fakt, který mi brání   býti objektivnějším -   tuhle věc jsem viděl od   svých cca 6ti do 12 - 14 let   alespoň desetkrát a vždy se   dobře bavil. Dnes se mi   hůře chápe proč, ale   možná je to zčásti tím,   že dětská fantazie   dokázala té filmové   Fantazii leccos odpustit, což   mé vědomí, zastřené   každodenními problémy a   starostmi už dnes zřejmě   nezvládá...
LenC2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Opět se mi potvrdilo , že   někdy by druhé díly neměli   ani vzniknout díky možnosti   nepřeberné množství   fantazie, kterou toto téma   fantasy nabízí by se daly   dělat větší filmy a v   tomto pokračovaní mi ani   nesedl Bastien , kterého   hrál Jonathan Brandis .   Jednička byla zajímavá i   pro dospělé , ale dvojka je   jen pro děti.
JanaOss
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Nekonečný příběh
Jde o druhou část pohádky   pro větší děti. Je zde   naprostou jedničkou   létající pes a trošku   přihlouplý kamenožrout.   Ovšem děj se mi moc nelíbí   - je v něm trochu moc   takového- toho "bojím,   bojím" Čekala bych   trochu lepší děj. Ale děti   to mají rády a ne jen ty   mé. Z pozice dospělého   říkám - průměr, podle   ohlasu mých děti - mezi 1 a   2
Martin79proqavqis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2008
No nevím...
Po vynikající jedničce   průměrný film. Ne že by to   bylo vyloženě špatné,   naopak, je to docela   koukatelné, ale už to   prostě není Petersen.
Medousek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Po výborném prvním dílu   pouze slaboučký průměr a   pokus o další super   hit.Tento díl jsem viděla   pouze jednou a úplně mi to   stačilo.Srovnávat s prvním   dílem budu pořád a podle   toho tak vypadá i mé   hodnocení.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9876minih9876Kam se poděla sedmá rota (1973) 
Mais Ou Est Donc Passée La 7eme Compagnie? n
minih46147minih46147Suprhrdina (2008) 
Superhero Movie n
minih13855minih13855Nejdelší den (1962) 
The Longest Day n
minih9482minih9482Jedenácté přikázání (1935) 
Jedenácté přikázání n
minih86173minih86173Croodsovi (2013) 
The Croods n
minih67895minih67895Bláznivá, zatracená láska (2011) 
Crazy, Stupid, Love n
minih58585minih58585Legenda o sovích strážcích (2010) 
Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole n
minih114376minih114376Mrcha od vedle (2012) [TV seriál] 
Don't Trust the B---- in Apartment 23 n
minih6269minih6269Dick Tracy (1990) 
Dick Tracy n
minih184769minih184769Sinners in Paradise (1938) 
Sinners in Paradise n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Nekonečný příběh 3 (1994)

 Nekonečný příběh 3 (1994)
Nekonečný příběh 3 n
The Neverending Story III.
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / pohádka
Země: Spolková republika Německo
Režie: Peter MacDonald

(pokračování)

Nekonečný příběh (1984)

 Nekonečný příběh (1984)
Nekonečný příběh n
Die unendliche Geschichte
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / drama / pohádka
Země: NSR / Spojené státy americké
Režie: Wolfgang Petersen

(pokračování)

Reklama