Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Muž se železnou maskou

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Hm, něco jsem asi nepochopil.   Dvojčata se narodila v roce   36. Pak je ,který uvádí   děj do roku 56, ale mladý   Phillip mušketýrům tvrdí,   že má let 22. Tak nevím no.   Dosti pobavily titulky, kde se   neustále píše o Marii   Terezii, ovšem to byla zcela   jiná osoba. Má zde být   Marie Tereza. Nu k filmu   samotnému. Začátek není   špatný, ale pak se to zvrhne   v romantickou plácaninu s   Filipem a Marií. Dost se tu   intrikuje, a to mne hodně   nudilo. Zajímavá verze   příběhu, ale na konci   zbytečně protahovaná, zato   akční.  
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2023
Ludvíku XIII. se s plným   překvapením narodí dva   chlapci. Dvojčata. Jen jeden   z nich však může být   dědic trůnu. A tak… Druhé   filmové zpracování a první   zvukové dalšího slavného   románu ze světa mušketýrů   z pera Alexandra Dumase, je u   nás poměrně neznámé a je   to ke škodě věci. Příběh   je stavěn zcela jinak, což   znamená, že od samého   začátku víme, kdo že je   ten vězeň s železnou maskou   na hlavě, zatímco   pozdější zpracování si   pohrává s jeho tajemstvím   ohledně identity vězně.   Celý koncept příběhu je   svým způsobem stavěn   pohádkově. Je zohledněn   kontrast mezi špatným a   dobrým králem a do toho tu   máme krásnou princeznu,   která přirozeně toho   špatného nenávidí a miluje   toho dobrého. Cesta k jeho   srdci je však pro ni hodně   trnitá, ale máme tady   ještě mistra Colberta a   hlavně naše známé čtyry   mušketýry, kteří se   problematice vřele podívají   na kloub. Nás především   zaujme scéna s dobrým a   špatným králem v jednom   obraze s Louisem Haywardem ve   dvojroli. Téměř to nabádá   k myšlence, jestli se právě   tímto čeští tvůrci v   padesátých letech   neinspirovali ve vytvoření   stejného obrazu s Janem   Werichem ve filmu ´Císařův   pekař - Pekařův císař´   (1951). Plnohodnotný   příběh se v úplném   dramatu nebere. Je odlehčen   jemným humorem, který tak   dobrodružně-romantický   kabát příjemně doplňuje.   Na režijní stoličku usedl   tvůrce nejslavnějšího   Frankensteina či   Neviditelného muže James   Whale, čímž je tento počin   skutečně více než slibný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Muž se železnou maskou (2007)

 Muž se železnou maskou (2007)
Muž se železnou maskou n
Man in the Iron Man
Žánr: animovaný / dětský
Země: Velká Británie


(remake)

Muž se železnou maskou (1977) [TV film]

 Muž se železnou maskou (1977) [TV film]
Muž se železnou maskou n
Man in the Iron Mask
Žánr: dobrodružný / historický
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(remake)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Poppie Nongena

Poppie Nongena
Poppie Nongena

Naposled navštívené:
Poppie Nongena

Poppie Nongena
Poppie Nongena