ohodnotit

Mravenec Z

AntZ

Další název:
Mravec Z (SK) / MravenecZ
Rok:
1998
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
5.11.1998
„Využil šanci a proti své vůli se stal hrdinou.“

Komentáře k filmu Mravenec Z

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Překrásně popsaný život   v mraveništi naprostá   paráda v animaci senzačně   namluveno jak v cs lokaci tak   v originále
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2014
Jeden z opravdu   inteligentních animáků,   který nemá přihlouplý   scénář a není z drtivé   části založený na gazích.   Vtipná svěží podívaná s   mravenčí parodií na lidskou   společnost, velice   originální počin nejen pro   děti. Rád bych slyšel   původní anglickou stopu,   protože je to seznam opravdu   skvělých herců, ale to   někdy příště.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Hodně mě překvapuje, jak v   uvozovkách špatné   hodnocení mravenec z na této   databázi má. Jasně, u   tohohle filmu se děti asi   nikdy moc bavit nebudou. Ale   je třeba vzít na vědomí,   že ne každý animák musí   pro děti být. Mě osobně se   velmi líbí. Nenajdete tu   sice momenty, kdy budete   brečet smíchy (jak je tomu   třeba u shreka), ale když z   s hlase Woodyho Allena   rozebírá své niterní   pocity při kopání hlíny,   je to prostě výborné.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Z
Absolutně nejlepší a   nejzábavnější animovaný   film pro dospělé. Zatím ho   žádný nepřekonal a   stěží se to některému   dalšímu filmu podaří. To   jak Woody Allen jako Z   rozebírá své pocity u   psychiatra mě hodně   pobavilo...ale vlastně je v   tomto filmu super vše!
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2010
Výborný, hvězdně   namluvený animák, jehož   hlavním tématem je   střetnutí idejí   individualismu a kolektivismu.   Protože je to film americký,   logicky jsem čekal morální   vítězství prvního tábora,   ale mile mě překvapila   výsledná plichta, kdy jsme   docela nenásilně poučeni,   že na obou přístupech něco   je, takže tradiční   civilizační omezenost se   tentokrát nekoná. No ale   samozřejmě je to hlavně   dost velká sranda.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Život mravence aneb jak   převrátit řád mraveniště   vzůhu nohama a ještě být   za hrdinu. Námět a podání   bylo vynikající, dabing   výborný. Jen výtku bych   měla u konce. Přišlo mi to   takové nedokončené.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2012
MRAVENEC Z

Skvělý animovaný film,   který sice není vždy pro   děti úplně srozumitelný,   ale je prostě dobrý. Je v   něm možná přespříliš   zdůrazněn sociální aspekt,   kdy jedinec pracující pro   dobro společnosti se stává   její obětí. Většina těch   obyčejných drobných   tvorečků se smíří se   svým osudem a přijímají   bez reptání svůj úděl,   protože mají pocit, že jim   nic jiného nezbývá. Ale   čas od času se najde   nějaký hrdina, který jde za   svým cílem a když mu   pomůže i trochu štěstí,   dokáže neskutečně veliké   věci. Film má svůj poučný   cíl jasně stanoven a tak je   snad i pro děti nakonec   docela pochopitelný. Určitě   patří k tomu lepšímu, co v   tomto žánru vzniklo.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Už nikdy nebudu šlapat na   mravence!!!
Milý   kreslený příběh/putování   o jednom mravenčím   nešťastníkovi s happyendem.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Filmy ze života hmyzu můžou   občas dost nudit. Což tady   problém není. Ne vždy se   můžete s hrdiny totožnit.   Ale Sharon Stone jako   princezna je dost dobrá   představa. No jo nech brouka   žít.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2006
Jedna z nej animaček jakou   jsem kdy viděl, měla velice   kvalitní a vtipnej příběh,   docela hodně momentů pro   dospělé, dnešní animované   novinky už jsou přeplácané   ploché slátaniny oproti   těmto snímkům...
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Úroveň animace sice dnes už   tolik neohromí jako v době   vzniku, na tom ale,   naštěstí, film nestojí.   Svižné a vtipné.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2010
V jednotě je síla.Monotóní   život v mraveništi mu   nesedí.Vydá se nedobrovolně   na cestu z kolonie a objeví   zemy sobě zaslíbenou.Avšak   láska ho vrátí zpět do   mraveniště kde se stává   hrdinou aneb i mravenec má   svůj názor.
Hammer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2007
Dávno před Shrekem   animovaný film, který není   určen pro nejmenší a dávno   před Příběhem žraloka   postavy připodobňované   hercům, kteří jim   propůjčují svůj hlas, a to   nejen v obličeji(jestli jde   říct obličej mravence?:-)),   ale i chováním a mimikou.   Dnes vizuálně nemůže   ohromit, ale dívá se na něj   pořád pěkně.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.5.2019
Zajímavý animák. Celkem   vtipný a zajímavý   příběh. Film je určen   spíše pro dospělé, děti   by si ho asi moc neužily.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51148minih51148Kyklop (2008) [TV film] 
Cyclops n
minih45753minih45753Prezidentova dcera (1999) [TV film] 
First Daughter n
minih41637minih41637Raptor Island: Ještěři útočí (2004) [TV film] 
Raptor Island n
minih50658minih50658Panelák (2008) [TV seriál] 
Panelák n
minih44896minih44896Na vlastní nebezpečí (2008) 
Na vlastní nebezpečí n
minih16055minih16055Podivné dědictví (1972) 
E poi lo chiamarono il magnifico n
minih104916minih104916Máša a medvěd (2009) [TV seriál] 
Маша и Медведь n
minih2854minih2854Amarcord (1973) 
Amarcord n
minih8404minih8404Hogo fogo Homolka (1970) 
Hogo fogo Homolka n
minih31808minih31808Údolí stínů (2002) 
We Were Soldiers n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

77.5 % (212)
8   - veverka-zr
9   - Veronika42
8   - Frolíček
8   - Justik66
7   - Hugin
8   - M.A.G.
8   - ajaajena
7   - Prasoid
8   - PROCESOR
7   - Lienocka22
8   - prvosenka
9   - georginaa
7   - LenC2
6   - 261972
10 - BinLADIN
5   - Langley
7   - enejčel
7   - Karius
8   - mat.ilda
7   - Mlapiska
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155935
Osobností: 643905
Fotografií: 596437
Plakátů: 285703
Obsahů a biografií: 143064

Poslední komentáře

Peklo (2003)

Peklo
Jeden z povedených filmu   Jean-Claude Van Damma. Postava   se pomalu vyvíjí a Van Damm   není nezranitelný. Navíc   život v ruském vězení   není žádná procházka   růžovým sadem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 6 / 10

Stážista (2015)

Stážista
Celkem příjemný, klidný   film, který neurazí. Námět   není špatný, aktuální.   Zpracování se mi ale zdá   poněkud zjednodušující.   Během dvou více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 7 / 10

Této noci v tomto vlaku (1984) [...

Této noci v tomto vlaku
Hodně naivní detektivka s   mladým uchem Lukášem   Vaculíkem hrajícího   naivního vlakového   průvodčího Emila, jehož   osud je kýčovitý až více >

Autor: topipig | Hodnocení: 4 / 10

Křiváci (1967)

Křiváci
Otec se třemi syny,   vyvraždí vojenský konvoj,   který převáží dolary ale   následující cesta, která   je čeká, je dlouhá a není   bez mráčku... Obyčejná B   podívaná bez jedinné   herecké osobnosti...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 7 / 10

Osudový kruh (1970)

Osudový kruh
Film nemusel být téměř ani   dabován, ono se v něm toliko   nemluví ale jinak díky   hercům, kteří hrají, se   dá na film koukat i podruhé.   více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.17/0.125