Zari
ohodnotit

Moebius

Žánr:
Země:
Rok:
1996
Délka:
87 minut
„I z tunelu podzemní dráhy můžete vstoupit do věčnosti.“

Komentáře k filmu Moebius

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.5.2018
Nervák jako kráva.   Pobíhání v metru. Sem tam   zabliká světlo. Ale pozor,   nejen to, občas tam projede i   vlaková souprava. To je ale   překvapení. A ten konec, to   je něco. Sci fi no. Nějaký   nový druh. Bez napětí. Bez   akce. Zase musím uznat, že   jsem usnul jen jednou a pak   už se díval až do konce ve   dne. Jo, jasně, zase jsem   málem usnul, ale překonal   jsem se. Další koment je   zbytečný.
jardiv
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2017
Vlak co nikde nestaví
Kolikpak jste viděli   argentinských sci-fi? Klidně   vsadím Hvězdu Smrti proti   bramboře, že míň než já.   Já jsem totiž jedno právě   viděl!
Vagóny   skřípou, pásy kolejí   kvílí
monotónním   rytmem kol
Sedím tu v   koutě a už pořádnou   chvíli
slyším jejich   rokenrol
Teď už znám   to co každý ví
tenhle vlak nikde   nestaví
Co s tím má   ale společnýho starej flák   vod Olympiku? No, tady se nám   ztratil vlak, vlastně   souprava metra v Buenos Aires.   Sice pořád někde jezdí,   ale nikdo ho nevidí (jenom   slyší) - jede totiž   vždycky po jiné koleji, než   na které na něj číhají.   Jo, a nikde nestaví.
Znáte přeci moebiovu   pásku. Cože, v životě jste   o ní neslyšeli? Ani kdybych   to napsal s ö místo oe? To   si teda můžete klidně podat   ruku s těma chytrákama, co   říděj v argentinskym   hlavnim městě systém   podzemky.
Ale zpátky k   filmu. Kdo čekal nějaký   klasický sci-fi s obludama,   lejzrovejma střílečkama,   nebo aspoň s tím tajemnem,   co upoutá a už nepustí   dokavaď se nerozjedou   závěrečný titulky, ten asi   nedokoukal.
Já ovšem   ano, i když se tu řešily   poněkud zásadnější   otázky, dá se říct   celospolečenskýho významu.   Ne, nejsem hrdina, prostě   jsem obětoval jeden a půl   hodinky – když už jsem to   rozkoukal, tak se taky   podívám jak to dopadlo. A   chcete abych vám to tu hezky   na závěr prozradil? Tak   jo...
Ále vlastně, co   bych se namáhal. Stejně   byste to nepochopili, stejně   jako ti úředníčci z   buenosaireskýho metra.
KarasFilm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2006
Moebius jsem zhlédl z   nostalgických důvodů,   neboť jsem ho kdysi četl ve   staré Sedmičce pionýrů,   kde byl rozdělen do čtyř   dílů a vyšel pod názvem   "Podivuhodná podzemní   dráha".
Tvůrci   se místy drželi doslovně   literární předlohy, jen   konec přizpůsobili k obrazu   svému, jak už to u adaptací   bývá. Nicméně se jedná o   velice zručně natočený   tajuplný příběh a   atmosféra tunelů metra z   obrazovky čiší, jako vichr   před příjezdem metra na   stanici Můstek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama