Moebius (1996)

Moebius
62 %
 
 
    Žánr: sci-fi / drama
    Země: Argentina
    Délka: 87 min.
„I z tunelu podzemní dráhy můžete vstoupit do věčnosti.“
V podzemí buenosaireského metra dojde jedné noci k nevysvětlitelné události - jedna ze souprav beze stopy zmizí. Nikdo ze zaměstnanců ani z vedoucích provozu si to nedovede vysvětlit. Nějaké vysvětlení ale přece existovat musí - jeho vypátráním je pověřen mladý nadaný matematik Daniel, který brzy skutečně přijde s objevem, který se zdá být naprosto šílený. Přesto stále více indicií naznačuje, že by mohl být reálný.

Sci-fi drama, prosycené tajuplnou atmosférou a mystériem, skrytým v labyrintu podzemních chodeb a tunelů je studentským filmem. O to víc překvapuje profesionalitou, s jakou se jeho tvůrcům podařilo uchopit žánr, který je pokládán za jeden z realizačně nejnáročnějších. Na festivalech fantasy a sci-fi filmů získal řadu ocenění.

režie:
Gustavo Mosquera R.
 
 
hraje:
Roberto Carnaghi (Marcos Biasi), Guillermo Angelelli (Daniel Pratt), Annabella Levy (Abril), Jorge Petraglia (Mistein), Miguel Ángel Paludi (Aguirre), Fernando Llosa (Nazar), Martín Adjemián (Canotti), Daniel Di Biase (Kenn), Jean Pierre Reguerraz (Deckes), Martín Pavlovsky (Conductor 101), Felipe Méndez (Jefe de Trasbordos), Fernando Cia (Figas), Osvaldo Santoro (Vega), Horacio Roca (Edmundo), Nora Zinsky (Profesorka), Sammy Lerner (Viejito del Archivo), Ricardo Merkin (Maironi), Alejandro Viola (Asistenti de Biasi), Javier García (Ayudante de Vega)
 
 
scénář:
Gustavo Mosquera R., Pedro Cristiani, Gabriel Lifschitz, Arturo Oñatavia, Natalia Urruty, María Ángeles Mira
 
 
kamera:
Abel Peñalba
 
 
hudba:
Mariano Nuñez West
 
 
producent:
Gustavo Mosquera R.
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.